7 Zomerse feestjes in Nijmegen

Redenen om deze zomer naar Nijmegen te gaan!

Er zijn duizend en één redenen waarom je zeker eens naar Nijmegen moet gaan. Het is de oudste stad van Nederland, een bruisende studentenstad, een groene stad en een stad vol hippe hotspots. Maar er zijn een paar redenen waarom je Nijmegen juist déze zomer moet bezoeken... Nijmegen swingt als nooit tevoren met een aantal bijzondere evenementen dit jaar!

1. Giro d'Italia

GiroNijmegen

Langzaamaan keurt Nijmegen roze. Roze vlaggetjes wapperen in de straten, roze fietsen hangen aan palen en roze etalages kleuren de stad. Dit keer niet vanwege roze woensdag (de leukste dag tijdens de Vierdaagse Feesten) maar vanwege de Giro d'Italia. De Giro start in 2016 in Gelderland met op 6 mei een tijdetappe in Apeldoorn. Op 7 mei start de tweede etappe die de wielrenners van Arnhem naar Nijmegen brengt. Een dag later, op 8 mei, rijden de wielrenners van Nijmegen terug naar Arnhem. Een start én een finish in Nijmegen dus! Ben jij een wielerliefhebber dan is dit dé kans om te komen kijken! Kom op 7 of 8 mei naar Nijmegen, kleed je in het roze en moedig de wielrenners aan! Hier vind je de route van de wielrenners. 

Wanneer: 7 en 8 mei 2016

2. Dag van het Levenslied

dagvanhetlevenslied

Het is misschien wel één van mijn favoriete festivals; de Dag van het Levenslied. Elk jaar op Moederdag (noteer het in je agenda) klinkt de Nederlandstalige muziek door de Nijmeegse straten. Het Valkhofpark is omgetoverd tot een gezellig festivalterrein met glimmende lampjes, een feesttent, eettentjes en vooral top muziek! Tijdens maandenlange voorrondes moeten het talent zich bewijzen om uiteindelijk uitgekozen te worden voor dé Dag der dagen. Alles is tijdens deze dag over de top. De presentatoren (hilarisch), de optredens (misschien nog gekker) en het publiek (je weet niet wat je ziet). Van student tot jonge ouders, van hardcore fans tot kakkers, alles komt tezamen op dit festival om uit volle borst mee te zingen. 

Wanneer: Moederdag

3. Splash Nijmegen

Splashnijmegen

Middenin de stad komt er een ware waterglijbaan van meer dan 150 meter lang! De Stikke Hezelstraat wordt omgetoverd tot een waterparadijs. Dit is één van de steilste straten van Nijmegen waardoor de waterglijbaan lekker steil naar beneden loopt en je hoge snelheden kan bereiken met je zwembandje! Het is voor de eerste keer dat 'Splash' in Nederland gehouden wordt. De waterglijbaan is voor zowel kinderen als volwassenen. Trek je zwemkleren aan, neem een gek luchtbedje mee en gaan met die banaan! 

Wanneer: 27 tot en met 29 mei 2016

4. Romeinenfestival

romeinenfestival

Nijmegen is een eeuwenoude Romeinse nederzetting. Daarom is Nijmegen dé stad voor het grootste festival over de Romeinse tijd en archeologie in Nederland. Tijdens het Romeinenfestival zet je een stap terug in de tijd. Nijmegen is weer even de oude stad "Novio Magnum". Er is een Romeinse markt, gladiatorengevechten, militaire demonstraties, ruitershows en je vindt er een oud Romeins tentenkamp. Ook kan je zelf meedoen met Romeinse workshops, meedoen met rondleidingen of naar lezingen. Een interactief, leerzaam en vooral leuk uitje. 

Wanneer: 2 en 3 juni 2016

5. Food Truck Festival TREK

IMG 20150722 184958 001

Het Hunnerpark is één van de leukste parken van Nijmegen en dit jaar het decor voor het Food Truck Festival TREK! Het Hunnerpark is in de zomermaanden dé plek waar je op een picknickkleedje een wijntje gaat drinken. In juni wordt het Hunnerpark één groot openluchtrestaurant. Tientallen food trucks rijden het park binnen en maken de lekkerste dingen voor je klaar. Natuurlijk is er ook live muziek en zijn er theatervoorstellingen om je te vermaken. Het leuke is dat Nijmeegs talent de kans krijgt om het podium te bestijgen! 

Wanneer: 10 tot en met 12 juni 2016

6. 100ste Vierdaagse 

IMG 20150719 213131 001

Minsten één keer in je leven moet je naar de Vierdaagse Feesten zijn geweest. De Vierdaagse Feesten worden ook wel Zomerfeesten genoemd. Een week lang staat de stad helemaal op zijn kop. De hele binnenstad vormt het decor voor één groot festival met verschillende podia. Onderdeel van de feesten is natuurlijk het aanmoedigen van de vierdaagse lopers. Vier dagen lang, van dinsdag tot en met vrijdag, lopen tienduizenden mensen 30, 40 of 50 kilometer. Haal ze al feestend en swingend binnen aan het einde van de middag of zwaai ze uit aan het begin van de nacht! Zeven dagen lang zijn er kleine festivals, optredens, dj's, eettentjes, smaakfestivals en noem maar op. 

Wanneer: 16 tot en met 22 juli 2016

7. De Kaaij 

IMG 20150723 192646

Je kan niet alleen tijdens de Vierdaagse genieten van 'de Kaaij' maar ook nog in de weken daarna! De Kaaij is een cultureel zomerterras met eettentjes, een pop-up restaurant, optredens met fijne muziek, kunst en theater. Dat niet alleen, vooral de locatie met van De Kaaij 'the place to be'.  Aan de Waal, onder de brug, in het avondzonnetje geniet je hier van een prachtig uitzicht. Aan de rand van de stad, maar toch een beetje in de natuur. Wat begon met een klein rood vrachtwagentje en een uitklapbar is inmiddels een geliefd festival in Nijmegen

Wanneer: 1 juli tot en met 28 augustus 2016

Meer leuke festivals en evenementen vind je terug op de website "SummerCapital.nl"

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in