10 x Hotels aan zee

De leukste hotels aan zee!

Niet zo fijn als het strand! Uitwaaien met een zeebries in je haren, een duik nemen in de golven of lekker zonnen op het strand. Een tripje naar zee is natuurlijk pas echt compleet als je er ook heerlijk kan overnachten. Zoek je een luxe hotel waar je écht even tot rust kan komen? Of zoek je een kindvriendelijk hotel met familiekamers? Of een hotel met zwembad en uitzicht op zee? Ik heb een aantal unieke hotels voor je geselecteerd, voor ieder wat wils. Bij elk hotel kan je zien waarom deze zo bijzonder is, bijvoorbeeld kidsproof, lekker luxe met wellness of met een fenomenaal uitzicht... Welk hotel kies jij? 

Zoek je net iets anders?

Lees dan mijn blogs over de mooiste boshuisjesover de heerlijkste huisjes met hottub! of de mooiste vakantiehuizen aan zee! 

Liever een eigen zwembad!? Lees dan mijn blog over de mooiste vakantiehuisjes met eigen binnenzwembad! of huisjes met eigen buitenzwembad

1. Hotel De Blanke Top | Cadzand 

Hotel De Blanke Top Cadzand

Een super de luxe hotel dat ook nog eens geschikt is voor families. De stijlvolle kamers zijn geïnspireerd op de natuur; natuurlijke stoffen en aardetinten en ze bieden uitzicht op de Noordzee! Er is een grote Spa & Wellness en een daktuin waar je tot rust kan komen. "Family Favourites" zijn de kamers van Hotel De Blanke Top speciaal voor families met kids. Er is zelfs een Wellness Suite met een eigen wellness! De grootste kamers bieden plek tot 6 personen. Het hotel ligt aan het zee van Cadzand en sommige kamer bieden zeezicht. (bron foto's: www.blanketop.nl

2. Stayokay | Domburg

Stayokay Domburg

Een heerlijk, toegankelijk, gezellig hostel geschikt voor iedereen. Stelletjes, groepje vrienden of met het gezin, je kan allemaal terecht bij Stayokay Domburg en dat maakt het juist ook zo leuk! Stayokay Domburg vind je in een schitterend kasteel op steenworp afstand van de zee! Het hostel bevindt zich op 700 meter van het strand. Er zijn privékamer tot en met 6 personen inclusief eigen badkamer. Rondrennen in en om het hostel mag altijd! Het kasteel ligt middenin de natuur en is omgeven door prachtig groen. (bron foto's: Stayokay.nl)

3. ZOOMERS AAN ZEE | Castricum

ZOOMERS aan zee Castricum 1

Goedkoop? Nee. Maar speciaal? Ja ja ja! Dit hotel is om door een ringetje te halen. Geheel ingericht door HKliving en dan weet je het wel. Dan klopt het, tot in de puntjes. Het is misschien wel één van de mooiste hotels aan zee. De prachtig gestylde kamers stralen rust en luxe uit. Het hotel ligt midden in de duinen, de frisse zeelucht wappert langs de gordijnen. "De warmte van thuis en de luxe van een hotel". Je kan zien dat er volop aandacht is besteed aan dát gevoel, tot in de kleinste details. Wil je een bijzonder weekend met je lief of echt even helemaal ontstressen met je vriendinnen dan is ZOOMERS 'the place to be'. Het intieme strandhotel beschikt over stijlvol ingerichte duinkamers, strandkamers, HKliving Suites en een HKliving Appartement. Voor families zijn er ook Duinkamers en Familiekamers met een tussendeur. (bron foto's: zoomers.nl)

4. Duinhotel Tien Toren | Zoutelande

Duinhotel Tien Torens Zoutelande

Kijk nou wat een bijzonder hotel! Duinhotel Tien Torens is met recht één van de meest unieke hotels aan zee. Het hotel ligt verborgen in de hoogste duin van Zoutelande. Je overnacht dus letterlijk in de duinen! De terrassen van de lodges hebben een verdiepte ligging, daardoor bieden ze niet alleen optimale privacy maar hebben ze ook nog eens een prachtig uitzicht over de duinen en de zee. Het uiterlijk van het hotel springt meteen in het oog, maar dat is niet het enige mooie plus van dit hotel... Het moderne ontwerp van het hotel is duurzaam én, minsten zo belangrijk, ook van binnen is het er oogstrelend mooi. Er zijn Duinlodges geschikt van 2 tot 4 personen en ook luxe Suites met 3 slaapkamers en jacuzzi. Ook kan je in het hotel heerlijk dineren en staat er in de ochtend een goed ontbijt voor je klaar. (bron foto's: Duinhoteltientorens.zeayouzeeland.nl) 

  •  Luxe Duinlodges van 2 tot 4 personen en Suites tot 6 personen
  •  Uniek design hotel in de duinen
  •  In Zoutelande (Zeeland)
  •  Check prijzen & beschikbaarheid!

5. Pier 7 | Vlissingen 

Pier 7 Zandpaviljoen Vlissingen

Dit is nog eens slapen aan de kust. De beachrooms van Pier7 liggen namelijk letterlijk óp het strand! Rol vanuit je bed zo het strand op (als je wil dan)! Ga slapen met het geluid van de golven en ontwaak met zeezicht. In de moderne beachrooms is de grootste zandbank van Nederland jouw voortuin. Het houten terras grenst direct aan het strand. Het voelt een beetje als je eigen stukje strand. Slapen op het strand in je eigen slaapstrandhuisje! 

Lees hier mijn blog over Pier 7 Zandpaviljoen

6. Blooming hotel | Bergen

Hotel Blooming Bergen aan Zee wellness

Kijk, dit is nou wat ze noemen een stijlvol hotel aan de kust. Tjonge jonge wat een prachtig hotel aan zee! Omgeven door groen en op steenworp afstand van het strand. Het interieur is een lust voor het oog. En er is ook nog een heerlijke wellness! Je kan hier terecht met je geliefde, maar ook met je hele gezin. Er zijn twee grote familiekamers in het Blooming hotel. De Roomy Room en de Family Loft, beiden zijn prachtig. In de Roomy Room staat een kinderbedstede waar de kinderen zelfs een eigen televisie hebben! De Family Loft is zelfs geschikt tot 6 personen. De Water Front Suite heeft een eigen jacuzzi, een kinderbedestede en een eigen terras aan de vijver. Daarnaast is er nog de Suite Heaven Beyond (de naam zegt al genoeg!) met een eigen jacuzzi en douche-stoomcabine en veel ruimte. Dit hotel is gewoon een pareltje; lichte kleuren, mooie materialen, stijlvolle inrichting, het voelt en ziet er allemaal super luxe en comfortabel uit. Dit hotel aan zee staat hoog op mijn verlanglijstje! (bron foto's: weareblooming.com)

7. Nobel Houses & Loft | Ameland

Hotel Nobel Ameland houses lofts

Kijk nou hoe mooi deze appartementen en lofts zijn! Helder licht, natuurlijke tinten, zo rustig en sereen. De Nobel Houses & Lofts liggen op het prachtige Ameland. Hier kan je echt even uitwaaien! Hotel Nobel heeft op 100 meter afstand van het hotel, een voormalige boerderij omgetoverd tot vier luxe accommodaties. "De vrijheid van een appartement met de comfort van het hotel". Elk appartement is voorzien van een eigen zithoek met comfortabele bank en televisie én een eigen keuken met eethoek met alles erop en eraan. Eén van de appartementen heeft zelfs twee aparte slaapkamers, ideaal voor een weekendje weg met een ander stelletje of met de familie. Niet in de laatste plaats is dit ook nog eens een aanrader van het heerlijke restaurant Nobel. En ik kan het weten, want ik heb daar al eens mogen eten. Echt subliem. Om je vingers bij op te likken. Het strand Westerpad ligt op 2,6 kilometer van het hotel, maar op Ameland is de zee altijd wel dichtbij. (bron foto's: Nobelhousesenlofts.nl)

9. Landal West Kaap | Terschelling 

Landal Kaap West Terschelling

Okay, dit is niet echt een hotel, maar mag wat mij betreft ook op dit lijstje. Landal Kaap West is namelijk geen vakantiepark, maar een appartementencomplex met 19 prachtig, luxe appartementen. Het is gloedje nieuw en geopend in 2022! Er zijn appartementen en penthouses van 2 tot 6 personen. De luxe appartementen hebben een eigen sauna en sommige ook een dakterras. Je kijkt uit over de duinen en bent letterlijk een paar passen verwijderd van de zee. Landal Kaap West is gelegen aan de mooiste, meest gevarieerde natuurgebieden van Terschelling: de Noordsvaarder. Prachtige appartementen aan het strand van Ameland! (bron foto's: Landal.nl)

10. Inntel Hotels Den Haag Marina Beach | Scheveningen 

Inntel Hotels Den Haag Marina Beach

Kleinschalig, nee. Heerlijke luxe en comfortabel met prachtig uitzicht, ja! Het moderne gebouw staat fier op de hoek van de Scheveningse haven. De 'zeilen' schitteren tegen een achtergrond van zee en strand. Het hotel telt 13 verdiepingen en heeft 226 luxe kamers met een prachtig uitzicht over de Noordzee of de skyline van Den Haag, moeilijk kiezen dus. Het hotel beschikt over een Spa met infinity pool, stoombad en sauna (én je kan er massages en behandelingen boeken). Ook zijn er speciale wellness kamers met een eigen bubbelbad! Daarnaast kan je heerlijk eten bij Bar &  Brasserie Willem I. (bron foto's: Inntelhotelsdenhaagmarinabeach.nl)

  •  Kamers en deluxe kamers met eigen bubbelbad
  •  Prachtig uitzicht op zee of de skyline van Den Haag
  •  Met wellness!
  •  In Scheveningen (Noord-Holland)
  •  Check prijzen & beschikbaarheid!
Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in