Reisplannen Zuid Afrika

Tips gevraagd!

The Big Five, een waanzinnige natuur, prachtige stranden, een rijke cultuur en geschiedenis... Er zijn heel veel redenen waarom we gekozen hebben voor Zuid Afrika! De veelzijdig van het land is één van de belangrijkste daarvan. We hebben besloten om niet één, maar twee van de mooiste autoroutes van het land te gaan rijden! Zowel de Garden Route die ons gaat voeren langs ruige kliffen van de zee. Om in Addo Elephant National Park om te keren en de Wine Route te gaan rijden! 

ZuidAfrikarondreis2

De Route

Het wordt de eerste keer dat we naar het Afrikaanse continent reizen. Spannend dus. Daarom heb ik jouw hulp nodig! Welke plekjes in Zuid Afrika moge we echt niet missen? Waar moeten we zeker een bezoekje aan brengen? En wat mogen we best overslaan? Zijn er toffe kleinschalige hotels die je kan aanbevelen? Of een gave activiteit (behalve duiken met haaien, dat durf ik écht niet). Ik hoor het graag van je. Want de beste tips komen van reizigers zelf! 

Kaapstad4

Kaapstad 

Onze reis begint in de stad van de Tafelberg; Kaapstad! Natuurlijk staat een bezoekje aan Bo-Kaap, het stadscentrum, Robbeneiland en de Tafelberg al op ons lijstje. Maar wat mogen we nog meer niet missen? En weet jij welke wijken het beste zijn om te verblijven? Na een paar daagjes Kaapstad begint onze tocht over de Tuin Route. Deze route dankt zijn naam aan de verandering van het landschap! 

Hermanus4

Hermanus

Dit plaatsje aan de ruige kust van Zuid-Afrika is vooral bekend vanwege de walvissen die er zwemmen. Hermanus is de 'walvishoofdstad' van de wereld. Dikke kans dat wij er walvissen gaan spotten! 

Knysna5

Knysna

De laguna van Knysna is adembenemend mooi. Knysna staat bekend als één van de mooiste dorpjes aan de Tuinroute. Maar niet alleen de kust is prachtig, ook het bos van Knysna is een pareltje. We twijfelen of we twee nachtjes in Knysna moeten blijven en daarna twee nachtjes in Tsitsikamma, of dat we beter vier nachtjes tussen deze twee plaatsen kunnen verblijven. Heb jij tips?

Tsitsikamma4

Tsitsikamma 

Deze plek betekent 'plek van veel water'. De iconische hangbrug over de inham van de zee brengt je van klif naar klif. Een magische plek waar Moeder Natuur op haar best is. We willen ook zeker een wandeling maken door het oerbos van Tsitsikamma. 

Addo4

Addo Elephant National Park 

Addo Elephant is het derde grootste pak van Zuid Afrika. Groot voordeel is dat Addo, net als de rest van onze route, helemaal malariavrij is! Hier gaan we natuurlijk spotten naar wildlife! 

OudtshoornCollage

Oudtshoorn 

Oudtshoorn is niet alleen dé stad van de struisvogels, maar ook de hoofdstad van de Kleine Karoo. Karoo betekent 'plaats met weinig water' en het landschap is weer compleet anders dan de landschappen van de Tuinroute. Een ruig woestijnlandschap met bergen en kliffen. Oudtshoorn is verder het beginpunt van route62 en de Wijnroute. Ik las dat je vanuit Oudtshoorn ook Stokstaartjes-safaris kan doen, dat lijkt me echt heel leuk! 

MontaguCollage

Montagu 

Een handige tussenstop aan de route is Montagu. De omgeving van Montagu is erg mooi, woest en bergachtig. De stad zelf is een typisch Karoo-dorp met Victoriaanse en Kaaps-Hollandse huizen. 

KaggaKammaCollage

Kagga Kamma 

Het is nog niet helemaal duidelijk of we echt door gaan rijden naar Kagga Kamma of toch vanaf hier meteen naar Stellenbosch gaan. Het landschap is adembenemend mooi, maar het is voor het Kagga Kamma Private Nature Reserve die naar me lonkt. Een luxe 'hotelkamer' in een grot of gewoon outdoor. Hoe gaaf is dat! Wat denk jij? Doen of niet doen? 

StellenboschCollage

Stellenbosch

Terug naar de Wijnroute en de wijngaarden, op naar Stellenbosch. Ik twijfel welk stadje het leukst is om neer te strijken voor een paar daagjes? Stellenbosch of Franschhoek? 

Terug naar Kaapstad 

Terug naar Kaapstad, waar we nog even willen chillen aan het strand. Weet jij een mooi, rustig plekje aan het strand in of nabij Kaapstad? We horen het graag van je! 

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in