Zo reis je duurzaam

Reizen voor een beter morgen

Hoe duurzaam reizen de toekomst kan verbeteren

Stel je voor, je staat aan de rand van een prachtig helderblauw meer, omringd door bergen bedekt met groene bossen. Je neemt een diepe adem en ruikt de geur van de natuur. Je voelt de zon op je huid en hoort het geluid van de vogels in de verte. Dit is de plek waar je je volledig kunt ontspannen en genieten van de schoonheid van de natuur. Maar stel je nu eens voor dat je deze idyllische plek een paar jaar later weer bezoekt. In plaats van het helderblauwe meer, zie je nu een troebel groen meer. De bergen zijn bedekt met afval en er is geen teken van leven te bekennen. Dit is de realiteit van veel bestemmingen die te maken hebben met overtoerisme en onverantwoorde reisgewoonten.

Duurzaam reizen is belangrijker dan ooit. Het betekent dat we reizen op een manier die geen negatief effect heeft op de mensen, cultuur en het milieu van de bestemming waar we naartoe gaan. Het betekent dat we ons bewust zijn van onze impact en dat we verantwoorde keuzes maken. Door verantwoord te reizen, kun je ervoor zorgen dat de prachtige plekken die je bezoekt, ook in de toekomst nog prachtig zijn voor toekomstige generaties. In deze blog lees je meer over duurzaam reizen en welke keuzes jij kunt maken om zo verantwoord mogelijk op pad te gaan. 

Kies een bestemming dichtbij

Door voor een bestemming dichterbij te kiezen verminder je de de hoeveelheid uitstoot die wordt geproduceerd door het vervoer naar de bestemming. Daarnaast kun je kiezen voor vervoersmiddelen met een lagere uitstoot, zoals treinen of bussen in plaats van vliegtuigen. Je kunt er ook voor kiezen om een elektrische auto of fiets te huren om lokale afstanden te overbruggen. 

Vermijd overtoerisme en kies voor minder bekende bestemmingen

Door te gaan voor minder populaire bestemmingen helpt je de druk verminderen op populaire bestemmingen en daarnaast draag je ook nog eens een mooie bijdrage aan de lokale economie. Zo wordt het geld wat besteed wordt aan toerisme op de wereld een stuk beter verdeeld. 

Probeer lokale producten te kopen en steun lokale boerenmarkten en kleine bedrijven

Net zoals in Nederland geldt op de hele wereld dat grote bedrijven een monopolie spelen waardoor kleine bedrijven en ondernemers geen schijn van kans maken. Door lokaal te kopen en de lokale economie te steunen draag je niet alleen bij aan de lokale economie; je draagt ook bij aan een lagere impact op het milieu doordat er geen verpakkingen en transport voor jouw producten hoeven te worden gebruikt. 

Kies voor een reisbureau die verantwoord reizen belangrijk vindt

Veel reisorganisaties kunnen aansluiten bij de grote producenten die de wereld vervuilen. Wanneer je graag een reis boekt in plaats van dat je het zelf boekt kun je daarom het best kiezen voor een reisorganisatie die verantwoord reizen belangrijk vindt. Door een reis te kiezen van een reisorganisatie zoals Voigt Travel weet je zeker dat jouw vakantie zowel voor jou als voor toekomstige generaties onvergetelijk is. Zij houden rekening wij bij het plannen van hun reizen met mensen, milieu, natuur en cultuur. Door deze tips te volgen kun je een reis maken die niet alleen onvergetelijk is, maar ook bijdraagt aan een duurzame toekomst voor de wereld. 

pexels zechen li 15440244

* Dit artikel is een advertorial

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in