Meest Inspirerende Reiswebsites

Zo vind je de mooiste plekjes!

De meest bijzondere hotels en secret hideaways vind je vaak niet zomaar op het wereldwijde web. Daar moet je verrekte goed naar zoeken! Om jouw vakantie onvergetelijk te maken, wil je het liefst een unieke boutique hotel, een persoonlijke B&B en of een bijzondere hidden gems. Maar hoe vind je deze plekken? Ik vertel het je!

Uren kan ik het internet afstruinen op zoek naar het liefst kleinschalige en unieke accommodaties. Hoewel veel mensen een hotel zoeken op Booking.com is het daar lastig om iets speciaals tegen te komen. De meest bijzondere plekjes liggen vaak goed verborgen en staan soms helemaal niet op Booking. En wat dacht je van een bijzondere glamping, een typisch Amerikaans motel of juist een paradijselijke villa aan het strand? Er zijn een aantal websites die ik steevast bezoek als ik reisinspiratie wil opdoen. Reiswebsites die meteen je reisgevoel aanwakkeren. Reiswebsites die 'hidden gems' aan je verhullen. Kleinschalige boutique hotels die eruit zien als een sprookje... Dit zijn mijn favoriete reiswebsites.

Iescape8

1. i-Escape 

De boutique hotels op I-Escape zijn stuk voor stuk adembenemend mooi! I-Escape is echt mijn favoriete website als het gaat om het vinden van een bijzonder plekje over de hele wereld. De hotels zijn uniek, hebben een prachtige inrichting en allemaal iets extra's. Ook handig is dat I-Escape een aantal plus- maar ook minpunten opsomt van elke accommodatie. Alleen al bij het zien van alle plaatjes krijg je zin om een vakantie te boeken. Kijk dus uit voordat je gaat kijken ;) I-Escape is een pareltje onder de reiswebsites. 

GreatSmallhotels8

2. Great Small Hotels

Een klein hotel kan in zoveel opzichten groots zijn. Kleinschalige hotels vind ik heerlijk! Je bent gegarandeerd van een stukje persoonlijke service, het is vaak heerlijk rustig en je hoeft de ontbijttafel niet met dromme mensen te delen. Great Small Hotels heeft wereldwijd de beste 'grote kleine hotels' voor je op een rijtje gezet. Nadeel is dat je bij veel hotels ook een dikke portemonnee moet meenemen. Maar voor een bijzondere reis of gelegenheid zou ik zeker een kijkje nemen op deze site. 

GlampingHub8

3. Glamping Hub

Het is helemaal hot and happening; glamperen. Voor wie kamperen toch een beetje te primitief is en wie graag een beetje luxe heeft op reis, is glamperen de uitkomst. Glamperen staat voor glamorous camperen. Je logeert in een safaritent, canvastent met bed, een hippe camper of een boomhut. Op Glamping Hub staan niet alleen fantastische accommodaties, maar ook de plekjes van de glampings zijn erg mooi. Middenin de natuur, met fenomenaal uitzicht of juist midden in de stad. Glamping Hub heeft wereldwijde glampings voor je verzameld. 

BijzonderPlekje8

4. Bijzonder Plekje 

Niks geen massa en onpersoonlijk hotel, op de website van Marleen vind je stuk voor stuk bijzondere plekjes. Een gezellig B&B of een sfeervolle vakantiewoning, elk met zorg ingericht en met een persoonlijke touch. Zeker ook als je een toffe accommodatie zoekt met een familie of een groepje vrienden, vind je veel inspiratie op Bijzonder Plekje. Maar op de website staan ook bijzondere hotspots en mooie plekjes in zowel binnen- als buitenland.

ElizaWasHere7

5. Eliza was Here 

Eliza was Here gaat rechts waar iedereen links gaat. Dat betekent weg van het massatoerisme en op naar rustige plekjes, afgelegen boerderijtjes en terug naar de natuur. Gelukkig zijn er ook voor mooie accommodaties op loopafstand van een bruisend centrum, maar de hele insteek van Eliza was Here is dat het anders is dan anders. Van logeren bij de boer tot overnachten op een wijngaard. De ene stenen cottage is nog mooier dan het andere. Nadeel van Eliza was Here is dat de vakanties, zeker in drukke periodes, alleen vanaf 8 nachten te boeken zijn. En kijk ook even goed naar het interieur van de accommodaties, dat is soms een beetje ouderwets. Maar dat wil niet zeggen dat je er inspiratie kan opdoen en eventueel de accommodatie ook zelf kan boeken. 

Nice2Staywebsite

6. Nice2Stay 

Oh wat een heerlijke plekjes staan er op Nice2stay! Unieke kleinschalige plekjes voor het hele gezin; van een luxe landgoed in Italië tot een authentiek 'domaine' in Frankrijk. Er staan met name veel plekjes op in Italië, Frankrijk, Spanje en Portugal. De foto's zijn adembenemend mooi en maken dat je meteen je koffers wil pakken. Veel van deze plekjes liggen heerlijk achteraf, weg van de massa. Ook heel gaaf om met een hele familie naar te kijken; want je kan met z'n allen een hele 'Borgo' of 'Domaine' of 'casa' afhuren. Nadeel is dat de fotograaf van Nice2stay echt héél goed is; dat wil zeggen, kijk ook even op andere websites naar de foto's. 

BnbLovedcollage

7. BnB Loved

Breng je hart naar Europa's mooiste plekken! Unieke, 'one of a kind', luxe en kleinschalige B&B's en hotelletjes. Ik heb er weer een favoriete reiswebsite bij! Wanneer je rond struint op de website van BnB Loved dan wil je meteen je koffers pakken! Hier staan adresjes die je zelf maar moeilijk kan vinden. Toch is het Angela en Koen (de Nederlandse oprichters van BnB Loved) gelukt hoor. De meest waanzinnige en oogstrelende plekjes staan op de kaart. "Stel je voor... Je rekt je gapend uit. De geur van verse broodjes dringt je neus binnen. Een zachte klop op de deur laat je weten dat het overheerlijke champagne-ontbijt voor je klaar staat. Er zit een handgeschreven briefje van de host bij. ‘Geniet lekker op je eigen kamer en maak er een mooie dag van,’ leest het. De druppels water van de regendouche verkwikken je na een lange nachtrust. Je bent bijna klaar om de omgeving te gaan verkennen. Knusse straatjes, unieke boetiekjes, bijzondere architectuur en geschiedenis... en uiteraard zul je de lokale lekkernijen volop ontdekken tijdens je trip. Dit is een plek die je nu al in je hart sluit. Deze plek vind je op BnB Loved.", aldus Angela en Koen. 

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in