Kosten villa Spanje

Kosten vakantievilla met zwembad

Wat kost een vakantievilla met zwembad in Spanje?

Wil je aankomende zomer op vakantie naar Spanje? Dan kun je een appartement of hotel boeken om in te verblijven. Voor de meeste mensen zijn dit prima accommodaties, maar toch houdt niet iedereen ervan. Begrijpelijk, want hier zit je tussen de toeristen. Houd je van rust en ruimte? Dan kun je een vakantievilla met zwembad huren in Spanje. Maar wat betaal je eigenlijk voor zo’n villa? Je leest het hier.

Aan iedere vakantievilla hangt een ander prijskaartje

Laten we maar direct met de deur in huis vallen: we kunnen je niet precies vertellen wat je betaalt voor een vakantievilla met zwembad in Spanje. Voor de ene vakantievilla met zwembad in Spanje betaal je namelijk aanzienlijk minder dan voor de andere. Ga daarom niet over één nacht ijs bij het boeken van een vakantievilla, maar neem de tijd om de beste villa te vinden. Op deze manier slaag je er vast en zeker in om een goedkope villa te vinden voor jouw vakantie in Spanje.

Soetkees Poolvillas 2

Factoren die de prijs beïnvloeden

Omdat geen enkele vakantievilla hetzelfde is, verbaast het je waarschijnlijk niet dat de prijzen hiervan uiteenlopen. Soms is het verschil in prijs te verwaarlozen, maar het prijsverschil kan ook ontzettend groot zijn. Om je wat meer inzicht te geven in de prijs van een vakantievilla met zwembad in Spanje, zetten we hier een aantal factoren op rijtje die de prijs beïnvloeden.

1) Grootte van het verblijf
Een eerste factor die meespeelt in de prijs is de grootte van de vakantievilla. Hoe groter de villa is, des te meer je er normaal gesproken voor betaalt.
2) Ligging van de villa
Uiteraard speelt de ligging van de vakantievilla ook mee. Zo betaal je over het algemeen meer voor luxe villas op Ibiza dan voor een villa in Denia. Ligt de villa relatief dicht bij het centrum van een toeristische plaats? Dan betaal je er vaak meer voor dan wanneer de villa verder buiten de bewoonde wereld ligt.
3) Faciliteiten
Naast het zwembad hebben vakantievilla’s nog allerlei andere faciliteiten. Zo is er misschien ook wel een dakterras of pooltafel aanwezig. Wil je een vakantievilla boeken die over veel faciliteiten beschikt? Dan betaal je hier vaak een hoger bedrag voor.
4) Verblijfsduur
Tot slot speelt de verblijfsduur ook mee in de prijs. Je betaalt namelijk meer als je twee weken in een vakantievilla met zwembad in Spanje verblijft dan één week.

Vergelijk vakantievilla’s met elkaar

Omdat de prijzen van vakantievilla’s in Spanje nogal uiteen kunnen lopen, is het verstandig om altijd een vergelijking te maken. Gebruik je hiervoor een vergelijkingssite? Dan kun je invullen aan welke eisen een villa moet voldoen. De site toont je vervolgens alle vakantievilla’s die hierop aansluiten. Het boeken van een vakantievilla met zwembad in Spanje is hierdoor een fluitje van een cent.

* Dit artikel is een advertorial

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in