Dit is het best van Ecuador!

Mooiste gebieden van Ecuador

Waarom Ecuador de mooiste vakantiebestemming voor 2019 is!

Wie denkt aan Ecuador, denkt aan de Galápagos eilanden. Hoewel een bezoekje aan de prachtige parelwitte stranden onmisbaar is, valt er nog zoveel meer te ontdekken! Het land behoort niet voor niets tot een van de 18 landen wereldwijd met een mega biodiversiteit. De omvang van het land mag dan wel aan de kleine kant zijn, maar het is onderverdeeld in 4 totaal verschillende gebieden waarvan elk zijn eigen klimaat kent: el Oriente (de Amazone), la Costa (het kustgebied), la Sierra (het Andesgebied), en de Galápagos eilanden.

Het best van Ecuador1

De Amazone

Voor de natuurliefhebbers is Yasuni the place to be. Dit is namelijk de meest biodiverse plek op aarde. Als je meer van avontuur houdt, moet je zeker gaan raften of kajakken in Tena, dit is een gezellig backpackers plaatsje. De beste prijs-kwaliteitsverhouding is te vinden in Cuyabeno. Dit is ook dé plek om veel dieren te spotten! Alle grote amazone zoogdieren zijn hier namelijk aanwezig: de laagland tapirs, alle Amazonische katachtigen (inclusief jaguars en poema's), capybaras, dolfijnen, herten, zeekoeien, otters, tientallen soorten apen, en verschillende soorten knaagdieren en vleermuizen!

Het beste van Ecuador

Het kustgebied

Als je zoekt naar een levendig kustplaatsje waar je heerlijk uit kunt gaan, moet je een bezoekje brengen aan Montañita! Hier kan je overdag rustig aan het strand liggen, leren surfen, heerlijk eten en ‘s avonds de gezellige bars en nachtclubs induiken. Puerto López is een klein vissersdorpje waar ecotoerisme in opkomst is. Hier kan je heerlijk seafood eten, liggen aan verschillende prachtige stranden (Playa Los Frailes is een echte aanrader) en je kan er tussen juni en september (met een beetje geluk) walvissen spotten! Stranden waar je echt helemaal tot rust kan komen, zijn Canoa, Mompiche en Olón.

Het beste van Ecuador3

Het Andesgebied

Voor degenen die avontuur zoeken, kunnen Baños en Mindo zeker niet missen. Beiden plaatsjes grenzen aan de Amazone en je kan er veel avontuurlijke activiteiten doen zoals raften, ziplinen, canyoningen, fietsen en meer. Als je culturele steden wilt bezoeken, moet je naar Quito en Cuenca. Beiden staan op de UNESCO-werelderfgoedlijst, en niet zomaar. Ze hebben een prachtig historisch centrum. Otavalo is een gezellige markt waar je de mooiste souvenirs kan kopen. Op zaterdag is de markt op zijn grootst en zal je veel inheemse mensen zien. Voor de natuurliefhebbers hebben we het prachtige blauwe Quilotoa kratermeer en die is adembenemend mooi! Bij Termas de Papallacta kan je ongegeneerd relaxen en bijkomen van al het gereis, terwijl je wordt omringd door de prachtige natuur van het Andesgebied. En natuurlijk, de hoogste vulkaan van Ecuador: de Chimborazo vulkaan.

Het beste van Ecuador4

De Galapagos eilanden

De Galapagos eilanden zijn heaven on earth voor de dierenliefhebber! Je wordt vrijwel overal welkom geheten door schattige zeehondjes, die totaal niet schuw zijn! Elk eiland op de Galápagos is de moeite waard, maar als je zoekt naar een plek die nog niet helemaal ontdekt is door toeristen, moet je naar Isabela eiland gaan.

En dit is waarom Ecuador de mooiste vakantiebestemming is van 2019! Hopelijk helpen deze tips bij het boeken van jouw droomreis naar Ecuador!

Deze gastblog is geschreven door Rebecca van Rebecca Aventure Travel

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in