48h in Winters Antwerpen

Winters weekend in Antwerpen

De dagen worden kouder, de kerstdeuntjes klinken over de radio, de kerstboom staat te pronken en de eerste borreltjes zijn een feit. Yes lieve mensen; winter is coming. Voor deze koude wintermaanden hebben wij een hele leuke citytrip tip voor en deze is lekker dicht bij huis: Antwerpen!

Antwerpen is t/m 6 januari omgetoverd tot een magisch winterwonderland. Schaatsen, kerstmarktjes, kampvuurtjes, Glühwein en als kers op de slagroom China Light Zoo. Dit maakt Antwerpen dé perfecte stad voor een leuk weekendje weg in de winter. Naast hippe pop-up stores en geweldige restaurantjes en koffietentjes, is er in Antwerpen altijd wel iets te beleven. Soetkees heeft de leukste Winterse tips voor je verzameld.

Antwerpen View 1

Straatbeeld Antwerpen 6

Street Art winter in Antwerpen 2

10.00 uur Treinen naar de stad 

Stap in de NS Internationaal naar Antwerpen en je bent in no-time in het centrum van de stad. Echt een aanrader; geen files, geen gedoe met parkeren. NS Internationaal rijdt vanaf Rotterdam en vanaf Roosendaal rechtstreeks. Bestel je kaartje op tijd, dan kan je ook voor een super gunstig tarief. 

Begin je dag met een bezoekje aan het toeristenkantoor van Antwerpen. Info Toerisme, Info Cultuur van Prospekta en de stadswinkel bevinden zich in één ruimte aan de Grote Markt 11 en 13 in Antwerpen.

Tip: Koop daar de Antwerpen City Card! Dan heb je 24, 48 of 72 uur gratis toegang tot verschillende musea en vier monumentale kerken. Ook kun je gratis gebruik maken van het openbaar vervoer.

Restaurant Native Antwerpen collage

12.00 uur Lunchen bij Native 

Native is een organisch restaurant dat alleen eten en drinken serveert van duurzame en lokale bronnen. Op de kaart staan allerlei lekkernijen die elke seizoen te bieden heeft. Daarom wisselt de menukaart wekelijks! Verse gerechten die echt groen zijn. En er hangt een gezellig sfeertje. Het eten is er heerlijk, maar vergeet niet een gaatje over te laten voor de volgende activiteit... 

Chocolate Line Antwerpen collage

14.00 uur Chocolate Experience 

You had me at Chocolate! Een trip naar België is niet compleet zonder Chocolade. Binnenkort opent er in Antwerpen tegenover het centraal station de grootste chocolade beleving ter wereld. Ja dat lees je goed: ter wereld! Chocolate Nation zal laten zien waarom de Belgische Chocolade zo wereldberoemd is. En daar hoort ook heel veel chocolade proeven bij.

Helaas was Chocolate Nation nog niet geopend tijdens mijn bezoek aan deze heerlijke stad, maar hebben we onze eigen chocolade tour gedaan. Ook als de Chocolate Nation zijn deuren nog niet geopend is, kun je als choco liefhebber je goed vermaken met een bezoek aan een paar hele fijne chocolatiers.

Om te beginnen: The Chocolate Line. Chocolatier Dominique Persoone creëert de meest bijzondere chocolade/pralines. Hennep, bloemkool, passievrucht met karamel en zelfs een chocolade snuif machine. Je kan het zo gek niet bedenken of je vind het bij The Chocolate Line. En zijn witte chocolade ganache met framboos en karamel van yuzu won zelf goud op de International Chocolate Awards.

Chocolatier Burie is één van de oudste chocolatiers van Antwerpen. Je vindt hier de mooiste en meest smaakvolle creaties. Maar ook bij Chocolatier Mary en Chocolatier Goossens vind je hoge kwaliteit chocolade. Op zoek naar iets unieks, dan mag Sjokolat niet aan je wandeling ontbreken.

Kerstmarkt Antwerpen 6

Kerstmarkt Antwerpen 3

16.00 uur Hebbedingetjes en winterse snacks op de kerstmarkt

Smoutebollen, spekpatatjes en heel veel hebbedingetjes. De kerstmarkt van Antwerpen staat er vol mee. Je kijkt je ogen uit. Wandel via de Groenplaats en de Grote Markt tot aan het Steenplein langs alle kerstmarktjes en ontdek de leukste maar vooral ook de lekkerste dingen. 

Een rondje schaatsen bij de grote overdekte piste op de Groenplaats mag tijdens je kerstwandeling natuurlijk niet ontbreken. En het mooiste uitzicht over Antwerpen heb je in het 55 meter hoge reuzenrad op het Steenplein.

China Light ZOO Antwerpen collage

18.00 uur China Light ZOO Antwerpen

Ontdek het romantische verhaal over een Lotus Prinses en haar geliefde bij China Light Zoo. Het lichtspektakel is een betovering voor het hele gezin. ZOO antwerpen is omgetoverd tot een prachtig lichtspektakel vol draken, liefde en avontuur. Een hartverwarmende reis die je niet snel zult vergeten. Voor het 175 jaar bestaan van ZOO Antwerpen werd dit prachtige lichtspektakel gemaakt. De complete dierentuin staat vol met unieke gigantische lichtkunstwerken. Je wandelt letterlijk door het romantische verhaal over een prinses en haar grote liefde.

Je kunt China Light Zoo nog bezoeken t/m 13 januari 2019 (m.u.v. 24 december en 31 december).

Openingstijden:

  • Van 18u00 tot 19u30
  • Van 19u00 tot 20u30
  • Van 20u00 tot 21u30

Restaurant Graanmarkt 13 Antwerpen 3

20.00 uur Dineren bij Graanmarkt13 

"Stay as long a you want" is het motto van Graanmarkt 13. Want wanneer je er ook binnenstapt, er is altijd iets te doen.  Behalve een smaakvol restaurant is Graanmarkt13 ook een winkel en kan je er heerlijk shoppen. Er is een dagelijkse keuze uit vers vlees en vis en 's avonds staat er een driegangenmenu voor je klaar. Ook hier wisselt de menukaart wekelijks zodat jij verzekerd bent van seizoensgerichte gerechten. Maar bovenal kan je hier super goed vegetarisch eten! Want Graanmarkt13 is in 2015 verkozen tot "Beste Vegetarisch Restaurant" van Vlaanderen!  

Hotel Les Nuits collage

Welterusten bij Hotel Les Nuits 

In hartje Antwerpen vind je een uniek boutique hotel; hotel Les Nuits. Het hotel heeft 22 designkamers die stuk voor stuk uniek zijn ingericht. Het is fijn kleinschalig waardoor het huiselijk voelt en persoonlijke service top is. De kamers hebben allemaal hun eigen uitstraling en unieke combinatie van kleur, stijl en decoratie. Wel zijn alle kamers voorzien van dezelfde comfortabele Auping Boxsprings met echte donsdekens, een badkamer met inloopregendouche en/of ligbed, apart toilet, Gilchrist&Soames amenities, bureau, 26" flatscreen tv, airco en docking station. 

Hotel Les Nuits Antwerpen 1

Antwerpen View 8

Kerk Onze Lieve Vrouw Kathedraal Antwerpen 2

Dag 2

Na een heerlijke nacht moet je toch echt proberen op te staan. Even lekker ontbijten in het hotel en dan weer op pad! De stad in! Want er is nog zoveel te beleven in Antwerpen. 

MAS Museum Antwerpen 2

MAS Museum Antwerpen 1

10.00 uur Een bezoekje aan het Eilandje

Het oudste havengebied van Antwerpen heeft de passende naam het Eilandje gekregen. Monumentale pakhuizen, hangars, het Havenhuis en natuurlijk het MAS (Museum aan de Stroom) maken deze plek een must-visit tijdens je bezoek aan Antwerpen.

In een korte tijd is het Eilandje uitgegroeid tot één van de hipste plekken in Antwerpen. Dit is duidelijk te zien aan alle eettentjes die hier de grond uitschieten. Hamburgers bij de Burgerij, een Gehaktballetje bij ‘Balls & Glory’, een koffietje bij Black & Yellow of een heerlijke brunch bij Felix pakhuis. De keuze is reuze.

Wat je meteen opvalt bij aankomst op het Eilandje is het MAS. Het MAS is een museum, architecturale parel en biedt ook nog eens het mooiste uitzicht over de stad. Op iedere verdieping van het MAS vind je een nieuwe expo. De collectie bestaat uit 500.000 stukken. Maar ook als je geen museum liefhebber bent, is een bezoekje aan dit museum zeker de moeite waard. Op de 10de verdieping kun je namelijk genieten van een 360 graden panorama uitzicht over de stad, de haven en de stroom.

High tea Domestic Antwerpen collage

13.00 uur High Tea bij Domestic 

 Wauw wat een waanzinnige plek! Het hele decor brengt je al in vervoering, over het eten nog niet gesproken. Domestic is één de meest snoezige cafeetjes van Antwerpen met een compleet roze en gouden kamer. De high tea en de heerlijk verse theetjes zijn heerlijk. 

Domestic High Tea Antwerpen 6

Straatbeeld Antwerpen1

15.00 uur Heb je na al dit leuks nog steeds tijd over? Dan kun je ook nog:

  • Breng een bezoekje aan één van de oudste bakkerijtjes van Antwerpen, bakkerij Goossens.
  • Ga bier proeven bij brouwerij de Koninck met een rondleiding. Altijd een goed idee! Tijdens de kerstdagen hangt er een echte kerstsfeer. Neem tram 7 (deze gaat vlakbij hotel Les Nuits). De brouwerij is ook met je City Card gratis te bezoeken. 
  • Steek een kaarsje op bij Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Deze majestueuze kathedraal zie je al van heinde en verre. Het torent hoog boven alle gebouwen in Antwerpen uit. Een must-see tijdens je bezoekje aan Antwerpen. 
  • Nog meer kerstsfeer opsnuiven? Bezoek de 18de eeuwse Napolitaanse kerststal in museum Plantin Moretus. 
  • Antwerpen is natuurlijk ook de stad van de diamanten. Breng een bezoekje aan DIVA, het diamant- en zilvermuseum van Antwerpen. 
  • Ga langs bij Rubens thuis! 
  • En vergeet niet om ook nog tijd vrij te laten om even heerlijk door de winkelstraten te struinen want Antwerpen is echt een perfecte winkelstad. 

antwerpen 143 van 145

MAS Museum Antwerpen 8

Domestic High Tea Antwerpen 4

Domestic High Tea Antwerpen 5

Restaurant Native Antwerpen 8

Desi

Geschreven door Desi

Food & Travel addict | Vaak foetsie en een beetje foodie | Gevallen voor Indonesië en liefde van haar leven | Gaat trouwen! | Andere grote liefde de kleine mops | Nieuwe reisplan in de maak; de wereld rondreizen...

Meer over Desi

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in