Kidsproof Hotspots

Leukste adresjes met kids

Regio Nijmegen, Arnhem, Den Bosch

Lekker lunchen, een kopje koffie of een uiteten met de kinderen is toch echt even anders dan zonder de kids. Het liefst ga je dan naar een plekje met een gezellige speelhoek, een speeltuintje of waar een beetje herrie niet meteen storend is. Deze kindvriendelijke restaurants en kidsproof hotspots zijn ideaal voor je uitje mét de kids. Hier kunnen ze ongestoord spelen, tussendoor iets kiezen van het kindermenu of gewoon lekker buiten uitrazen. 

Sommige van deze kindvriendelijke hotspots heb ik al zelf bezocht, anderen heb ik getipt gekregen van volgers en staan nog op mijn verlanglijstje :) Als jij nog goede suggesties hebt, dan mag je de lijst aanvullen. Graag zelfs! 

Stroom Lent hotspot

STROOM, Lent 

Op slechts enkele fietsminuten van de Waalbrug vind je Lents nieuwste aanwinst: restaurant Stroom. In het voormalige waterpompstation stroomt nu de passie voor het horecavak. Dat proef je, dat zie je en dat voel je! Want wauw! Wat een locatie en wat een inrichting! Yep, hier heb ik een zwak voor. Ik beken! Binnen waan je je in een echte urban jungle! Veel planten, maar wel in combinatie met de oude elementen van vroeger. Leuke vintage en vakmanschap van de timmerman wisselen elkaar af in dit gave pand. Het is hip, maar ook warm en kneuterig. Er zijn lange tafels waar je heerlijk met je vriendengroep tot laat kan tafelen. Maar er zijn ook rustige hoekjes voor een romantisch diner voor twee.

Waarom kindvriendelijk: Er is een heerlijk speelhoekje met keukentje, een omheinde tuin met glijbaan en als bonus het speelbos! Direct achter Stroom ligt dit speelbos waar kinderen takken kunnen verslepen en verstoppertje spelen. Maar ook natuurgebied de Bemmelerwaard en liggen op een paar minuten lopen.  Kortom, je kan hier heerlijk uiteten met kinderen.

Klein minpuntje:  Ga je met kleine kids? Dan moet je even een oogje in het zeil houden, want er is binnen (vrij centraal) een grote open trap naar de toiletten in de kelder.

Stroom Lent 21

Stroom Lent terras

De Boshut, Schaijk 

Deze fantastische plek zal je op meerdere plekken op Soetkees.nl tegenkomen, want ik ben fan :) alles aan deze plek klopt: de ligging aan de rand van natuurgebied De Maashorst, in de schaduw van de bomen, het mooie groenbruine interieur, de heerlijke haard en het gezellige groene terras. Zelden ben ik zo enthousiast over een plek, de Boshut mag er wezen jongens! Wanneer het zonnetje door de boomtoppen schijnt is het er buiten heerlijk vertoeven. Echt even buiten. En als het koud en guur is, is er niets lekkerder dan binnen bij de haard te gaan zitten. 

Waarom kindvriendelijk: Rondom de Boshut is er zoveel te beleven! Op Hartje Groen (de charmecamping waar de Boshut op staat) zijn er diverse speeltuintjes, de Boshut is omgeven door groen én de ingang van het speelbos van Docus de Das ligt naast de Boshut. In de zomermaanden is het hier heerlijk buiten vertoeven terwijl de kinderen zich vermaken in het bos. Lekker lunchen met kinderen was nog nooit zo leuk! 

Klein minpuntje: Geen! Ik ben fan :)

IMG 20180924 101259101 HDR 01

IMG 20180924 111021426 01

De Boshut Schaijk

Hemels Zusje, Arnhem 

In de kidsconceptstore 'Little Things' vind je een klein kidscafé genaamd 'Hemels Zusje'. Hemels ken je misschien al (ook al zo'n leuke hotspot in Arnhem) en de lekkernijen van Hemel kan je nu ook proeven in Hemels Zusje (aan de overkant van de straat!). Kleine gasten zijn hier nog meer dan welkom. De slogan van de kidsconceptstore is 'Little Things that make life beautiful'. Hier vind je kinderkleding, speelgoed, kindercadeautjes en nu dus ook een kidscafé. 

Waarom kindvriendelijk: Kinderen zijn er super welkom. Er is een leuke speelhoek en op de menukaart staat Hemelse koffie voor de vermoeide ouders, een boterham met pindakaas of hagelslag en gezonde sapjes ('maar dat vertellen we niet'). 

Klein minpuntje: Het is ook een winkel met hele leuke hebbedingetjes (merk-spulletjes), even uitkijken dat de kids daar niet mee aan de haal gaan  ;) 

Little Things Hemels Zusje1

Little Things Hemels Zusje kidscafe

Pan & Zo, Herpen

Pannenkoeken eten is sowieso vaak een feestje voor kinderen, maar bij Pan & Zo is dat ook een feestje voor de ouders. Het interieur van Pan & Zo is er eentje waar ik ook blij van word. Stijlvol ingericht en pannenkoeken waar je 'u' tegen zegt. De specialiteiten en hartige pannenkoeken zijn gewoon echt goed! De ligging is het tweede grote pluspunt van Pan & Zo. Het restaurant ligt aan de rand van het natuurpark 'De Herperduin'. Hier kan je naar hartenlust wandelen door de bossen en voor de kinderen is er een super gaaf speelbos. In dit speelbos kan je klimmen en klauteren op het spectaculaire speeltoestel 'de Das'. De Das is 6 meter hoog, 33 meter lang en 23 meter breed. Ook kunnen de kinderen spelen met de waterpomp en heerlijk in de plassen spetteren. 

Waarom kindvriendelijk: Pannenkoeken doen het altijd goed bij de kids. In het restaurant is er binnen een apart zitgedeelte waar je kan gaan zitten met kleine kids, hier vind je ook de speelhoek. Ook buiten is er een speeltoestel. Maar grootste pluspunt is natuurlijk de ligging! In het natuurpark en op steenworp afstand van het speelbos met 'De Das'.  

Klein minpuntje: Altijd aan tafel met vieze kleren dankzij het speelbos ;) En tja, je moet wel van pannenkoeken houden. 

Adres: Schaijkseweg 10, 5373 KL Herpen

PanZo Herpen1

PanZo Herpen2

Zijdewinde, Lent

Nog een aanrader aan de Waal; Zijdewinde in Lent. Meteen achter de dijk vind je deze heerlijke hotspot. Zeker in de zomermaanden, als je lekker buiten kan zitten, is dit een heel fijn plekje. Een rustig plekje in de natuur met uitzicht op een grote plas. Het eten is er goed en de wijn smaakt er heerlijk. 

Waarom kindvriendelijk: Lekker in de natuur! Er is een grote buitenspeeltuin waar ze maar kunnen spelen. Ook binnen is er een kinderhoek. 

Klein minpuntje; Het is er nou niet heel hip & happening, maar wel super relaxed. 

Adres: Waaldijk 28, 6681 KJ Bemmel

Zijdewinde Lent

De Blonde Pater, Nijmegen 

De Blonde Pater is een geliefde plek onder de Nijmegenaren en dat is niet voor niets! Je kan er heerlijke broodjes eten, de sfeer is er altijd goed, op het terras is het fijn vertoeven én er is speelgoed voor de kids. Een hele kast zelfs! De kinderen kunnen het speelgoed erbij pakken en zich goed vermaken aan tafel of in de zithoek (een fijn plekje met kids). 

Waarom kindvriendelijk: Speelgoed genoeg in de speelgoedkast.

Klein minpuntje: Er is wel speelgoed, maar geen specifieke speelhoek. Aan tafel blijven zitten dus (en dat kan soms best een uitdaging zijn)

Adres: Houtstraat 62, 6511 JP Nijmegen

Blonder Pater Nijmegen

De Eikenhorst, Wijchen 

Op de koffie bij de boer! In de bossen vlakbij Wijchen en Nijmegen vind je boerderij Eikenhorst. Een echte boerderij met melkkoeien en wat klein vee zoals paardjes en kippen. De schuur is geheel in stijl verbouwd. Je kan er nu een zelfgebakken taart eten, kopje koffie drinken, lekker lunchen of high-teaen of zelfs een feestje vieren. Er is ook een groot terras, die gedeeltelijk overdekt is. In de zomermaanden kan je hier heerlijk buiten zitten met een ijsje of een hele ijs-coupe. De kinderen vermaken zich ondertussen op de boerderij; kijken bij de koeien en de kippen, spelen op het speeltoestel en natuurlijk fietsen met de tractoren. Zit het weer een beetje tegen, dan vind je binnen een speelkist met wat speelgoed. In elk geval zijn de kleintjes van harte welkom. 

Waarom kindvriendelijk: Spelen op de boerderij! En lekker dichtbij het bos.

Klein minpuntje: Je bent bij de boer, dus super trendy is het niet (maar dat past misschien ook niet) 

Adres: Staddijk 1, 6603 LM Wijchen

Eikenhorst Wijchen4

Eikenhorst Wijchen5

Harms Hoeve, Malden 

Niet zozeer een hippe hotspot, maar wel een plek waar je graag komt met de kids! Een kopje koffie voor de ouders en de kinderen vermaken zich volop! Een dagje naar de boerderij, spelen in de zandbak, springen op de trampoline en als klap op de vuurpijl natuurlijk de geitjes de fles geven. De entree is gratis en voor kinderen is dit echt een leuk plekje. Op de menukaart staan veel lekkere gerechtjes, natuurlijk ook met speciale kindergerechtjes. Het smaakt allemaal reuze goed! Hoewel slecht weer voor kinderen eigenlijk niet bestaat, is er voor de echte regenachtige dagen ook nog binnen een speelhoekje. 

Waarom kindvriendelijk: Spelen op de boerderij en de geitjes de fles geven! Ook binnen is er een speelhoekje. 

Klein minpuntje: Je bent bij de boer, dus super trendy is het niet (maar dat past misschien ook niet) 

Adres: Westerkanaaldijk 5, 6581 KC Malden

Harms Hoeve6

Harms Hoeve9

Harms Hoeve7

Op mijn verlanglijstje staan nog: 

Woodz Veluwe, Arnhem

Kijk nou! Deze hippe hotspot vind je middenin de bossen, vlakbij Arnhem. Deze plek is voor de buitenmens. De kids kunnen heerlijk buiten spelen en zeker in de zomermaanden wil je hier niet meer weg! En dat hoeft ook niet, want Woodz vind je op 'Buitenplaats Beekhuizen' waar je ook kan overnachten in een hippe, ingerichte POD. Er is zelfs een baby-POD. Deze plek staat al lang op mijn verlanglijstje. Ik moet hier écht eens naartoe! (bron foto's: Buitenplaats Beekhuizen).

Woodz Buitenplaats Beekhuizen

Woodz Buitenplaats Beekhuizen2

MANNA Kidsclub, Nijmegen

MANNA is echt een stijlvol hotel en restaurant in Nijmegen. Daarom dacht ik niet meteen aan 'kidsproof' totdat ik hoorde van de MANNA Mini Kids Club! Elke zondagmiddag is er speciaal iets te doen voor de kinderen. "Gewoon een kwestie van lol maken", zoals MANNA het zelf zegt. In de MANNA Bios is altijd wel een leuke film. Daarnaast is er veel te doen, te spelen, te kleuren en te beleven. Elke zondagmiddag heeft een ander thema met bijzondere activiteit. Van zelf een paastaart maken tot een cadeautjes voor de ouders knutselen. "Geen kinderachtige crèche, maar een echte Kidsclub".  

IMG 20160806 120014

MANNA hotel nijmegen mini kids club header

Boefjes en Baristas, Den Bosch

Het concept achter deze plek vind ik echt goud waard! Boefjes en Barista's is een plek waar kinderen heerlijk kunnen spelen, ouders een kopje koffie kunnen drinken én (hier komt íe) de bejaarden bewoners van het pand gezellig aansluiten. Boefjes en Barista's is gevestigd in een woonzorgcentrum. Zo kunnen jong en oud van elkaar genieten. Een briljant idee, als je het mij vraagt. 

Boefjes en Barista's zorgt voor een gevarieerd spelaanbod voor alle leeftijd (maar richt zich vooral op kinderen in de leeftijd van 0  tot 4 jaar). Er is bekend speelgoed, maar ze ontwikkelen ook zelf materialen om alle zintuigen te prikkelen. Hoewel het vooral voor de allerkleinsten is, mogen oudere broertjes of zusjes ook meekomen. Naast de faciliteiten binnen, is er ook een grote, veilige, schaduwrijke en kindvriendelijke tuin waar je heerlijk kunnen spelen en relaxen. Volledig omheind, dus je kind kan niet weglopen.

Bij binnenkomst betaal je €3,- per kind (vanaf 9 maanden) en daarvoor mag je de hele ochtend gebruikmaken van alle faciliteiten, materialen, speelgoed. Zowel binnen als buiten. Je bent niet verplicht consumpties af te nemen, maar heb je zin in koffie, thee of wat lekkers dan kun je dat bestellen bij de koffiebar.

Ik kom zeker een keer hoor! Staat op de lijst :) 

(bron foto's: Boefjes en Barista's)

Boefjes en Baristas2

Boefjes en Baristas3

Tof Koekie, Den Bosch

Nog zo'n leuke tip die ik kreeg, en ook in Den Bosch, is Tof Koekie. Middenin het centrum van Den Bosch vind je deze kindvriendelijke lunchtent (met lekkere taartjes!). Een plek waar je met je kinderen (maar zeker ook zonder) bijzonder welkom bent. Want een plek waar je eventjes lekker koffie gaat drinken met de kids, dat mistten de eigenaren Martin en Marlene. En dus begonnen ze zelf een kidsproof hotspot in de stad. Er is een fijne speelhoek, een speciale krijtmuur, er zijn babyspulletjes en zelfs een babybox waar je je baby even in kan leggen terwijl jij van een taartje smult. 

(Bron foto's Tof Koekie)

Tof Koekie den Bosch1

Tof Koekie Den Bosch2

Boshuys, Best

Middenin het natuurgebied de Sonse Heide bevindt zich Boshuys Best. Ik word altijd heel blij van hotspots die worden omgeven door groen en bomen! Heerlijk! Boshuys Best heeft daarnaast voor de kinderen een grote buiten speeltuin. In de speeltuin staat een spannend houten kasteel, er is een klim-raket, een klautervliegtuig en een vette, retro schommel. Heel fijn is dat de speeltuin volledig is omheind. De enige in- en uitgang is duidelijk zichtbaar vanaf het terras. Kijk, het Boshuys heeft het helemaal begrepen. Is het minder weer dan kunnen de kinderen zich vermaken in de speelhoek binnen. 

Ook super leuk is het Kabouterpad Son. Deze route start bij Boshuys Best. Maak kennis met kabouterfamilie Pluk, vind alle kabouters en leer alles over de bossen rondom 't Boshuys. En of dat nog niet genoeg is, vind je naast Boshuys ook nog het Spelebos. Een speelgoedmuseum waar alles draait om spelen en het speelgoed van vroeger. 

Boshuys Best3

Charlie, Schaijk 

Gloedje nieuw en veelbelovend, is Familierestaurant Charlie in Schaijk. De foto's zien er super uit! Het interieur is modern en groener dan groen, geweldig. Een stijlvolle plek waar je met de hele familie kan eten. Maar ook vooral de mega vette binnenspeeltuin waar kinderen gratis mogen klimmen en klauteren. Dit 'indoor-speelbos' loopt dwars door het restaurant. En met mooi weer is er ook een buitenspeeltuin en een outdoor SprayPark (droge kleding meenemen dus haha). Wil je wat rustiger zitten, zoek dan een plekje in 'de oude boerderij'. Je vindt Charlie op het nieuwe Roompot vakantiepark in Schaijk. 

(bron foto's: RSFotografie Restaurant Charlie) 

Charlie Schaijk

RSFotografie Roompot Schaijk RestaurantCharlie 52

Buutvrij voor de hele Pot, Best

"Met de voetjes in het gras". Buutvrij voor de hele pot is een plek in het groen waar van alles gebeurt en mogelijk is. "Niks moet en veel mag". Het is een heerlijke plek voor een gezonde lunch. Er is bijna altijd wel wat te doen, leuke activiteiten, altijd wel reden voor een feestje (zoals de lente vieren, of een zomerse dag). Ook voor de kinderen worden er activiteiten georganiseerd, zoals Peuterdansen. Vooral de tuin ziet er zo uitnodigend uit. Een fijne plek waar de kinderen heerlijk rond kunnen wandelen. 

(Bron foto's: Buutvrij Best)

DOEN Restaurant Buutvrij FOTO

BuutvrijBest5

 

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in