Het Enige Boek in je Koffer

Het voorleesboek voor op vakantie

Help! Ken je dat? Je koffer wil niet meer dicht. Toch wil je, ook als je ver van huis bent, elke avond een verhaaltje voorlezen aan je kleine globetrotter. Meerdere boeken meenemen is gewoonweg geen optie, te zwaar. En je wil ook niet elke avond hetzelfde verhaal voorlezen…Dan is er één voorleesboek perfect geschikt: ‘Het Enige Boek in je Koffer’! 

P1080744 001

P1080759 001

Bomvol voorleesboek

Het boek valt op door de eigentijdse verhalen en versjes met verfrissende illustraties. Het boek is makkelijk voor te lezen en bevat voor elk kind een nieuwe superheld, herkenbare momenten en aansprekende plaatjes.

Het Enige Boek in je Koffer bevat veel knotsgekke versjes en grappige verhaaltjes: over Timo die naar de dierentuin gaat maar eigenlijk alleen maar dinosaurussen wil zien, over Sam de dierenonderzoeker die in een leeuwenpak tussen de leeuwen woont en over een rupsje dat ervan droomt om ooit eens te vliegen.

P1080748 001

Bijna wereldberoemd: Pip & MAKI

De verhalenmakers van Pip & MAKI houden van vakanties en taart. Ze maken spiksplinternieuwe verhalen en verfrissende illustraties, mooie dingen met gekke twists. Voor kinderen, maar net zo leuk voor de Grote Voorlezers. Pip & MAKI zijn met zijn drieën; Paula Nordhauzen (Pip), Kim Smits en Matthijs Maat (MAKI). Ze hebben een flinke dosis ervaring maar geen griffels. Logisch, want dit is (gek genoeg) pas hun eerste boek.

P1080752 001

Review 

Een boek boordevol leuke en spannende verhaaltjes. Alleen de inhoudsopgave spreekt al tot de verbeelding. Met sierlijke woorden worden de titels aangekondigd. Elk verhaaltje heeft een andere held in de hoofdrol, zo is er altijd wel een hoofdfiguur waar je kindje dol op wordt. De verhalen zijn fantasierijk en boeiend. Ze hebben een spannend plot, zijn grappig en soms ook leerzaam. Elk verhaal is een nieuw avontuur. Behalve de verhalen wordt het boek ook opgeleukt met korte en grappige versjes. 

Hoewel mijn kleine uk nog lang niet lezen kan, heeft hij vol bewondering gekeken naar de mooie tekeningen in het boek. Vol kleur, contrasten en details. De illustraties zijn eigenlijk allemaal een poster waard. Prachtig vormgegeven! 

Groot voordeel van dit boek is dat het 15 verhalen bevat. Dat betekent minimaal twee weken voorleesplezier, twee weken lang een ander verhaaltje voor het slapen gaan. Als je dan toch één boek moet kiezen om mee te nemen op vakantie, dan is 'Het Enige Boek in je Koffer' absoluut een kleurrijk exemplaar. 

Praktisch

Omvang: 96 pagina’s
Prijs: € 17,50
Meer info: www.pipmaki.nl

P1080746 001

P1080768 001

P1080750 001

* Dit blogartikel is een review. 

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in