Kidsproof roadtrip USA

American Dream or Nightmare?

Met de kids naar Amerika...De ‘American dream’? Of de ‘American nightmare’. De dromer in mij zag deze trip helemaal zitten, maar de realist wist dat het misschien wel heel anders kon lopen. De reden voor deze twijfel: een geweldige 2 jarige peuter! De liefste en de leukste, maar ook de meest bepalende reisgenoot. Onze Ties! Vorig jaar hebben mijn man en ik 2 keer gevlogen binnen Europa met de kleine man. Omdat dat prima was verlopen waren wij optimistisch geworden. Maar nog belangrijker, we vinden dat je sommige dingen gewoon moet proberen. Tel daar oneindig veel reiskriebels bij op en voilà… Ons Amerikaplan was ontstaan! Geen ‘hakki takki land’, niet 12 uur lang in het vliegtuig en een enigszins ‘normale’ keuken: Amerika voldeed aan onze eisen! Oké, dat wij onwijze Amerika fans zijn, is misschien ook een reden…

WhatsApp Image 2017 07 09 at 20.26.58

Plannen van je reis

Maar hoe ga je het plannen? Toen wij met z’n tweeën waren, vlogen we van hot naar her en wilden we alles zien en meemaken. Zit een 2 jarige hier op te wachten? Dacht het niet! Wat langer op één plek blijven, niet te lang in de auto en fijne accommodaties om te slapen. Dat werd het uitgangspunt. We hadden er bewust voor gekozen om onze accommodaties via AirBnB te boeken. Na eerdere goede ervaringen met deze site, was het voor ons heel simpel. Dit is ideaal! Wij hebben bewust gekeken naar huisjes en etages met 2 slaapkamers. Rust (vooral een goede NACHTrust!) is voor ons alle drie heilig. Daarbij zitten we ook nog met een middagslaapje van Ties. Deze kan af en toe wel worden overgeslagen, maar het is nog steeds wel noodzakelijk voor de goede sfeer. Niets is fijner om op zo’n moment lekker in de tuin te zitten of met de beentjes omhoog op een bank te ploffen. Het is tenslotte wel vakantie! Een hotel of motel leek ons lastiger en minder relaxt.

Met dit eisenpakket hebben we onze reis gepland en zijn we begin mei naar het land van de onbegrensde mogelijkheden gevlogen. Zin om met ons mee te gaan? Let’s go!

DSC01198 001

DSC01242 001

Stop 1 Boston

Let’s get the party started in… Boston!

Ongeveer 7 uur vliegen en je bent in deze leuke stad! Vanuit Dusseldorf vlogen wij rechtstreeks. Heerlijk! Het geeft rust dat je niet hoeft over te stappen. Omdat we 1 acclimatiseer/ relax dag hadden ingepland, hadden we uiteindelijk 2 dagen voor Boston.  Met de trein vertrekken we vanuit Dedham, een klein stadje iets buiten Boston, richting het centrum van Boston.

DSC01217 001

DSC01235 001

Freedom Trail

Door de Freedom Trail te volgen, pakken we de grote’ must sees’ van Boston mee. Het is een fijne wandeling die heel simpel te volgen is, want de rode tegeltjes op de grond vormen het pad. We eten een lekkere bagel in de Faneuill hall (een grote overdekte markthal met allerlei eettentjes) en wandelen weer rustig verder. Snel is trouwens geen optie, want tussendoor bekijken we gebouwen, vogels, straatartiesten, prullenbakken en luisteren we naar sirenes. Niets blijft onopgemerkt bij de kleine man. 

WhatsApp Image 2017 05 12 at 21.02.19

Beacon Hill

Boston is schoon en er hangt een ontspannen sfeer, fijn met kleine kids. We wandelen ook door de wijk Beacon Hill. Wauw! Hier wil ik wonen! Hier vind je mooie oude Victoriaanse huizen. Het is een van oudste wijken van de Verenigde Staten. Vergeet niet het meest gefotografeerde straatje van Boston, Acorn street, te bekijken. Totaal niet buggy proof! Maar het is een plaatje!

DSC01320 001

DSC01288 001

John F. Kennedy Library

Omdat ik een kleine zwak heb voor de Amerikaanse politiek mag een bezoekje aan de John F. Kennedy Library niet ontbreken. De locatie is prachtig. Dit mooie gebouw staat aan het water. Je krijgt een fantastische kijk in zijn leven, van zijn jeugdige jaren tot zijn sterfdag. Mooie foto’s, maar ook de oval office in de tijd van zijn presidentschap kun je bekijken. Interessant, leerzaam en zeker niet saai! Doordat alles ruim is opgezet, loopt Ties lekker rond en vermaakt hij zich ook prima.

Adres: Columbia Point, Boston

DSC01326 001

Stop 2 Cape Cod

Cape Cod, vakantie USA style! 

De plek waar de Amerikanen zelf naar toe gaan als ze vakantie hebben en zon, zee en strand willen. Wanneer wij er zijn, is het vakantieseizoen nog niet gestart. Dus het is rustig. Gelukkig hebben wij daar geen enkele moeite mee.  We hebben eigenlijk geen idee wat we hier willen gaan doen, maar gelukkig heeft de mama van een speelmaatje van Ties op het strand wel een aantal goede ideeën. Als local zal zij het wel weten!

DSC01347 001

Province Town

Wij logeren in het plaatsje Harwich. Vanaf hier ben je in een klein uurtje in Province town. Een toeristisch kustplaatsje met Commercial Street als blikvanger. Het valt op dat het erg gay friendly is. Dat vind ik toch wel bijzonder, aangezien niet alle Amerikanen deze mindset hebben. Je vindt er talloze bijzondere winkeltjes, galerieën, restaurantjes en straatartiesten. De huisjes zijn kleurrijk en typisch Amerikaans. Er hangt een gezellige relaxte sfeer.

WhatsApp Image 2017 07 09 at 20.13.58

Cape Cod National Seashore

Onderweg naar Province Town rij je ook langs de Cape Cod National Seashore. Je leest het goed: een strand die de stempel van National Park heeft gekregen. De duinen zijn oneindig en de natuur is prachtig. Lekker schelpen zoeken en rond banjeren op je blote voeten.

WhatsApp Image 2017 07 09 at 20.14.01

Schoolhouse ice cream

Wat natuurlijk niet mag ontbreken op een zonnige dag is een lekker ijsje. Deze topper wil ik graag met je delen. Kleine waarschuwing: een Amerikaans kinderijsje kun je vergelijken met een Nederlands horentje met drie bolletjes (maar zonder problemen krijg je een leeg bakje zodat je hem kidsproof op de Hollandse manier kan maken)! Je hebt keuze uit heel veel smaken, maar neem van mij aan dat je van ‘salty caramel’ geen spijt zult krijgen!

adres: 749 MA-28, Harwich Port

WhatsApp Image 2017 05 16 at 01.05.06

Stop 3 New York

"I want to be a part of it, New York". What’s not to like? OMG! We zijn in New York! Met z’n drieën! Mijn favo stad, mijn crush! Ik word al weer lichtelijk hysterisch, terwijl ik het schrijf. Maar ik vond het zo bijzonder om hier met mijn gezin te zijn.

DSC01349 001

Times Square

Natuurlijk zijn we naar Times Square geweest, hebben we gestaard naar het Vrijheidsbeeld terwijl we op de Staten Island ferry zaten en hebben we een lekkere hotdog op. Top of the Rock vond ik ook een hele beleving. Dat begint al in de lift, terwijl je omhoog geschoten wordt. Het prachtige uitzicht over de stad is een klein cadeautje. 

Maar we hebben ook diverse speeltuinen bezocht, die zijn er verrassend veel. Ik ga je 2 leuke tips geven. Hier wordt je kind hartstikke blij van en (daardoor) papa en mama ook.

WhatsApp Image 2017 05 17 at 01.53.07

Dumbo

Down Under the Brooklyn Bridge Overpass is een hele mond vol en is daarom afgekort tot Dumbo. Vroeger was dit een gebied wat vol stond met pakhuizen, een industrieel gebied. De prachtige oude pakhuizen zijn gebleven, maar worden nu bewoond door kunstenaars en gezinnen. Je vindt er diverse galerieën en eetgelegenheden. Een bijzonder fotogenieke wijk als je het mij vraagt.

Tussen de Brooklyn Bridge en Manhattan Bridge vind je Main Street Park. Dit is een onderdeel van Brooklyn Bridge Park. Voor het uitzicht op de Manhattan skyline en de prachtige bruggen is het al de moeite waard om hier naar toe te komen. Het wauw effect is namelijk bijzonder groot. Maar er is meer! Hier kun je terecht voor een gezellige picknick. Overal zie je families met kids, maar ook stelletjes die knusjes zwijmelen bij de skyline. Tel daarbij een leuke speeltuin bij op en hoppakee, iedereen blij!

WhatsApp Image 2017 07 09 at 20.02.38

Union square

Op maandag, woensdag,vrijdag en zaterdag vind je hier de Union Square Greenmarket. Fruit, bloemen en de beste chocolate chip koeken vind je hier. Jaren terug kreeg ik deze tip van een meisje waarmee mijn vriendinnen en ik aan praat raakten in de metro. Daarna ben ik nog 2 keer terug geweest naar deze stad en steeds breng ik hier ook weer een bezoekje. De sfeer is gemoedelijk, rondom het plein vind je leuke winkels en in het midden zit een klein park. Maar er is nog meer kwam ik dit jaar tot de ontdekking. Ook vind je hier een hele leuke speeltuin. Netjes afgesloten, zodat je kind er niet zomaar vandoor kan gaan. Er is een speciaal gedeelte voor de kleintjes en er zijn diverse picknicktafels waar de ouders kunnen neerploffen met hun koffie to go.

DSC01450 001

DSC01427 001

Stop 4 Philadelphia

Philadelphia, the birthplace of America.

Natuurlijk had ik van tevoren het artikel van Daisy doorgespit. En veel van haar tips heb ik gebruikt! De Independence Mall waar je de Amerikaanse historie tot je kunt nemen mag je niet overslaan. De Rocky Steps bij het Philadelphia Museum of Art waar je natuurlijk omhoog moet sprinten en in mijn geval heel hard ‘Adrian’ moet roepen is voor elke filmliefhebber een grote DO. Maar ook de US Mint, de plek waar de Amerikaanse munten geslagen worden is een interessante plek om gezien te hebben.  

Maar deze fijne plekken wil ik ook met je delen:

DSC01574 001

Magic Garden

Via Instagram vond ik dit pareltje. De locatie is sowieso al een must see. South Street is een gezellig alternatief straatje. Er zijn veel leuke plekken om koffie te drinken en street art wordt hier goed vertegenwoordigd.

Magic Garden is het meesterwerk van kunstenaar Isaiah Zagar

Het is een bonte verzameling van diverse kleuren glas, spiegels en stenen. Het is een groot kleurrijk doolhof. Ontzettend de moeite waard om een kijkje te nemen omdat het volgens mij een unieke plek is. Ik keek mijn ogen uit en was vooral verbaasd wat voor een mooie dingen je kan creëren met de simpelste materialen.

Adres: 1020 South St, Philadelphia

DSC01435 001

DSC01498 001

Percy Street Barbecue

Ben je fan van barbecueën, ga dan na afloop een hapje eten bij Percy Street Barbecue.

Hier aten wij een broodje pulled pork. Zo lekker als je de barbecuesmaak in je vlees proeft. Als ik er aan denk begin ik al weer te watertanden. Vlotte en vriendelijke bediening. Met als kers op de taart een menukaart met 5 kids gerechten.

WhatsApp Image 2017 07 09 at 19.54.24 1

Please touch museum

Waarom hebben wij dit niet in Nederland? Mijn kleine man was het eerste half uur zo hyper van alles wat hij zag dat hij niet eens een keuze kon maken waar hij wilde spelen. Hij rende maar rond om alles te bekijken. Best begrijpelijk, want als ouder keek ik ook mijn ogen uit. Van een grote auto waar je in kan klimmen en alles kan bekijken tot een mini ziekenhuis waar de pop een MRI scan kan krijgen. Van een supermarkt waar je boodschappen kunt doen tot spelen met bootjes op het water. De mogelijkheden zijn eindeloos. Er worden workshops gegeven voor de kids, maar je kunt ook een rondje meedraaien in een oud carrousel. Ideaal voor een regenachtige dag.

Adres: 4231 Avenue of the Republic, Philadelphia

DSC01467 001

Het eindoordeel…

En ineens zit je weer in het vliegtuig terug naar huis. En een paar dagen later huppel ik weer vrolijk rond in mijn zuster outfit. Waarom gaat de tijd zo snel?! Gelukkig wordt er veel naar onze reis gevraagd en kan ik vaak vertellen over hoe het was. Maar wat iedereen vooral wil weten en ik denk dat jij, lieve lezer, inmiddels ook wel nieuwsgierig bent geworden: hoe was het nou om zo’n trip met een 2 jarige te ondernemen???

Mijn antwoord… Top!!!  Maar ook anders?  Ja hèhè, lijkt mij vrij logisch. Happy Ties is een happy pap en mam. Dus je past je daar op aan. En dat betekent dat naar een concert gaan of een sportwedstrijd er gewoon nog ff niet in zat. Maar je krijgt er wel andere bijzondere momenten voor terug. Ik heb me nooit gerealiseerd hoeveel wateraansluitingen voor de brandweer er in New York zijn. En hoeveel vogels er fluiten in elk stadspark. En dat er op heeeel veeeel voertuigen op straat een hartje staat. De blik van Ties op Times Square is een van mijn favo vakantiemomenten geworden. ‘Mama! Ties televisie kijken!!!’ Uhhh, ja schat, dat kun je hier heel goed. Heerlijk! Kinderen leren je op een bijzondere manier te kijken naar dingen die we heel vanzelfsprekend vinden. En daar kan geen sportwedstrijd tegenop.  

Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar reizen met een kind heeft mij meer rust tijdens de vakantie opgeleverd. Na een hele dag doorgebracht te hebben in een stad lag Ties vroeg op 1 oor, maar wij ook. Oké, wel in combinatie met een wijntje en een boek. Stiekem vond ik die rust zo fijn!

Ik ben geen pedagogisch wonder. Gewoon een moeder met reislust en een beetje common sense. Die zoals elke mama het beste voor heeft met haar gezin, maar soms ook maar iets probeert zonder het zeker te weten. Ja, maar wat heeft Ties eraan? Hij herinnert zich hier later niks meer van. Klopt helemaal! Maar hij gaat zich ook niks herinneren van een vakantie op 30 minuten rijden van onze woonplaats. Deze reis zal voor Ties nooit een onvergetelijke ervaring worden, maar het feit hij 3 weken lang gezellig continu bij papa en mama is geweest was voor hem feest. Aandacht, gezelligheid, er mag iets meer en tijd is minder belangrijk. Een Landal huisje is geweldig, maar ik ben zo blij dat ik deze American Dream mocht ervaren!

WhatsApp Image 2017 07 09 at 20.19.18

WhatsApp Image 2017 07 09 at 20.19.19

DSC01355 001

WhatsApp Image 2017 07 09 at 20.04.39

WhatsApp Image 2017 05 17 at 01.52.00

WhatsApp Image 2017 07 09 at 20.07.27

WhatsApp Image 2017 07 09 at 20.14.03

WhatsApp Image 2017 07 09 at 20.11.26

WhatsApp Image 2017 07 09 at 20.07.22

Wendy 2

Geschreven door Wendy

Grote passie voor reizen | Leert ongetemde reislust te combineren met moederschap | Van wereldstad tot jungle | Kampeert alleen op festivals | Grote liefde voor New York en haar zoontjes | Ontdekt de kneuterigheid van bungalowpar...

Meer over Wendy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in