Leukste verstopte spots Valencia

5 x hidden gems Valencia

door local Roos 

Valencia is helemaal hét en dat merk je. Overal in de stad poppen nieuwe, hippe spots op. Koffiezaakjes, concept stores, restaurants met supergoed eten: de stad barst er van! Als reiziger kom jij natuurlijk naar Valencia om de leukste plekken te ontdekken, maar je wil je vast ook tussen de locals begeven. Daarom geef ik jou mijn vijf favoriete onontdekte plekjes in de stad. 

Festinar 2

1: Festinar 

Hier eet je voor een prikkie héérlijke houtovenpizza’s! Het leuke is: ze serveren kleine pizza’s, dus je kan er verschillende uitproberen. Verwacht geen chique boel, maar wel gezellige Spaanse chaos, vriendelijk personeel en goed eten. Dit leuke arty zaakje vind je in de gezellige wijk Cabanyal, achter het strand. Perfect om heen te gaan dus na een dagje zee! Na het eten nog zin in een drankje? Vanaf Festinar loop je in vijf minuten naar wijnbar El Ultramarinos. Aanrader!

Al Vent 1

2: Al Vent

Echt zo’n winkeltje waar je álles wil kopen. Er zijn twee vestigingen, allebei in het oude centrum. Je scoort hier supermooie sieraden. Daarnaast verkopen ze leuke tassen en portemonnees. Als je een souvenir zoekt of gewoon jezelf wil verwennen, dan moet je hier zeker even binnenlopen. Ben je niet in Valencia en toch heel benieuwd? Er is ook een webshop! 

Terraza Blanq

3: Terraza Blanq

In de wijk El Carmen in het oude centrum van Valencia vind je Hotel Blanq. Als je dit hotel binnenstapt en de lift pakt naar de bovenste verdieping, dan kom je op een dakterras met prachtig uitzicht over de stad. Ga hier lekker eten of borrelen, liefst met zonsondergang, en kijk uit over het park en de Torres de Serranos. Vergeet niet te reserveren als je hier wil eten, want het is een populaire spot. 

4: Chiringuito El Ocho

In de zomermaanden is het écht een aanrader om naar een van de chiringuitos op het strand van Patacona te gaan. Dit zijn kleine strandtentjes waar je heerlijk kan borrelen. Mijn favoriet is El Ocho. Neem plaats op een van de houten stoeltjes, bestel een koud drankje en geniet van het uitzicht op zee. Een tinto de verano in de hand, muziekje erbij, voetjes in het zand: mijn ultieme zomeravond!  

Patacona strand

5:  Mercabanyal

Deze hippe foodhal vind je recht achter het strand, in de wijk Cabanyal. Bij verschillende barretjes kan je een drankje en eten halen. Je vindt er verschillende soorten tapas, maar bijvoorbeeld ook burgers. Daarnaast heeft het Italiaanse restaurant Sorsi e Morsi hier een stand waar je pizza’s kunt halen. Zowel beneden als boven vind je een terras waar je heerlijk kan zitten. Een superleuke plek na een dagje strand!   

Mercabanyal

Deze blog is geschreven door Roos Post, werkzaam als communicatiemedewerker bij Verrassend Valencia. Dit bedrijf wil Nederlandstalige reizigers die naar Valencia komen de mooiste en meest verrassende plekken van de stad laten zien. Dit doen ze door een website te bieden met veel informatie en tips, comfortabele Cortina fietsen te verhuren en fietstours, stadswandelingen, tapastours en wijnproeverijen te organiseren. 

Al Vent 3

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in