Onbekend Griekenland

Verrassende Griekse bestemmingen

Meer dan 6000 eilanden (!) dobberen in de helderblauwe Middellandse zee en vormen samen het wonderschone Griekenland. Het grootste gros van deze eilanden zijn ruig en ongerept en enkel een thuis voor planten en dieren. Slechts 78 van deze eilanden hebben 100 of meer inwoners! Beelden van witte huisjes met blauwe ramen, een helderblauwe zee en ruige kliffen komen naar boven. Op ansichtkaarten prijkte altijd dat ene mooie strand, geklemd tussen de enorme rotsen met een scheepswrak... Ik wist het zeker. Dáár wilde ik naar toe! Dus ging mijn allereerste vliegreis naar het Griekse eiland Zakynthos! Het was nog mooier dan ik dacht. Ik zwem in meren helderder dan ik ooit had gezien, ik spot zwemmende schildpadden in de zee, drink mijn eerste ouzo en eet me vol aan salades met feta en olijven. Dat smaakt naar meer! 

Zakynthos

Deze ingescande foto's komen nog uit het 'rolletjes' tijdperk. Nee, er waren toen nog geen digitale camera's. Een tijd waarin je nog 24 foto's maakte voor een hele vakantie, omdat anders het rolletje leeg was. Daar kan je je nu toch niets meer bij voorstellen? Maar ondanks de slechte kwaliteit zie je nog de schoonheid van Zakynthos! Toch vind ik dat het nog een keer dunnetjes overgedaan moet worden :)

ωραίο ταξίδι

"Fijne reis", maar dan op zijn Grieks. Ik was al eens in Zakynthos, Kos, Rhodos en Kreta, de meer bekende Griekse eilanden. Santorini staat nog heel hoog op mijn verlanglijstje, maar er zijn zoveel onbekende, verborgen Griekse pareltjes! Eilanden waar nog nauwelijks toeristen komen! Eilanden met een rijke cultuur, eilanden waar de natuur de baas is en eilanden waar je nog het echte Griekse leven kan proeven. Ik zette een paar onbekende Griekse bestemmingen voor je op een rijtje. Bestemmingen waar ik nog nooit van had gehoord, maar die ik nu niet meer uit mijn hoofd krijgt! 

greece2

Milos 

Milos is een prachtig klein eilandje met de gelijknamige hoofdstad Milos. Gebouwd op een heuvel met uitzicht op zee. De natuur van Milos is adembenemend mooi en anders dan andere Griekse eilanden. Milos bestaat namelijk uit vulkanisch gesteente. De zeegrotten zijn één van de grootste trekpleisters van Milos. Met een bootje kan je door de magische grotten varen en zwemmen natuurlijk! Milos ken je misschien ook van het beeld Aphrodite (Venus) dat op dit eiland werd gevonden. Het beeld is te zien in het Louvre in Parijs. 

milos 2

Ithaka

Een schattig klein eilandje waar nog maar weinig toeristen komen. Het landschap van Ithaka kenmerkt zich door groen, groen en nog eens groen. Daartussen vind je enkele dorpen. Wat ik altijd zo mooi vind, zijn de steile kliffen die abrupt eindigen in de zee. Ook Ithaka is rotsachtig afgewisseld met rustige baaitjes. De legende vertelt dat Ithaka het thuisland was van Odysseus, de held uit het mythologische verhaal 'de Odysseus van Homerus'. 

Ithaka

Folegandros

Steile bergen, prachtig helderblauw water en witte huisjes. Folegandros is wat je verwacht van Griekenland, een authentieke bestemming buiten de gebaande paden. Het eiland kent een ruige natuur met steile kliffen en een wilde schoonheid. Ook een kleurrijk eiland vanwege de felgekleurde ramen en deuren die heerlijk afsteken tegen de witte huisjes. Ook de stranden zijn de moeite waard!

folegandrosAmorgos

Amorgos dankt zijn naam aan het plantje 'amorgis'. Met deze plant werd vroeger de beroemde tuniek van Amorgos gemaakt. Dit eiland is één van de meest indrukwekkende eilanden van Cycladen. Het water is werkelijk azuurblauw! Het eiland is bergachtig met de hoogste Krikelos. Wandel over oude voetpaden door de heuvels en valleien. Neem een duik in de wonderschone zee of prachtige baaien. Of dompel je onder in de rijke culturele geschiedenis en traditie van het eiland. 

amorgos 2

Skiathos

Van dit eiland heb je misschien al eens gehoord. Het is één van de meest geliefde Griekse eilanden. Skiathos is een veelzijdig en levendig eiland. Kan je niet kiezen tussen ongerepte natuur en een bruisende stad? Dan ben je op Skiathos op het juiste adres. Hier kan je namelijk genieten van beiden; van de ruige natuur, prachtige stranden, schilderachtige dorpjes én de levendige hoofdstad Skiathos Stad. Misschien herken je de plaatjes uit de film 'Mama Mia' die hier werd opgenomen? 

Skiathos

Chalkidiki Sithonia

Chalkidiki Sithonia is een schiereiland maar niettemin typisch Grieks. Prachtige zandstranden en helderblauw water bepalen het uiterlijk van deze streek. Het hele schiereiland is bedekt met dennenbossen, olijfgaarden én wijngaarden (jammie!). Daardoor oogt het er altijd groen! Je vindt er authentieke dorpjes, verstopt in die ongerepte natuur. De beste manier om dit stuk van Griekenland te verkennen, is met de auto. 

Chalkidiki

Volg 100 bloggers op 100 bestemmingen

Hoe meer mooie plekjes, hoe moeilijker de keuze. Om jou te helpen, gaan er 100 bloggers voor je op onderzoek uit. Deze 100 bloggers gaan naar 100 verschillende Griekse bestemmingen en 'testen' daar het Griekse vakantiegevoel. De bloggers kijken daarbij naar een aantal punten; 

  • the best place to eat
  • higlights of the destination
  • relaxing point
  • little secret 
  • hip and happening

Hopelijk ben ik één van die bloggers die voor #IloveGriekenland op pad mag! Duim je met me mee? 

(Foto's: www.ilovegriekenland.nl, behalve natuurlijk de foto's van Zakynthos)

greece3

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in