5 tips voor je rondreis Sri Lanka

Haal alles uit je Sri Lanka reis!

Een rondreis door Sri-Lanka, een prachtig land aan de andere kant van de wereld, maak je niet zomaar en meestal ook niet meer dan één keer. Zorg dus dat je deze kans optimaal benut en zoveel mogelijk doet, ontmoet, bezoekt en ziet. Alleen zo krijg je een goed beeld van het land en haar inwoners. Het kan echter zo zijn dat je door alle mogelijkheden en advertenties over rondreizen in Sri-Lanka niet meer weet welke activiteit je kan overslaan en welke je toch wel echt gedaan moet hebben. Maar geen zorgen! Wij hebben 5 tips samengesteld voor je rondreis door Sri-Lanka zodat jij alles uit je vakantie haalt.

Treinreis

Iedereen heeft wel eens foto’s gezien van een blauwe trein die fel afsteekt tegenover zijn jungleachtige omgeving, en zo’n treinreis kun je ook maken in Sri Lanka. Het is hier niet ongebruikelijk om met je hoofd uit het raam te hangen, zoals je vaak ziet op social media. De echte waaghals gaat er helemaal buiten hangen, maar zorg wel dat je je goed vasthoudt! Het oerwoud doorkruisen terwijl de wind door je haren waait geeft een heerlijk gevoel van vrijheid. Bovendien is dit een goede kans om te zien hoe locals reizen en in gesprek te raken met oorspronkelijke bewoners.

treinreis sri lanka

Schildpaddenreservaat

Wil je bijdragen aan het behouden van de natuur tijdens je rondreis door Sri-Lanka, bezoek dan vooral een schildpad reservaat. Deze worden vaak gerund door vrijwilligers en zijn zeer belangrijk voor het voortbestaan van deze prachtige diersoort. Als het even kan, vermijd het eten van schildpad eieren in een restaurant, hoe ‘local’ en authentiek dat ook mag zijn. Het is namelijk niet goed voor de populatie. Zeeschildpadden en reservaten vind je op een van de vele stranden, met name de zuidkust is erg geschikt.

Steden, natuur en tempels

Veel van de steden op het eiland staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO, en dat is niet zonder reden. Naast het drukke stadsleven en de inspirerende architectuur bieden de steden ook een perfecte uitvalsbasis voor het maken van een wandeltocht of het bezoeken van een bijzondere tempel. Zo kun je vlakbij de stad Ella, Ella Rock beklimmen en de Ravana watervallen bezoeken en kun je gemakkelijk vanuit Kandy de Tempel van de Tand bezoeken. De tempel wordt door veel Srilankanen gezien als een van de belangrijkste gebouwen in hun geloof omdat hier een tand van buddha wordt bewaard.

Safari

Naast wandeltochten door de natuur maken, kun je ook op safari gaan. Je rijdt dan met een groep mensen die het natuurpark op hun duim kennen de jungle in, en gaat op zoek naar olifanten, krokodillen, herten, apen en arenden. Met een beetje geluk spot je zelfs een luipaard! We raden je aan met de taxi te gaan om dat de reis naar een natuurpark soms nog best lang kan zijn, maar wil je de echte Sri Lanka ervaring dan ga je natuurlijk met de tuktuk. Dieren zijn erg belangrijk voor de bevolking en wanneer je een safari hebt gedaan besef je pas hoe indrukwekkend ongerepte natuur kan zijn.

cuisine sri lanka

Cuisine

En last but not least, de cuisine van Sri Lanka. Je vindt hier veel Indische invloeden in terug en veel gerechten bevatten rijst en curry. Let op, ze eten hier echt pittig, dus als je pepertjes ziet staan naast je bestelling, wees gewaarschuwd. Ook rotti komt veel voor en is zeker een aanrader. Als toetje zie je meestal rotti belegd met banaan, chocoladepaste of jam.

Slot

Een rondreis naar Sri Lanka biedt een hoop, dat is duidelijk. Als je van natuur en spiritualiteit houdt dan is dit vanwege de eindeloze jungle en grote hoeveelheid aan tempels zeker een land wat je moet bezoeken. Ga op safari, bezoek een zeeschildpadden reservaat, duik de natuur in of verblijf in de drukte van de stad. Wat je ook kiest, je zal een rondreis door Sri Lanka niet snel vergeten!

Dit artikel is een advertorial

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in