Amerika's gekste mysteries

Mysteries die je moet weten voor je naar Amerika gaat

Ga je binnenkort op reis naar Amerika? Dan moet je eerst even wat meer weten van de gekste Amerikaanse mysteries. Amerikanen zijn een bijgelovig volk. Dat blijkt wel uit de Bigfoottochten die worden georganiseerd en alle complottheorieën rondom het Roswell Incident. Kijk natuurlijk ook uit voor de Bermuda Driehoek of laat je betoveren door de magie van de Georgia Guidstones. Ken jij nog meer van dit soort mysterieuze verhalen?

bigfootBigfoot

Bigfoot is een veronderstelde primaatsoort uit de Verenigde Staten en Canada. Getuigen vertellen dat hij rechtop kan lopen. Hij zou volwassen lengte heeft van 1.80 tot 2.50, en heeft een geschat gewicht van 100 tot 450 kg.  Bigfoot is gespot in Bluff Creek, Californië. Er zijn foto’s van een Bigfoot, maar er zijn bewijzen dat deze gemanipuleerd zijn door de mens. Het bewijs is een filmopname geweest van Rotger Patterson en Bob Gimlin. Zij zouden een vrouwelijke Bigfoot tegen zijn gekomen in het bos van Bluff Creek. Het is een theorie, dat het een grappenmaker is geweest, omdat net de film Planet of the Apes uitkwam. Alleen zouden de proporties van de armen en benen, nooit door een mens gekopieerd kunnen worden. Er worden zelfs speciale Bigfootwandeltochten aanboden, maar of je er ooit eentje tegen zult komen is de vraag!

Bermuda

Bermuda driehoek

De Bermuda driehoek is een denkbeeldige driehoek tussen; Miami, de Bermuda eilanden en Puerto Rico in het westelijke deel van de Atlantische oceaan. De Bermuda driehoek werd bekend door mysterieuze verdwijningen van schepen en vliegtuigen. Er zijn heel veel boeken geschreven waarin staat dat het paranormale verschijnselen of activiteit van buitenaardse bezoekers zijn. Zelfs Columbus heeft er over geschreven. Hij schreef op 13 en 14 september 1492 dat zijn kompas afweek naar het noordwesten. Een logische verklaring zou zijn, dat het de meest bevaren en bevlogen route ter wereld is. En dat ongelukken waarschijnlijker zijn door de drukte. Natuurwetenschappers beschrijven dit fenomeen als schommelingen in het aardmagnetisch veld. Wat het kompas van Columbus kan verklaren, maar ook golfstromen, tropische stormen en monstergolven. Een andere verklaring zou kunnen zijn dat er grote methaanvoorraden voorkomen diep in de zee. En soms ontsnapt er een hoeveelheid. De draagkracht van water neemt dan af. Hierdoor kunnen schepen in zeer korte tijd zinken zonder dat ze een noodsignaal kunnen uitzenden. Een vliegtuig, die door een grote concentratie methaan vliegt,  kan in de problemen komen doordat de motoren hier niet tegen kunnen. Deze kunnen dan zelf gaan verbranden. Het is in ieder geval een dankbaar onderwerp voor boeken en films.

GeorgieGuidestones

Georgia Guidstones

De Georgia Guidstones zijn grote granieten zuilen op een heuvel in Elbert County, Georgia. Ze worden ook wel de Amerikaanse Stonehenge genoemd. Op de zuilen staan tien hoofdpunten in acht moderne talen. Het bestaat uit aanwijzingen voor de overlevenden van een toekomstige Apocalyps. Over het ontstaan hiervan bestaat veel geheimzinnigheid. Het is niet duidelijk wie er opdracht toe heeft gegeven. En er zijn verschillende speculaties en complottheorieën. Het is een bouwwerk van zes meter hoog en gemaakt van zes granieten platen. Om de platen heen liggen stenen gerangschikt. Op één hiervan staat te lezen dat R.C Christian hier opdracht voor heeft gegeven. Christian, wat niet zijn echte naam is, heeft beloofd om er niets over te vertellen. Het monument trekt veel bezoekers. Van gewone mensen tot New Agers.

Roswell

Roswell Incident

Het Roswell incident was op 8 juli 1947 groot nieuws toen er een vermeende vliegende schotel crash plaats vond. Het is ook het belangrijkste ufo gebeurtenis ooit. Getuigen hielden tot hun dood toe vol, dat er een buitenaards ruimteschip met buitenaardse lijken zijn geborgen. Er werd eerst gesproken over een neergestorte weer ballon. Daarna werd het dertig jaar stil. Totdat een bekende Canadese ufo onderzoeker in contact kwam met oud majoor Jesse Marcel. Die was betrokken bij de berging van de resten van de ‘weerballon’ (zoals de luchtmacht dit noemde). Hij verklaarde dat het toch om een buitenaards ruimtevoertuig ging. Ook een generaal, bevestigde dit. De discussie die nog steeds bestaat leidde tot veel vragen. Op 11 april 2011 maakte de FBI een verslag uit 1950 bekend, waarin staat dat een luchtmacht functionaris de vondst van drie ufo’s en negen lichamen rapporteert. Het Roswell incident is in Roswell een toeristische trekpleister geworden. Er is een onderzoekscentrum gevestigd en een ufo museum die beide bezocht kunnen worden.

P1020932 001

ESTA aanvraag

Een ESTA aanvraag is ook zo’n Amerikaans én Canadees mysterie. Een ES-wat? Een ESTA. Want je wil op reis naar de Amerika of Canada, dan kom je het land niet binnen zonder zo'n toestemmingsformulier. Gelukkig is het tegenwoordig helemaal niet meer zo ingewikkeld en kan online aangevraagd worden op www.esta-aanvragen.nl. Binnen een paar minuten is dan de klus geklaard. Het team van eVisa Application Services staat voor je klaar bij vragen en controleert uw aanvraag handmatig. Ook hebben zij ingebouwde controles op hun aanvraagformulier zodat er zoveel mogelijk fouten voorkomen kunnen worden. Ga je liever naar Canada? Denk er dan om dat de ETA voor Canada vanaf 29 september verplicht is. Ook deze is aan te vragen bij het team van eVisa Application Services op: www.etacanada-aanvragen.nl

*Dit is een advertorial in samenwerking met eVisa Application Services

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in