Tuin als vakantiebestemming

Hou je vakantiegevoel vast!

De zomer staat weer voor de deur. Misschien kijk je nu al uit naar vakantie in jouw favoriete vakantieland. Hele dagen luieren of juist verschillende activiteiten ondernemen. Maar een vakantie in een ver land is niet altijd mogelijk. Misschien komt het dit jaar financieel niet goed uit of is het praktisch gezien niet haalbaar. Niet getreurd! Want ook zonder het land te verlaten, kun jij van dat ultieme vakantiegevoel genieten. Breng jouw tuin in vakantiesferen en deze zomer wordt er één om nooit te vergeten. 

Verricht achterstallig onderhoud 

Ten eerste is het belangrijk om achterstallig onderhoud te verrichten. Wat zijn klusjes die je de afgelopen jaren hebt uitgesteld? Soms doen kleine veranderingen al wonderen voor de sfeer in de tuin. Koop bijvoorbeeld sigma verf om het houtwerk in de tuin opnieuw een frisse uitstraling te geven. Denk ook aan het opruimen van de tuin. Verwijder onkruid en groene aanslag, geef de tuinmeubelen een sopje en haal dode planten weg. 

Als al het achterstallige onderhoud is gedaan, kunnen de puntjes op de i gezet worden. Nu zie je pas echt waar je mee werkt. Hoe ziet de tuin eruit? Wat mis je? Hoe zou je meer sfeer in de tuin kunnen krijgen? 

Nieuwe tuinmeubelen 

Uren luieren met een goed boek wordt lastig zonder een fijne loungeplek. Kijk daarom kritisch naar de huidige tuinmeubelen. Zijn deze nog in goede conditie of zijn deze inmiddels aan vervanging toe? Rond de zomer zijn er vaak leuke acties, waarmee je tuinsets voor een relatief lage prijs kunt kopen. Genoeg reden dus om je ogen de kost te geven. Is het financieel niet haalbaar om een geheel nieuwe tuinset te kopen? Dan wordt er tweedehands meestal ook wel veel aangeboden. Schoonmaken en een likje verf doen meestal al wonderen. 

pexels allan mas 5624237

Natuurlijke materialen 

Een natuurlijke uitstraling biedt direct meer warmte en sfeer. Koop een paar rieten maanden, kies voor nieuwe planten of zelfs houten ligstoelen. Houd er wel rekening mee dat natuurlijke materialen meestal meer onderhoud nodig hebben. Als jij veel hout in de tuin gebruikt, dan zul je ook regelmatig met sigma s2u gloss aan de slag moeten om het houtwerk in goede conditie te houden. Goed onderhoud is nodig om houtrot te voorkomen. Zo geniet je langer van al het hout in de tuin.

Opzetzwembad 

We hopen natuurlijk op een fantastische zomer. Als we kijken naar de laatste jaren, dan moeten we ook toegeven dat het in Nederland steeds droger, warmer en zonniger lijkt te worden. Hoe fijn is het dan als je ook voor wat extra verkoeling kunt zorgen? Bij dat ultieme vakantiegevoel hoort natuurlijk ook op zijn tijd een plons kunnen nemen. Investeer daarom in een opzetzwembad met pomp. Deze hoeft in principe maar één keer opgezet te worden en kan vervolgens de gehele zomer blijven staan. Dat is goed voor uren zwemplezier.

pexels juan salamanca 61129

(Hoofdfoto: Unsplashed. Foto twee: Pexels.com Allan Mas. Foto drie: Pexels.com Juan Salamanca)

*Dit artikel is een advertorial

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in