Leukste restaurants Den Bosch

De leukste restaurants in Den Bosch

Bruisend Den Bosch, stad van de Brabantse gezelligheid én natuurlijk van de hippe hotspots, dit zijn de lekkerste en leukste restaurants van Den Bosch. Ga jij een dagje winkelen, op stedentrip of een weekendje weg naar Den Bosch, dan wil je natuurlijk weten waar je het beste kan eten en borrelen! Wat zijn de allerleukste restaurants en lunchrooms van Den Bosch? Waar moet je vooral een wijntje drinken en op welke plek in de stad komen de locals hun koffie drinken? Bij deze leuke hotspots kan je lekker lunchen, gezellig borrelen en goed uiteten! Ik zette de hipste hotspots van Den Bosch voor je op een rijtje... 

Coffeelab

Om deze heerlijke zaak kan je niet heen, en daar wil je ook niet om heen! Op een toplocatie in Den Bosch, tegenover de Gouden Draak, vind je Coffeelab. Over komen waaien uit het hippe Eindhoven. Daar waar Coffeelab inmiddels een begrip is. Want je komt bij Coffeelab niet alleen voor een goede koffie, maar ook voor een lekkere hap of gezellige borrel. En het is de sfeer die smaakt naar meer. Een heerlijk ongedwongen sfeer in een inrichting waar je ‘u’ tegen zegt. Frisse witte tegels, hippe koperen details en groen, veel groen. 

Lees meer over Coffeelab!

P1100170

BUURT

Even buurten bij BUURT! Wat een gezellige, frisse en trendy zaak is dit! Op de kop van het centrum vind je dit leuke eettentje voor een heerlijke lunch, borrel of hapje eten. Het eten is er echt overheerlijk, net zoals de koffie. Buurt voelt een beetje als 'local life' zaakje. Hier komen mensen om een krantje te lezen terwijl ze van een cappuccino nippen. Of om even te werken achter de laptop met de gratis Wifi met daarbij een lekker broodje. Een zaak waar het alledaagse leven altijd dichtbij is. 

Lees meer over BUURT

BUURT Den Bosch1

Yalla Yalla

De lekkerste smaken van het Midden-Oosten met een Nederlandse twist belanden hier op je bord. Verbinden de missie van Yalla Yalla Foodbar. Het verbinden van culturen en het verbinden van mensen door middel van eten! Proef van heerlijke, gezonde Arabische gerechtjes in dit kleinschalige, gezellige restaurant. Of haal je favoriete hapjes af en geniet er thuis van. Yalla Yalla Foodbar is een ware aanwinst voor Den Bosch! Yalla Yalla betekent 'Kom op!'. Een heerlijke restaurant in Den Bosch! 

Lees meer over Yalla Yalla Foodbar

P1060367 001

Van Aken in Het Werkwarenhuis

Ik zie alles door een roze bril... Niet alleen omdat het interieur betoverend roze is, maar ook omdat ik echt een beetje verliefd ben geworden op deze plek. Een afgeschreven industrieel pand krijgt een nieuwe waardevolle betekenis. Deze oude voederfabriek is omgetoverd tot een hippe hotspot; Het Werkwarenhuis! Net zoals vele oude pakhuizen en fabrieken op de Oude Tramkade. Dit voormalige industrieterrein in Den Bosch wordt helemaal hip en happening en de komende jaren verder uitgebouwd tot bruisende hotspot. Culinaire uitspattingen in een sfeervolle ambiance! Ik ben echt dol op het rauwe, maar lieflijke interieur van deze bijzondere plek. Echt één van de meest unieke restaurants van Den Bosch.

Lees meer over Restaurant van Aken in Het Werkwarenhuis

werkwarenhuis

De KASerne

Een oude kazerne omgetoverd tot een stoer hotel en restaurant! Ik ben dol op oude gebouwen die een nieuwe bestemming krijgen en De KASerne is daar een geslaagd voorbeeld van. Stoer, simpel en zonder opsmuk is de oude loods, waar vroeger militaire voertuigen stonden, in een nieuw jasje gestoken. Hoewel het interieur lekker hip is, zijn de oude elementen zoals de betonnen dakconstructie bewaard gebleven. Borrelen kan je in de kas, ja, een echte kas. En had ik al gezegd dat De KASerne het zonnigste terras van Den Bosch heeft? Van zonsopkomst tot zonsondergang staat het terras van De KASerne te pronken in de zon. Als je wil, kan je hier de hele dag vertoeven zonder ook maar in de schaduw te zitten.

Lees meer over De KASerne

IMG 20160709 161416 001

M'EAT

Let's M'eat! Vlees zoals vlees bedoeld is. Huisgemaakt, gegrild op een 'Big Green Egg' en vol smaak! Op aanraden van M'EAT bestel ik de rundersukade. "Een ondergewaardeerd stukje vlees dat met onze speciale rijping en bereiding erg goed smaakt". Dat klinkt niet alleen goed, maar dat smaakt ook echt goed! Niks geen draadjesvlees, maar een mals stuk gegrild rundvlees die smaakt naar meer... Ik zeg aanrader!

Lees meer over M'EAT

Meat Den Bosch hotspot

Mariapaviljoen

Sanatorium wordt hippe eetbar. Geneeskrachtig eten en drinken in het voormalig sanatorium, dat kan bij Mariapaviljoen. Op het terrein werden sinds de dertiende eeuw zieken en bedevaartgangers opgevangen, maar nu is het een hippe hotspot! Het oude sanatorium is geheel in stijl ingericht, dat wil zeggen dat de oude ziekenhuis attributen zijn omgebouwd en een nieuwe functie hebben gekregen. 

Lees meer over Mariapaviljoen

Mariapaviljoen Den Bosch travelblogger

Sitio

Ik ben verleid door een heerlijk hapje... Zijn naam is Sitio. Dat klinkt niet alleen smaakvol, maar zo proeft hij ook! Dit restaurant nam me mee op een heerlijke smaaksensatie. Samen met een vriendin maak ik een rondje langs de kaart en proef ik van verschillende gerechtjes zoals bruschetta, mozzarella met balsamico en parmaham. Culinaire hoogtepuntjes worden voor je klaar gemaakt terwijl jij kijkt naar de voorbijvarende bootjes in de Binnendieze. Dit restaurant is namelijk gevestigd in de gezelligste wijk van Den Bosch. 

Lees meer over Sitio

IMG 20151205 145252

Bolwerk Den Bosch 

Location, location, location. It's all about location... En daar weet Bolwerk Den Bosch alles van. Aan het kabbelende water, met uitzicht op de voorbijvarende bootjes, in het gezellige centrum en op steenworp afstand van het station. Bij Bolwerk Den Bosch zit je wel goed. Bijzonder aan dit restaurant is zijn huisvesting: het is gehuisvest in een voormalig vestingwerk. Een driehoekig verdedigingswerk met aan de kopse kant een nieuwe stadspoort: de Sint Janspoort. Waar vroeger de middeleeuwse stadspoort gelegen was, bevindt zich nu het informatiecentrum Bolwerk Sint Jan en restaurant brasserie het Bolwerk. Plof neer op één van de zitzakken met een gin-tonic of strijk neer op het terras aan het water en geniet van Den Bosch aan de Dommel. 

Bolwerk Den Bosch

Eetbar DIT

DIT is hét. De Snellestraat in Den Bosch is sowieso een straat die barst van de hotspots, maar eetbar DIT springt er toch echt met kop en schouders bovenuit. Een hippe en trendy eetbar met de meest smakelijke gerechtjes. Lekkere en originele combinaties sieren de menukaart. De tafels zijn sfeervol gedekt met echte bloemen. De inrichting is hip, met felle kleurtjes en een tikkeltje vintage. Ook is er een gezellig terras waar je heerlijk kan borrelen.

Lees meer over Eetbar DIT

DIT5

Bar35

Bier & Burgers bij Bar35. Smikkel van huisgemaakte burgers in vintage stijl. Bar35 is de burgerbar van Den Bosch. Smeuïge burgers van Dry Aged Meat die zijn bereid op de Josper Grill. Daardoor hebben ze een heerlijke rokerige BBQ smaak. Op de wisselende kaart staan niet alleen sappige burgers, maar ook een vegetarische hap of een lekker stukje vlees. Behalve avondeten, kan je hier ook terecht voor een goede lunch of gezellig borrel. 

Lees meer over Bar35

P1260008 001

Crème Coffee and Pastry

Een trendy koffiebar in de leukste winkelstraat van Den Bosch. Verse koffie, huisgemaakt gebak, gezonde smoothies en 'shared lunch' kenmerken de trendy koffiebar 'Crème Coffee and Pastry'. Een hippe ontmoetingsplek om samen te komen. Samen te genieten van een lekkere lunch of een zoet gebakje. Maar het is ook een geliefde plek van 'de locals' om de laptop even op te klappen.

Lees meer over Crème Coffee and Pastry

P1250961 001

Verkadefabriek

Ooit werden hier heerlijke koekjes en lekkernijen geproduceerd maar nu is het een culturele ontmoetingsplek. Vroeger, heel vroeger werden hier Frou-frou's en café-noirs koekjes gebakken. In 1929 nam meneer Verkade de fabriek over en werd het dus de Verkadefabriek. Een hotspot met voor theater, cabaret, film, dans, eten en drinken.

Lees meer over de Verkadefabriek

verkadefabriek

Heinde & Ver

De aangename uitzondering. Die 'all you can eat formules' zijn nou niet altijd de meest smaakvolle en stijlvolle restaurants. Ja, dit restaurant is een keten en ja, dit restaurant is 'all in', maar dit restaurant is wat mij betreft ook zeker een uitzondering. 'Grenzeloos genieten' in een bijzonder sfeervol interieur.  Warme groene kleuren, zacht gele verlichting, prachtige versierde tegeltjes, een visgraat houten vloer. I love it! Op de zachte verlourse stoelen kan je heerlijke een avondje tafelen.

Meer lezen over Heinde & Ver

Restaurant Heinde Ver Den Bosch

Yoghurt Barn

Zin in een lekker ontbijtje of een gezonde hap. Dan ben je bij Yoghurt Barn aan het juiste adres. Loei lekker en biologisch. Yoghurt Barn doet heerlijke dingen met yoghurt. Je kan je eigen yoghurt samen stellen of een keuze maken uit één van de specials. En dat zijn niet zomaar Yoghurts, maar zo gezond of 'ongezond' als jij wil. Ik sta te kijken naar alle mogelijkheden terwijl het water me in de mond loopt. Ik ga voor de 'Choco Caramba', alleen de naam klinkt al lekker!

Lees meer over de Yoghurt Barn

Yoghurt Barn hotspot Den Bosch

LUX

Eten in stijl in het eetstraatje van Den Bosch; de Korte Putstraat. Alles klopt bij Lux, tot in de puntjes. Bij restaurant LUX kom je niet alleen voor een smaakvol en gezellig diner, maar ook voor de ambiance. Een stijlvol interieur, een beetje strak en heel gezellig. Een echt avondje uit met alles erop en eraan.

Lees meer over de LUX

LUXDenbosch 1

Seasons

Smulpapen opgelet, in dit smaakvolle restaurant in Den Bosch komen de seizoenen op je bord tot leven. Hier kan je culinair tafelen voor een gezellige prijs. Afgestemd en geïnspireerd op het seizoen wisselt de menukaart wekelijks. Verse, pure ingrediënten vormen de basis voor de meest heerlijke gerechten en dat proef je!

Lees meer over restaurant Seasons

Restaurant Seasons Den Bosch23

Welke hotspots moeten er volgens jij ook op deze lijst? 

Deze lijst met hotspots zal regelmatig worden bijgewerkt. Er staan ook nog een aantal hotspots op mijn verlanglijstje. Plekjes waar ik nog niet met mijn fototoestel ben langsgegaan, maar waar ik graag nog heen wil! Zoals FF Swanjéé, Buurt en Wijnbar Bij Dirk. En nog meer, zoveel meer. Tip me de leukste hotspots en misschien komen ze ook op deze lijst!

Lees mijn Den Bosch tips! 

Wil je alles weten van Den Bosch? Waar je goed kan winkelen, welke bezienswaardigheden de moeite waard zijn en wat je vooral moet doen in Den Bosch...

Lees mijn blog Den Bosch

Den Bosch Sint Jan uitzicht

Den Bosch bezienswaardigheden bolwerk

Den Bosch rondvaart Binnen Dieze

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in