Leukste uitjes Drenthe

4 leuke uitjes in Drenthe

Wist je dat er ontzettend veel leuke uitjes zijn in Drenthe? Daarom alleen al is het een goed idee om een weekendje weg te plannen in deze provincie! Hieronder noemen we de leukste dingen die je dan kunt doen. 

Klompenmuseum in Eelde

Eelde staat bekend om het vliegveld dat hier is geplaatst, maar wist je dat je hier ook naar het Klompenmuseum kunt gaan? Als je verblijft in een hotel in de buurt van Assen hoort dit uitje zeker op je to-do-lijst te staan. In dit museum vind je meer dan tweeduizend paar klompen, al zijn ze niet allemaal afkomstig uit Nederland. Dit museum in Eelde noemt zich dan ook het Internationaal Klompenmuseum. Je kunt bovendien zien waarmee de klompen gemaakt worden en hoe de productie precies werkt. Dit laatste zie je in de videokamer van het Klompenmuseum in Eelde.

Hotel de Jonge Drenthe

Vlinderparadijs Papiliorama in Havelte

Je vindt in het Vlinderparadijs Papiolorama vlinders van over de hele wereld. Lang zal dit uitje niet duren, maar alsnog is het hartstikke leuk en bijzonder. Wil je naar het Vlinderparadijs Papiolorama? Ga dan in de ochtend, de vlinders zijn dan namelijk het meest actief! Eventueel kun je een bezoek aan het Vlinderparadijs Papiolorama bovendien combineren met andere activiteiten in Havelte. Zo is het mogelijk om hier op de rails te fietsen, maar wandelen is in dit plekje ook zeker mogelijk. 

Museum Valse Kunst in Vledder

Wereldberoemde schilderijen worden vaak vervalst. Dit is natuurlijk niet per se goed, maar toch is er in Drenthe een museum van gemaakt. In Vledder vind je namelijk het Museum Valse Kunst, waar dus vervalsingen van beroemde werken getoond worden. Elk nepschilderij heeft een verhaal, waar de slechte vervalsing van de Mona Lisa vooral een goed voorbeeld is. Het Museum Valse Kunst is aan de vreemde kant, maar leuk is dit uitje absoluut wel! Overigens kun je in dit museum in Vledder ook nog echte kunst aanschouwen, denk bijvoorbeeld aan werken van lokale kunstenaars.

Hunebedcentrum in Borger

Verblijf je in een van de hotels in Assen? Je moet dan natuurlijk zeker een hunebed bezoeken, wat een grafheuvel is dat door mensen uit het stenen tijdperk gemaakt is. In principe bestaat een hunebed uit een stapel stenen, waarmee het een kleine variant van Stonehenge is. In Borger vind je het Hunebedcentrum. Dit geeft inzicht in hoe de hunebedden gemaakt zijn en hoe destijds geleefd werd. Rondom het Hunebedcentrum in Drenthe kun je bovendien heerlijk fietsen en wandelen! (foto Mario via Pixabay.com)

Hunebed Drenthe

* Dit artikel is een advertorial

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in