Veiligste landen ter wereld

Veiligste landen 2016 

Bij het kiezen van een vakantiebestemming laten we ons steeds vaker leiden door ons gevoel van veiligheid. In welke landen is het relatief veilig en waar gaan we even liever niet naar toe? Terroristische aanslagen, oorlogen, conflicten en extreme armoede, de wereld is er niet beter op geworden. Uit zoekopdrachten blijkt dat de vakantieganger dit jaar bewuster op zoek is naar een veilige bestemming en we landen als Turkije, Egypte en ook Griekenland bewust links laten liggen. Maar is dat wel terecht? Elk jaar onderzoekt 'Global Peace Index' de veiligheid in alle landen van de wereld...Trieste constatering is in elk geval dat de wereld dit jaar een stukje minder veilig is geworden dan voorgaande jaren. Om precies te zijn is de wereld 2,44% minder veilig geworden ten opzichte van 2008.

Screen Shot 2016 06 09 at 09.51.51 768x409

Top 15 veiligste landen ter wereld

Er zijn nog maar 10 landen in de wereld, op dit moment, die helemaal vrij zijn van conflicten, aldus Global Peace Index. De grootste conflictenspelen zich af in het Midden Oosten en er zijn steeds minder landen die 'volledig vol vrede' zijn. Opvallend genoeg komen er veel minder Europese landen in deze top 10 naar voren dan je zou denken. Dit zijn de tien landen die volgens het onderzoek van Global Peace Index 'vrij van conflicten' zijn; 

 1. IJsland
 2. Denemarken
 3. Oostenrijk
 4. Nieuw-Zeeland
 5. Portugal
 6. Tsjechië
 7. Zwitserland
 8. Canada
 9. Japan
 10. Slovenië
 11. Finland
 12. Ierland
 13. Bhutan
 14. Zweden
 15. Australië

De top 5 stijgers zijn dit jaar Thailand, Panama, Sri Lanka, Zuid Afrika en Mauritius. De top 5 dalers zijn Jemen, Oekranië, Turkije, Libië en Bahrein. Het zal je niet verbazen dat Syrië het minst veilig is, gevolgd door Zuid Soedan, Irak, Afghanistan en Somalië. 

Veiligste landen in Europa 

Hoewel de terroristische dreiging de laatste tijd Europa geen goed doet, is Europa nog steeds een van de meest veilige regios ter wereld. Met maar liefst 10 landen is Europa vertegenwoordigd in de lijst met meest veilige plekken ter wereld. Benieuwd waar Nederland staat? Wij staan op de 21ste plek. 

screenshot www.visionofhumanity.org 2016 06 17 15 20 47

Bekijk alles in perspectief 

Met alle ellende op het journaal en de verschrikkelijke koppen in de krant zou je bijna denken dat zoiets als 'veiligheid' niet meer bestaat. Toch is het goed om een en ander in perspectief te zien. Bekijk maar eens deze grafiek over doden door geweld... En weet je, reis met gezond verstand, laat je gevoel je leiden en blijft vooral genieten van al die mooie bestemmingen! 

terrorisme

#theworldneedsmorepeace

Voor de 'World Humanitarian Day' in 2013 maakte de Verenigde Naties deze campagne. Een oproep voor meer humaniteit, meer compassie en meer vrede. Hoewel het filmpje al een paar jaar oud is, is hij wat mij betreft nog hartstikke actueel. 


Lees hier de highlights van het Global Peace Index onderzoek

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in