Top 3 hoogtepunten Sicilië

Top 3 rondreis door Sicilië

Sicilië, ook wel bekend als Trinakria (het eiland met de drie punten) en als ‘Isola Belle’, is het grootste eiland in de Middellandse Zee. Je vindt hier alles wat je nodig hebt voor een heerlijke zonvakantie of rondreis waarin je cultuur en natuur prima kunt combineren. Op het eiland zijn de zomers warm, de stranden breed en de wateren helder blauw. Tevens is er een ruime variatie aan stadjes waar je heerlijk door heen kan slenteren terwijl je de Sicilian way of life verkent. Een rondreis door Sicilië biedt naast eindeloze ontspanningsmogelijkheden ook nog prachtige natuur in de vorm van uitgestrekte wijnvelden, vulkanen en een rotsachtig landschap. Voor iedereen die Italië al heeft gezien of gewoon meer wil weten van Sicilië is een rondreis door het eiland ideaal. Hieronder hebben wij 3 hoogtepunten op een rijtje gezet die je echt niet mag missen!

Architectuur

We raden je vooral aan om tijdens je rondreis op Sicilië meerdere steden te bezoeken vanwege de architectuur. De architectuur heeft veel weg van de klassieke oudheid en je ziet dan ook veel kathedralen en theaters met zuilen, arcen en kapitelen. De bouwwerken op Sicilië onderscheiden zich echter door de meerdere culturen die jarenlang hun invloed hebben uitgeoefend. Zo is de bouwstijl veelal neoklassiek maar wordt er door de Moorse en Normandische invloeden meer kleur gebruikt dan normaal, wat er voor zorgt dat het lijkt alsof je in middeleeuws Spanje of Arabië loopt. Een stad bezoeken is zeker de moeite waard en staat vanwege de schoonheid van de bouwwerken absoluut op ons lijstje. Wij raden de Monreale Cathedral net buiten Palermo, Piazza del Duomo in Catania en het Erice Kasteel in Messina aan.

Etna vulkaan

Er is nog iets wat je gezien moet hebben tijdens een bezoek aan Sicilië, dat is de vulkaan Etna. De vulkaan is noordoostelijk gelegen, ongeveer 3000 meter hoog, nog steeds zeer actief en onmisbaar tijdens je rondreis door Sicilië. Vanuit Catania kun je hier omhoog met de gondel, een busje of te voet en zal je tijdens het stijgen een goed beeld krijgen van het vulkanische landschap wat vol ligt met gestolde lavastromen en pyroclastisch gesteente. Zorg dat je wandelschoenen en een vest meeneemt want te voet stijgen is lastig en het kan bovenop maar liefst 25 graden kouder zijn dan aan zee.

Eolische eilanden

Als nummer 3 hebben wij de Eolische eilanden op ons lijstje staan. De zeven Eolische eilanden liggen ten noorden van Sicilië en zijn vernoemd naar de god van de wind. Elk eilandje heeft sterke kenmerken van vulkanisme, maar niet alle zijn meer actief. Op Stromboli staat echter nog wel een actieve vulkaan, zeer in trek bij wandelaars die vaak op de vulkaan overnachten. De eilanden zijn prachtig gelegen en bieden een perfecte mix van rust en natuur. Je hebt er het kleinste haventje ter wereld, een pittoresk dorpje met straten zo smal dat er geen auto’s rijden en mooie wandeltochten. Het is dan ook niet zo gek dat veel filmsterren juist hier een vakantie huis hebben om tot rust te komen.

Kortom, op het eiland vind je heerlijke wijn, een bijzondere architectuur, warme stranden en een goede dosis vulkanisme. Voor mensen die houden van een warme vakantie en zowel geïnteresseerd zijn in de cultuur als in de natuur van een land is een rondreis door Sicilië dan ook ideaal.

etna 2979915 1920

Dit artikel is een advertorial

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in