Magisch Marrakech

Duizend en één stedentrip

Op minder dan 4 uur vliegen van Nederland ligt het magische Marrakech. Sinds enkele jaren is deze koningsstad een zeer populaire bestemming voor een stedentrip geworden. Met haar prachtige paleizen, de medina vol koopwaar, het altijd levendige Djemaa el Fna plein en vele andere hoogtepunten hoef je je hier geen seconde te vervelen! Ben je benieuwd naar de mooiste bezienswaardigheden? En wil je weten waar je goedkope vliegtickets en hotels kunt boeken? En wat de beste reisperiode is om deze stad te bezoeken? Lees dan snel verder over jouw stedentrip naar Marrakech!

Van paleis tot souk

Makkakech is een zeer veelzijdige stad. Je vindt er kleine, traditionele restaurantjes, maar ook grotere discotheken en populaire winkelstraten. Welke bezienswaardigheden moet je niet overslaan?

Djemaa el Fna plein en de souks

Dit plein is misschien wel het beeld van Marrakech naar de buitenwereld. Met talloze streetfood tentjes, slangenbezweerders, marktkraampjes, muzikanten en nog veel meer hoef je je hier niet te vervelen! Het is altijd gezellig druk. Een aanrader is om bij een van de omliggende cafétjes een drankje te drinken op hun rooftopbar. Rond zonsondergang krijg je zo het mooiste beeld van dit plein te zien. Achter dit grote plein liggen de souks. Een enorme overdekte markt met duizenden eenmanswinkeltjes. Hier scoor jij jouw souvenirs. Vergeet alleen niet af te dingen!

02

Bezoek een hamam

Marokko staat bekend om haar hamams. Dit zijn Marokkaanse spa’s die verschillende, ontspannende lichaamsbehandelingen aanbieden. Dit kan bijvoorbeeld een grondige scrub zijn of een massage met speciale oliën. De ideale manier om te ontspannen na een dag slenteren door de souks!

Medina van Marrakech

De medina betekent letterlijk de oude stad. Dit is het oudste gedeelte van een stad en is vaak autovrij en gevuld met restaurantjes, cafétjes, winkels, markten en nog veel meer. In Marrakech is dit niet anders. Het eerder beschreven Djemaa el Fna plein ligt in het hart van de medina. Hier kun je urenlang ronddwalen. Laat je verrassen door de kleine straatjes en gluur eens naar binnen bij een Riad. Achter kleine deurtjes liggen vaak prachtige huizen verscholen!

01

Palais de la Bahia

Dit paleis wordt omringd door grote tuinen en werd aan het einde van de 19de eeuw gebouwd. In die tijd werd was het een van de grootste paleizen ter wereld. Met een oppervlakte van 8.000m² valt hier genoeg te verkennen! De binnenplaatsen zijn veelal versierd met prachtige mozaïek en houten bogen. Een absolute aanrader om hier een middagje rond te struinen!

Een dagje buiten de stad?

Niet al het moois is binnen de stadsmuren te vinden. In een halfuurtje rijden sta je namelijk midden in de woestijn! Hieronder lees je meer over twee populaire uitstapjes buiten de stad.

De Agafay woenstijn

Zoals hierboven beschreven bereik je de Agafay woestijn gemakkelijk vanuit Marrakech. Ondanks dat deze woestijn wat minder indrukwekkend is dan de Sahara is het toch een aanrader! Naast heel erg veel zand vind je ook verschillende rotsen in deze woestijn. Dit maakt het uitzicht net wat interessanter om naar te kijken. Je kunt hier zelf heenrijden met een huurauto of een georganiseerde tour boeken. Dit wordt op verschillende plekken in de stad aangeboden. Net zo makkelijk!

03

De watervallen van Ouzoud

Deze watervallen liggen op ongeveer 3 uur rijden van Marrakech. De watervallen zijn ongeveer 75 meter hoog. Het wordt vooral aangeraden om ze te bezoeken in de lente. In dit jaargetijde stroomt er extra veel water door de watervallen door het smeltende water uit de bergen. Je kunt een dagtrip boeken om deze watervallen te bezoeken. Ga je liever op eigen houtje? Met een huurauto bereik je deze watervallen ook net zo gemakkelijk!

Een goedkope vakantie naar Marrakech

Het hele jaar door kun je op vakantie naar Marrakech. Omdat deze stad in het zuiden van Marokko ligt is het vaak lekker weer en schijnt er bijna altijd de zon. Zoals bij alle andere bestemmingen is een bezoekje in het hoogseizoen en tijdens de schoolvakanties een stuk prijziger dan de rest van het jaar. Vooral in het najaar kun je goedkope deals vinden. Ga jij voor een traditioneel verblijf in een kleinschalige Riad of kies je voor een All Inclusive vakantie naar Marrakech? Beide opties hebben voor- en nadelen. Zo zul je in een Riad meer meekrijgen van de cultuur in de stad, terwijl je in een groter All Inclusive hotel na een lange dag door de stad slenteren heerlijk in het zwembad kunt plonzen.

04

Heb jij al een stedentrip naar Marrakech gepland staan? Hopelijk heb je middels deze blog wat bruikbare tips gekregen en heb je nu nog meer zin in jouw vakantie! Marrakech is een stad die je blijft verrassen. Heerlijke gerechten uit de tajines, aardige bewoners, oude souks vol koopwaar en prachtige paleizen. En dat allemaal op slechts een paar uur vliegen!

Dit artikel is een advertorial

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in