Beste reistijd mei

Waar naartoe in mei?

April doet wat 'ie wil, maar mei eigenlijk ook. Zeker in Nederland kan er in mei nog van alles gebeuren. Een regenbui, vorst aan de grond of juist een stralend zonnetje. Hoewel sommige vakantiegangers vol goede moed Nederlands onvoorspelbare weer trotseren, hopen we allemaal op een zonnetje tijdens onze vakantie. Wil je in mei graag verzekerd zijn van een beetje zon en aangename temperaturen? Dan zijn er een aantal bestemmingen die je juist in mei moet bezoeken. Ik zette de best te bereizen bestemmingen in de maand mei voor je op een rijtje...

1. Spanje

Spanje

Het is nog niet te heet, maar de temperaturen zijn er al een stuk aangenamer dan in Nederland. Zeker in bepaalde Spaanse steden wil je niet in het hoogseizoen komen. Dan is het er zo bloedje heet dat 'de mussen van het dak vallen'. In Andalusië stijgt de temperatuur in mei tussen de 18 en de 28 graden. Ideaal dus! 

Gemiddelde temperatuur in mei: 23 graden

Vliegtijd van Amsterdam: ongeveer 2,5 uur

2. Italië

lucca

De beste reistijd naar Italië is van april tot en met juni, in september en in oktober. De zomermaanden zijn er namelijk veel te warm en dan zijn er ook nog veel te veel toeristen. In augustus wil je ook niet naar Italië omdat de Italianen dan zelf vrij zijn en op pad gaan in eigen land. De beste periode om Italië te bezoeken is dan ook in mei! Met een gemiddelde temperatuur van 22 graden al een stuk aangenamer dan in Nederland. Wil je wat inspiratie opdoen voor een leuke rondreis door Italië? Lees dan eens mijn blog 'Rondreis door Noord-Italië'.

Gemiddelde temperatuur in mei: 22 graden

Vliegtijd van Amsterdam: ongeveer 2,5 uur 

3. Kroatië

P1200947 001

Kroatië heeft een prachtige kustlijn! Reden waarom de meeste toeristen naar Kroatië komen om te genieten van zon, zee en strand. In de zomermaanden wordt Kroatië (met name Istrië) overspoeld door toeristen. De beste reistijd voor Kroatië is dan ook mei, juni en september. In mei is het er nog relatief rustig, staat er een heerlijk briesje en kan je optimaal genieten van alles wat Kroatië in huis heeft. Lees eens mijn artikel over Rovinj om wat inspiratie op te doen!

Gemiddelde temperatuur in mei: 21 graden

Vliegtijd van Amsterdam: ongeveer 2 uur

4. Griekse eilanden

zakynthos

Mei is de perfecte reismaand voor de meeste bestemmingen in de Middellandse Zee. De Griekse eilanden zijn dan prachtig groen, je kan er al heerlijk een duik nemen in de zee, maar het is er nog niet te heet. In de zomermaanden is het 'hutje mutje' liggen op veel Griekse strandjes. Ga dus liever in het voorseizoen. 

Gemiddelde temperatuur in mei: 21 graden

  Vliegtijd van Amsterdam: ongeveer 3 á 4 uur 

6. Baltische Staten

zweedse poort riga

De seizoenen in Estland, Letland en Litouwen lopen gelijk aan de seizoenen in Nederland, maar de temperaturen lopen meer uiteen. In de winter is het er koud, echt koud! De zomers zijn er over het algemeen warmer dan bij ons. Daarom leent mei zich prima om een bezoek te brengen aan de Baltische Staten. Lees mijn blog over Riga en zie hoe verrassend mooi deze stad is!

Gemiddelde temperatuur in mei: 16 graden

Vliegtijd van Amsterdam: ongeveer 2 uur

7. IJsland

IJsland

Natuurlijk is het supergaaf om IJsland te bezoeken in de winter; het is er donker, er ligt sneeuw en je hebt kans het Noorderlicht te zien! Maar er kleven ook nadelen aan een reis in de winter. Het grootste deel van IJsland ligt in de wintermaanden onder een dik pak sneeuw. Ook is er van december tot en met april een grote kans op neerslag. Vanaf april begint het zonnetje weer te schijnen en worden de dagen weer langer. De natuur komt weer tevoorschijn, de watervallen zijn gevuld met vers smeltwater en het toerisme komt langzaam weer op gang. In mei is het vaak helder weer en nog niet te druk. 

Gemiddelde temperatuur in mei: 9 graden

Vliegtijd van Amsterdam: 3 uur

8. China 

China

China is een enorm land en daarom is het moeilijk om één moment uit te kiezen wanneer de beste reistijd is. Toch leent mei zich uitstekend voor een rondreis door China. De temperatuur in het voorjaar- en najaar zijn aangenaam in China. Het is er overdag nog niet te heet. Maar vergeet niet om ook warme kleding mee te nemen voor de relatief koele avonden in China. 

Gemiddelde temperatuur in mei: 25 graden

Vliegtijd van Amsterdam: ongeveer 10 à 12 uur

9. Bolivia

Bolivia

In Zuid-Amerika moet je rekening houden met het regenseizoen. Ga je in mei, dan is de kans groot dat je goed weer treft. Het regenseizoen in Bolivia duurt tot april. Groot voordeel wanneer je net na het regenseizoen gaat; de natuur is groener dan groen. Bedenk wel dat dit land hoge en lage gedeelten heeft. Zeker in de hogere bergen is het in mei nog erg fris, in de binnenlanden is de temperatuur een stuk hoger. Het is dan ook niet gek dat je in één vakantie van 3 naar 20 graden gaat. 

Gemiddelde temperatuur in mei: 15 graden

Vliegtijd van Amsterdam: Ongeveer 15 uur

10. Maleisië 

Maleisie

Hoewel je Maleisië het hele jaar kan bezoeken, is de maand mei bij uitstek geschikt. In andere maanden loop je het risico om te overstromen aan de oostkust, maar in mei is dit gebied dan goed toegankelijk. Er is niet echt een 'droge tijd' op Maleisië. Het natste seizoen in het oosten is van november tot en met februari en het natste seizoen in het westen is van september tot en met december. Een bui duurt op Maleisië vaak niet langer dan twee uur, maar dan kan het wel een enorme stortbui zijn! Sla vooral de Perhentian eilanden niet over in mei! Echte bounty paradijsjes! 

Gemiddelde temperatuur in mei: 31 graden

Vliegtijd van Amsterdam: Ongeveer 13 uur

11. Namibië en Botswana

Namibie2

Wanneer je graag wildlife wil spotten en op safari wil, dan mag een trip naar Namibië of Botswana niet ontbreken op je 'to-go-lijstje'. Namibië is misschien nóg spectaculairder in het droge seizoen van mei tot en met september. Maar wil je een combinatie maken van Namibië en Botswana dan is mei dé maand om te gaan. In deze maand klettert het water van de Victoria Falls als nooit te voren. 

Gemiddelde temperatuur in mei: 28 graden

Vliegtijd van Amsterdam: Ongeveer 10 uur

12. Marokko

Marokko 1

In de zomermaanden is Marokko heet, veel te heet. Daarom is mei een perfecte maand om Marokko te bezoeken. Dan is de temperatuur nog aangenaam genoeg om actief te kunnen zijn. Niet alleen is het niet snikheet in de steden, je kan in mei ook prima de woestijn bezoeken die in mei minder koude nachten kent. 

Gemiddelde temperatuur in mei: 22 graden

Vliegtijd van Amsterdam: Ongeveer 3,5 uur

13. Noord Amerika 

P1020952

De natuur van Noord Amerika is echt schitterend. De landschappen zijn zeer afwisselend, van hoge bergen, groene dalen naar verlaten woestijnen en een kolkende oceaan. De natuur tref je op haar best in het voorjaar. Mei is een perfect maand om Noord Amerika te bezoeken. De national parken bloeien als nooit tevoren, de watervallen zijn vol water en er zijn natuurlijke meertjes in de bergen. Later in het seizoen is de kans groot, zeker in West Amerika, dat de landschappen door de hete zomer zijn uitgedroogd. Heb je mijn blog over West Amerika en mijn blog over Oost Amerika al gelezen?

Gemiddelde temperatuur in mei: 20 graden in het westen tot 26 graden in Florida

Vliegtijd van Amsterdam: Ongeveer 8 à 12 uur

14. Mauritius en La Réunion

Mauritius

Deze bijzondere Franse eilanden, voor de Oost Afrikaanse kust, staan al heel lang op mijn bucketlist. De bountystranden zijn er oogstrelend en de binnenlanden vol bergen en jungle al net zo! Mei is een ideale maand om naar Mauritius of La Réunion te gaan. De temperaturen zijn er heel aangenaam en de natuur is vol in bloei! In de maanden december tot en met maart kan er nog eens een tropische storm langs razen. 

Gemiddelde temperatuur in mei: 30 graden

Vliegtijd van Amsterdam: Ongeveer 12 uur

15. Filipijnen

Filipijnen4

Het regen- en tyfoonseizoen wil je natuurlijk liever ontlopen. Daarom is het beter om niet van juni tot en met september op reis te gaan naar de Filipijnen. Maar de overige maanden, van december tot en met mei, kan je de Filipijnen prima bezoeken. In dit droge seizoen zijn er ook koele dagen. 

Gemiddelde temperatuur in mei: 32 graden

Vliegtijd van Amsterdam: Ongeveer 17 uur

16. Australië 

Australie2

Omdat Australië enorm uitgestrekt is, is het lastig om één periode te noemen waarin je het land het beste kan bezoeken. Kort door de bocht genomen, is mei dan een goede maand. In Noordelijk Australië is het op dat moment in elk geval geen regenseizoen. Ook de Outback kan je het beste bezoeken in het voor- en najaar. In Noord Oost Australië heb je in mei wel meer kans op neerslag. 

Gemiddelde temperatuur in mei: 24 tot 33 graden

Vliegtijd van Amsterdam: Ongeveer 16 à 21 uur

17. Japan

Japan

Natuurlijk bezoek je Japan in het voorjaar, liefst wanneer alle bloesems in bloei staan! In mei tref je in Japan milde en droge dagen. Met een beetje geluk ben je precies op tijd en zijn de steden en parken gehuld in het roze, de kleur van de kersenbloesems. 

Gemiddelde temperatuur in mei: 17 graden

Vliegtijd van Amsterdam: Ongeveer 13 uur

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in