Mooiste Griekse eilanden

Griekse eilanden om bij weg te dromen

Schilderachtige dorpjes met witte huisjes en blauwe luiken, een azuurblauwe zee met parelwitte kiezelstranden, groene salades gevuld met tomaten en feta... Griekenland is één van mijn favoriete Europese bestemmingen en ik ben er al menigmaal geweest. Zakynthos en Kefalonia waren daarbij mijn persoonlijke favorieten (want o zo mooi!) en ik bezocht ook Kreta, Kos en Rhodos, maar ik heb nog láng niet alle Griekse eilanden gezien. Het eilandleven geeft altijd een écht vakantiegevoel. Hier ben je echt even weg van de waan van alledag. Omringd door niets anders dan de heldere Middellandse zee.... Ik ging voor je op zoek naar de mooiste Griekse eilanden (bron foto's: TUI.nl)

1. Zakynthos 

Zakynthos vind ik één van de mooiste eilanden in de Middellandse Zee. Dit schattige, kleine eiland heeft een helder blauwe zee, prachtige stranden omgeven door hoge kliffen en puntige groene bergen. Niet voor niets werd Zakynthos door de Romeinen en Venetianen (die lange tijd het eiland bezetten) "Il fioro di Levante" ofterwijl "Bloem van het Oosten" genoemd. Het is een klein eiland waardoor je gemakkelijk, in relatief korte tijd, veel van het eiland kan zien. Behalve gezellige kustplaatsjes, heeft het eiland oude bergdorpjes met oude cultuur en een schitterende natuur. In de hoofdstad Zakynthos kun je lekker winkelen, genieten van een cocktail op het terras of een souvenirtje kopen op de markt. Een ideale strandvakantie met voldoende afwisselingsmogelijkheden dus. 

Zakynthos behoort samen met Kefalonia (op nummer 2 van dit lijstje) tot de Ionische eilanden. Dit is mijn lievelings eilandengroep omdat het er zo groen is! Ook Corfu, Lefkas, Ithaka, Paxos en Kythira behoren tot de Ionische eilanden. Behalve de azuurblauwe zee kan je hier dus ook fleurige bloemen en groene bergen verwachten, dé combi voor een prachtig eiland! 

zak gen f130 web 3 jpg header 15256157

2. Kefalonia 

De meeste sprookjes beginnen met "in a place far far away...". Behalve dit sprookje! Een veelzijdig Grieks eiland met verschillende gezichten. Groene bergen eindigen abrupt in de helderblauwe zee. De uitzichten vanaf de kliffen zijn fenomenaal. Het turquoise water is zo helder dat je tot meters diep de bodem ziet. Er zijn witte strandjes met kiezels, maar ook rode stranden met zand. Smalle bergweggetjes, met links en rechts een overstekende geit, brengen je naar pittoreske dorpjes. Gekleurde huisjes en statige kerken vormen deze kleine dorpjes waar slechts een handje vol mensen woont. De bootjes meren af en aan in de haven waar de verse vis wordt binnengebracht. Terwijl je geniet van een Griekse salade met feta en je brood dipt in overheerlijke tzatziki weet je... dit is pas echt genieten! 

vliegtickets griekenland kefalonia

3. Santorini 

Dit Griekse eiland staat al jaren op mijn lijstje. Op Instagram zie ik zo vaak de mooiste plaatjes voorbij komen van dit eiland. Op de steile kliffen staan de witte huisjes opeengepakt in de zon. Ook de zonsondergang ziet er spectaculair uit op Santorini. Ik ben niet de enige die Santorini hoog op zijn lijstje heeft staan, want het is hét populairste Griekse eiland voor toeristen. Zeker in het hoogseizoen kan het er dus erg druk zijn en kan je misschien beter voor het nog meer ongerepte Kefalonia kiezen. Maar ga je toch voor Santorini, kijk dan eens naar de vele luxe hotels op het eiland! Wauw! 

12000D

4. Chalkdiki 

Oké, Chalkdiki is een beetje vals spelen want eigenlijk is dit geen eiland, maar wel een schiereiland. Het is nog verbonden aan het Griekse vasteland. Toch mag deze ook op de lijst omdat het wel een tropisch paradijsje lijkt! Ook is het hier nog relatief onontdekt (en daar hou ik van!) en ongerept. Je vindt hier hagelwitte stranden die omgeven worden door prachtige baaien en palmbomen. Hoewel het lijkt of je ergens op een tropisch eiland ver ver weg bent beland, is het gemakkelijk bereikbaar. De luchthaven van Thessaloniki ligt dichtbij! 

10694L

5. Naxos 

Naxos is het grootste eiland van de Cycladen en is groener dan groen. Bomen, gewassen, fruit groeien hier als geen ander. Het eiland staat bekend als meest vruchtbare eiland van de Cycladen. In de groene valleien worden olijven, druiven en citrusvruchten verbouwd. Daarnaast heeft Naxos ook een lange kustlijn en is het een geliefde zonbestemming. Er zijn zelfs zandduinen! Iets wat wij in Nederland wel kennen, maar wat in Griekenland niet vaak voorkomt. Naxos-stad is de hoofdstad van het eiland. Witte huisjes met gekleurde deuren en luikjes, smalle steegjes en tal van historische hoogtepunten! De stad heeft zelfs een Venetiaans kasteel. 

DAC06E4676936627FEDB6C7E94DC6A57

* Dit artikel is een advertorial 

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in