10 Mooiste Plekken Spanje

Speciale plekken Spanje

Hola y bienvenido in Spanje! Dat Spanje garant staat voor zon, zee, strand wisten we natuurlijk allang. Het is niet voor niets één van de populairste vakantiebestemmingen onder Nederlanders. Wij houden van tapas eten in Barcelona en sangriaatjes drinken op het Spaanse strand. Maar Spanje heeft meer in huis! Plekken die absoluut het ontdekken waard zijn. Deze magisch mooie plekken in Spanje mogen op je bucketlist hoor! (hoofdfoto: Salomendieta via Pixabay.com)

1. Playa del Silencio

Het zal je misschien niet ontgaan dat er verschillende plekken op deze lijst staan in Noord-Spanje. Het noorden van Spanje kent prachtige, ruige natuur én mooie stadjes. Het is nog meer onontdekt dan de bekende Costa Brave of Barcelona. Playa del Silencio is een regio in het noordwesten van Spanje. Dit strand in Asturië is echt schilderachtig mooi. Helder water en prachtige kliffen, wat wil e nog meer. Het is een rustige plek (vandaar 'silencio') en je bent er dan ook niet zomaar. (foto: Kireyonok_Yuliya via Freepik.com)

Playa del Silencio

2. Picos de Europa

Ook in Noord-Spanje: de spectaculaire kliffen van de Picos de Europa. Dit ruige natuurgebied is een lust voor het oog; steile bergtoppen, groene valleien en ruige rivieren. Ben je een natuurliefhebber dan wil je deze plek zeker eens bezoeken! Je kan hier wandelen en ook wildwaterraften. Neem je verrekijker (en camera) mee want je kan hier wilde dieren spotten. Je kan zelfs oog in oog komen te staan met een bruine beer of een wolf (hoewel die kans klein is hoor). (foto van Wirestock via Freepik.com)

Picos de Europa

3. San Sebastian 

Een keer wat anders dan Valencia, Sevilla of Barcelona? Denk dan eens aan San Sebastian. Deze stad ligt in Baskenland, het noorden van Spanje. Het is een populaire badplaats vooral bekend om zijn pinxtos! Als foodie kan je je lol op hier! Overal in de stad van je de meest smakelijk tapasbarretjes. Het is zelfs de stad met de meeste bars en restaurants van heel Spanje! Het centrum is bijzonder sfeervol, gezellig, kronkelende straatjes en historische huisjes. Eén van de mooiste selling points van San Sebastian; de baai in de vorm van een halve maan. Niet te missen. Er is een heerlijk zandstrand bij de stad. (foto: Myriam via Pixabay.com)

island g81a2a2a36 1920

4. Las Rías Baixas

Een van de meest ruige kusten van Spanje is (ja ja, ook weer in het Noorden van Spanje) de noordwestkust van Galicië. De enorme, granieten kliffen steken hier fier boven het woeste zeewater. Met zijn diepe inhammen en baaien doet het bijna denken aan de fjorden van Noorwegen. Dikke pluspunt (en dat heeft Noorwegen niet ) zijn de ongerepte strandjes in deze inhammen. Las Rías Baixas, ook wel het ‘tropische Galicië’ genoemd. En denk je meteen aan wijn? Dat klopt hoor, Rías Baixas is één van de vier geclassificeerde wijnregio’s die Galicië rijk is. (foto: Wirestock via Freepik.com)

Las Rias Baixas

5. De Balearen 

Ja duh! Deze lijst is natuurlijk niet compleet zonder het noemen van 'De Balearen'. Voor de Spaanse kust, omgeven door het azuurblauwe water van de Middellandse Zee, ligt deze eilandengroep. Bekendste eilanden zijn toch wel Ibiza en Mallorca, maar ook kleine zusje Menorca is ongekend mooi. Hoewel de eilanden vooral bekend staan om hun festivals, dansen tot diep in de nacht en de bekende clubs, zijn deze eilanden ook ongelooflijk mooi! Bergachtig, kliffen met prachtige baaitjes, azuurblauwe zee, schattige dorpjes, het is er allemaal. Mallorca is wat rustiger dan Ibiza en daarmee een geliefde vakantiebestemmingen voor gezinnen met kinderen. Wil jij een vakantieboeken naar Spanje? FTI reizen heeft altijd mooie aanbiedingen naar Spanje en ook De Balearen. (foto: Fa via Pixabay.com)

Mallorca

6. Ronda

Ronda is één van de meest bezochte plaatsen in Spanje en ik snap wel waarom. Toch moest ook deze toeristische trekpleister op deze lijst. Want deze stad is toch wel erg bijzonder. Ronda ligt in het hart van Serrania de Ronda en is gebouwd op een plateau in de bergen omringd door steile kliffen. Ronda is een oude Moorse stad en dat zie je duidelijk terug in de architectuur. De brug is misschien wel het meest gefotografeerde deel van Ronda. De Puente Nuevo-brug verbindt het historische Ronda met de nieuwere delen van stad. (foto: Makalu via Pixabay)

Ronda

7. Albarracín

Wat is nou volgens de Spanjaarden zelf de mooiste plek van Spanje? Lonely Planet vroeg het aan de Spaanse bevolking zelf. Want wie kan er nou beter zeggen wat het mooiste is aan zijn land dan de inwoners zelf? En de Spanjaarden verkozen Albarracín als mooiste plek van heel Spanje. Als ik die foto's zie, dan snap ik wel waarom. Albarracín ligt in de regio Aragon, zo'n beetje tussen Valencia en Madrid in. Het stadje biedt alles voor de cultuurliefhebber; een historische binnenstad, een kathedraal en een ruïnes en is prachtig gebouwd tussen de bergen. Het is maar een heel klein stadje, pittoresk en typisch Spaans. (foto: Siggy Nowak via Pixabay.com)

Al Barracin

8. Congost de Mont Rebei

Op ongeveer drie uur rijden van Barcelona ligt een prachtige kloof! Vanuit Barcelona zou je prima een dagtrip kunnen maken naar dit natuurwonder. Congost de Mont Rebei is één van de mooiste plekken van Spanje en nog relatief onontdekt. Neem de wandelroute naar de Pasarelas de Montfaclo, een wandeling langs de steile kliffen en door de kloof. Adembenemend mooi. (foto: Ramon Perucho via Pixabay.com)

congost de mont rebei g369cb3999 1920

 * Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met FTI Reizen

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in