Welk type reis past bij jou?

Van backpacken tot stedentrip

Welk type reis past het beste bij jou?

Nederlanders zijn een reislustig volk; maar liefst driekwart van onze bevolking gaat de grens over om vakantie te vieren. Hierbij is het vliegtuig het favoriete vervoermiddel, gevolgd door de auto. In tegenstelling tot sommige andere Europese volkeren, letten we tijdens vakanties wel graag op onze centjes. Daarnaast nemen we liever het zekere voor het onzekere door een (doorlopende) annuleringsverzekering af te sluiten, ongeacht het type reis dat we gaan maken. Ook zin om er weer eens tussenuit te gaan? Ontdek welk type reis het best bij jou past en ga op pad!

pexels spencer gurley films 1448055

Backpacken

Veel reizigers besluiten te gaan backpacken om een totaal nieuwe ervaring op te doen. Ze willen even weg van de gebaande paden en weg uit hun comfortzone. Ook het krijgen van een nieuw perspectief op het leven, het ontmoeten van nieuwe mensen en het ervaren van onafhankelijkheid zijn veelgenoemde redenen. 

Niet iedereen is echter voor backpacken in de wieg gelegd, al helemaal niet als het om een verre bestemming gaat. Zowel de vrijheid als cultuurshock kunnen overweldigend zijn. Vind je backpacken nog wat te spannend? Probeer dan eerst een bestemming wat dichter bij huis uit. Sluit daarnaast een reisverzekering af, zodat je met een onbezorgd gevoel van het backpacken kunt genieten.

Fly & drive

Zin om een land met de auto te ontdekken, maar niet om ernaartoe te rijden? Dan biedt een fly & drive een uitkomst. Hierbij vlieg je naar het gewenste vakantieland toe, waar bij aankomst een huurauto op je staat te wachten. Een fly & drive is eenvoudig zelf samen te stellen, maar ook als pakketreis te boeken. Dit laatste biedt vaak wat extra zekerheid. Soms zijn ook overnachtingen of excursies al bij de prijs inbegrepen. Handig voor stellen die wel veel willen zien en doen, maar geen zin hebben om van alles zelf te moeten regelen.

pexels joe leineweber 760860

Groepsreis

Heb je zin om er écht even tussenuit te gaan, nieuwe mensen te ontmoeten en compleet nieuwe ervaringen op te doen? Dan kan een groepsreis een uitkomst bieden. De meeste groepsreizen volgen een vast programma. Je weet van tevoren dus precies wat je gaat doen met je reisgenoten. Ben je van plan om als alleenstaande met een groepsreis mee te gaan? Dan kun je een singlereis overwegen. Misschien slaat de vonk wel over tijdens een boottocht in Thailand of een jungle trekking in Costa Rica.

Stedentrip

Naar New York, Barcelona of toch Skopje? Onze wereld barst van de leuke steden, zowel binnen Europa als daarbuiten. Sommige steden zijn druk en volgebouwd, andere rustig en groen. Dit maakt een stedentrips juist zo leuk: elke stad heeft wat anders te bieden. Met name steden binnen Europa lenen zich voor een citytrip van een paar dagen. Je kunt je even onderdompelen in een andere wereld, zonder ver te hoeven reizen of een fikse cultuurshock te ervaren. 

Ook voorbereiding is niet altijd nodig: met een reisgids op zak kom je al een heel eind. Go-with-the-flow types kunnen dit vaak waarderen. Houd er echter wel rekening mee dat reserveren voor sommige bezienswaardigheden of activiteiten nodig is. Ben je meer van een gestructureerde aanpak? Ook dan zal een stedentrip plannen je aanspreken. Laat de voorpret maar vast beginnen!


* Dit artikel is een advertorial
Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in