5 x zien in Gent

Bezienswaardigheden Gent

Sta je op het punt om een citytrip naar Gent te boeken, of ben je nog op zoek naar een prachtige stad om te bezoeken? Dan vertel ik je graag meer over Gent en zet ik de vijf bezienswaardigheden die je niet mag missen voor je op een rij. Daarmee maak jij je volgende citytrip naar Gent één om niet te vergeten.

Burcht Het Gravensteen

Vroeger werden waterburchten gebouwd in belangrijke steden. Burcht Het Gravensteen is de enige Vlaamse burcht met een nog vrijwel intact verdedigingssysteem. Je kunt hierdoor dan ook nog veel zien en leren over de middeleeuwse riddercultuur en architectuur. Daarnaast is er in deze burcht ook een uitgebreide verzameling foltertuigen bezichtigen. 

De Leie

Deze rivier loopt door Gent heen en veranderde Gent al vroeg in een invloedrijke handelsstad. Vandaag de dag kun je heerlijk langs de Leie flaneren en genieten van het prachtige uitzicht. Zo kun je bijvoorbeeld langs de Korenlei wandelen: een pittoresk, oud deel van de stad. Hier kun je de oude handelsgebouwen in het water zien weerspiegelen en genieten van een drankje op het terras van één van de cafés. 

De Sint-Baafskathedraal

Een bezoek aan de Sint-Baafskathedraal mag je tijdens je citytrip Gent niet missen. Deze kathedraal is door de eeuwen heen vaak verandert, waardoor je tijdens je bezoek verschillende bouwstijlen en periodes kunt bewonderen. In de 12e eeuw werd de kerk gebouwd, waarna er in de 14e eeuw een toren en schip bij werden aangebouwd. Tijdens de 15e en 16e eeuw werd de kathedraal omgebouwd naar een gotische stijl, zoals je deze vandaag de dag nog steeds kunt zien. Naast de historie en architectuur, is ook het wereldberoemde schilderij ‘het Lam Gods’ in de Sint-Baafskathedraal te bewonderen. Zo is er dus meer dan genoeg te ontdekken op één locatie.

Het Belfort van Gent

De bouw aan het Belfort van Gent begon in 1313. Deze statige toren heeft door de eeuwen heen verschillende functies gehad voor de stad Gent. Zo zijn hier de stadsprivileges bewaard, hing hier de stormklok en werd het gebruikt als uitkijktoren. Vandaag de dag kun je de toren beklimmen en genieten van het uitzicht over de stad, terwijl je ook meer leert over de historie. 

Sint-Michielsbrug

Tussen 1905 en 1909 werd de Sint-Michielsbrug gebouwd in het centrum van Gent. De brug ligt aan de zuidkant van de Graslei en de Korenlei en is in vele films voorbij gekomen. Het is een prachtige, boogbrug die over de Leie ligt en biedt je een bijna magisch uitzicht op de drie torens van Gent. Tijdens zonsopgang en -ondergang zie je hier de torens van de Sint-Niklaaskerk, Het Belfort van Gent en de Sint-Baafskathedraal in de schemering; vergeet geen foto te nemen als aandenken. 

* Dit artikel is een advertorial

pexels gonzalo facello 14983034

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in