Camptoo & Campspace

Kamperen zoals iedereen het wil!

De keren dat ik gekampeerd heb, zijn op één hand te tellen. Je maakt mij niet blij met twee weken met ‘de sleurhut’ op pad en je hoeft mij ook niet wakker te maken voor twee weken knus in een tentje. Tótdat ik op pad mocht met de toffe Volkswagen T2 retro camper! Ineens veranderde het zogenaamde creperen in rustgevend kamperen. Ja écht, ik ben bekeerd door dit groene pareltje dat je via Camptoo kunt huren. Vroeg in de ochtend reden we naar Boekel, waar we onze auto inruilden voor de camper. De camper huur je namelijk van particulieren die hun juweeltje graag met andere mensen delen. Je kiest dus zelf met welke camper jij de blits gaat maken op de weg, waar je ‘m huurt en voor hoe lang. En nee, je hoeft dus geen jaren kampeerervaring te hebben. Dat heb ik wel bewezen!

1Camptoo en Campspace Marjolein4

1Camptoo en Campspace Marjolein5

Camptoo en Campspace Rody

Groen, groener, groenst

Al direct nadat we de hoek omreden, trokken we veel bekijks. Mensen zwaaien enthousiast en kinderen wijzen ons na. Heel gek is dat niet; hoe vaak zie je nou nog zo'n mooie groene oldtimer-camper?! Dat het een oudje is, het bouwjaar van deze camper is 1977, maakt het des te leuker. Je rijdt niet harder dan 80 km per uur, dus je hebt voldoende tijd om te genieten van de omgeving. Wij tuften richting de Vlaamse Ardennen en zodra we de snelweg verlieten, kon het echte (mini-)vakantiegevoel beginnen. Door het glooiende landschap met de raampjes open en een brede glimlach op ons gezicht, richting de Campspace plek van Annelies en Joachim. Zij bieden hun prachtige achtertuin in Wortegem-Petegem aan gasten aan. Geen plek waar je met tientallen toeristen staat, maar een romantisch plekje voor jou alleen. Helemaal achterin hun tuin, verscholen achter de bomen. Heerlijk groen! Op het veldje vind je voldoende hout die je in de avond op de vuurkorf kunt gooien. Want hey, kamperen is natuurlijk niet af zonder marshmallows en een vuurtje! Toch meer zin in pizza? No problem, de eigenaren hebben een heuse pizza-oven waar je gebruik van mag maken!

1Camptoo en Campspace Marjolein

Campspace

Campspace biedt meerdere plekken aan, verspreid over heel Nederland, België, Engeland, Frankrijk en zelfs Amerika! Gewoon, op het terrein van de host zelf. En zo belandden wij dus in de groene tuin van Annelies en Joachim. En oké, ook die van Mathilde en Igor. Deze twee knapperds maakten ons kampeer-avontuur compleet. Wie deze twee knapperds zijn? De twee varkens van de eigenaren!  

1Camptoo en Campspace Marjolein7

Camptoo en Campspace kamperen

Camptoo en Campspace groene camping2

Kamperen in de achtertuin

Met je wc-rol onder je arm naar de wc? Nee hoor! De eigenaren hebben voor de gasten een aparte ingang gecreëerd waar je de sanitaire voorzieningen vindt. Erg fijn! Ook niet verkeerd; de gastvrijheid van Annelies en Joachim. We kregen talloze wandeltips, maar wij kozen ervoor om op de fiets (die wij van hun konden lenen) te stappen en richting de Donkvijver te rijden. Hier kun je verschillende (water)activiteiten ondernemen, zoals waterskiën, waterfietsen of klimmen op het survivalparcours. Ondanks dat wij tijdens ons bezoek aan het eind van de zomer zaten, hadden wij het geluk dat het zonnetje fel scheen. Wij kozen er daarom voor om op het dakterras te genieten van een drankje en te kijken naar hoe sportief iedereen bezig was op het water en het land.

En dan de avond… Wij dachten deze in te vullen door in ons campertje een echte kampeermaaltijd (lees: knakworsten en stokbrood) in elkaar te flansen. Ware het niet zo dat de eigenaren ons erop wezen dat er een heus dorpsfeest zou zijn die avond; Degustatie for life. Dit is een jaarlijks terugkomend feest waarbij er meer dan 60 verschillende biersoorten aangeboden worden en er foodtrucks staan om de honger te stillen. Een Belgisch speciaalbiertje slaan we natuurlijk niet af! En dus stonden wij totaal onverwacht mee te zingen in de opgezette feesttent!

Camptoo en Campspace interieur3

Camptoo en Campspace borrelen

Camptoo en Campspace fietsen2

Een camper huren én een kampeerplekje

Wortegem-Petegem is doorgaans een rustig dorpje, dus verwacht hier niet wekelijks feest. De meeste plekken van Campspace zijn bovendien gericht op rust en natuur. Wil je toch iets ondernemen? Er wordt door de host aangegeven wat er in de buurt te doen valt. Zelf geen camper of tent? Ook dat is bij sommige plekken geen probleem, zoals het logeren in een safari-daktent in België. Maar er is niet voor niets een samenwerking tussen Campspace en Camptoo, dus waarom zou je niet kiezen voor één van de vele campers op Camptoo?! Kamperen met je 'eigen' camper was nog nooit zo makkelijk! 

Onze kampeeravond sloten we uiteraard af aan het kampvuur. Wegdromend in de steeds hoger wordende vlammen, verlangden we steeds meer naar ons knusse bedje in de camper. De zitplek hadden we gelukkig al die middag omgebouwd tot ons tijdelijke nestje. Gelukkig bedacht ik mij bij het inpakken dat het weleens koud kan worden tijdens de kampeernacht. Het dikke dekbed was geen overbodige luxe. Dus, ben je net als ik een groentje op het gebied van kamperen, zet dat wollen deken dan hoog op je inpak-lijstje! Deze camper is van vele gemakken voorzien (van pannetjes en bestek tot kampeerstoel en –tafel), maar je beddengoed moet je zelf meenemen. 

Camptoo en Campspace kampvuur

Camptoo en Campspace varkentjes

Ontwaken in het groen

Wakker worden in de camper is ook geen straf. Deurtje open en je kunt direct onder je luifeltje genieten van je ontbijtje. En dat ontbijtje, die maak je gewoon binnen! De rest van de dag hebben we geluierd in onze kampeerstoeltjes, genoten we van al het groen om ons heen, hebben we Igor en Mathilda nog een aai gegeven en hebben we wel honderd keer tegen elkaar gezegd hoe ‘plezant’ de camper wel niet is. Waar ik het altijd moeilijk vind om afscheid te nemen van een vakantieplekje, vond ik dat nu geen probleem. Want: juist het rijden was één van mijn hoogtepunten. 

1Camptoo en Campspace Marjolein2

1Camptoo en Campspace Marjolein3

 * Dit artikel is opgesteld in samenwerking met Camptoo. Maar samenwerking of niet, je kan altijd rekenen op een eerlijk artikel

Marjolein

Geschreven door Marjolein

Struint alle festivals af | Verliefd op strakblauwe luchten en helderblauwe zeeën |  Fitgirl die je wakker mag maken voor lekker eten | Houdt van de drukte in steden maar ook van rust en mooie landschappen | Groot Azië-fan

...

Meer over Marjolein

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in