10 Leukste Reisspellen

Leukste spellen voor op reis

 In mijn koffer gaan elke reis een aantal spelletjes mee. Heerlijk om op het strand een potje kaarten te spelen of 's avonds een dobbelspelletje in de buitenlucht. Maar die spelletjes mogen dan ook weer niet té veel ruimte innemen, want tja, je kan maar zoveel in je koffer stoppen. Zeker als je gaat vliegen dan wil je het aantal kilo's ook beperken. Inmiddels heb ik een aantal reisspellen gevonden die makkelijk passen, niet te veel ruimte in beslag nemen én die heel leuk zijn om te spelen natuurlijk. 

Een paar tips

Soms zijn die opbergdoosjes onnodig groot en kan het veel compacter. Daarom neem ik sommige reisspelletje mee in een zakje met trekkoord. Neemt stukken minder ruimte in. Nog een tip; ben jij vooral van het kaarten op het strand of bij het zwembad? Overweeg dan om waterproof speelkaarten te kopen. Deze koop je al voor 'een habbekrats' bij bijvoorbeeld de SoLow. En wat ikzelf reuze handig vind voor mijn zoontje is een spelkaartenhouder. Die kleine handjes kunnen vaak nog niet goed een hele set kaarten vasthouden. Zo kunnen ook de allerkleinste meedoen met een kaartspelletje. 

Wat zijn jouw favoriete reisspellen om mee te nemen op reis? 

1200x976

1. Qwixx dobbelspel 

Dit leuke dobbelspel is moeilijk om weg te leggen! Pen in de hand, dobbelen en strepen maar. Ook met zijn tweetjes is Qwixx een super leuk spel. Een van mijn eigen favorieten. 

1200x1136 1

2. Keer op Keer 

Vind je Qwixx leuk, dan vind je Keer op Keer zeker ook leuk! Ik kan moeilijk kiezen als het om deze twee dobbelspellen gaat. Keer op Keer heeft overigens ook een kindervariant voor de allerjongste; Keer op Keer Kids.

1200x964

3. UNO 

Ik lieg niet als ik zeg dat de mannen afgelopen vakantie uuuuuren UNO hebben gespeeld. Zij zochten een terrasje op in de schaduw en speelden potje na potje. Een spelletje dat jong en oud mee kan spelen. Enig nadeel; zit je lekker op het strand, dan kan de wind je nog wel eens pesten. UNO heeft ook een speciaal reishoesje waardoor je de speelkaarten lekker makkelijk mee kan nemen op reis. Er zijn vele varianten van UNO en allemaal zijn ze net een tikkeltje anders. 

1192x1200

4. Regenwormen 

Een leuk, makkelijk en snel dobbelspel dat je ook met een beetje wind kan spelen. En mocht het doosje je te groot zijn, dan kan je ook overwegen om de steentjes en dobbelstenen in een klein zakje mee te nemen. Hier is Regenwormen altijd een geliefd vakantiespelletje. Ook Regenwormen heeft een speciale kindereditie, maar daar ben ik zelf niet zo van gecharmeerd. De blokjes zijn namelijk van karton (en dat is toch echt minder). 

1200x1082

5. Weerwolven 1 nacht 

Weerwolven vind ik echt een fantastisch spel! Enig nadeel is dat je met een flinke groep mensen moet zijn wil je dit spel kunnen spelen... En toen was daar Weerwolven 1 nacht! Hoera. Hetzelfde principe alleen kan je dit spel spelen vanaf 3 personen en duurt het veel minder lang (slechts één nacht). Voordeel is dat de kartonnen kaarten niet snel zullen wegwaaien. En je kan een handige app downloaden die je door de nacht loodst. Spannend. 

1200x955

6. Biggen 

Ken je dit grappige Biggen spel al? Dit is tevens misschien wel het meest compacte reisspel dat je kan meenemen. De super kleine biggetjes zijn 'de dobbelstenen'. Gooi ze, kijk hoe ze terecht komen en tel je punten. Je hebt ook een grappige Mopshonden editie. 

1190x1200

7. Vlotte Geesten

Eén van de favoriete spelletjes van mijn zoontje is Vlotte Geesten (en misschien heeft het feit dat hij bijna altijd wint er ook iets mee te maken...) Wie kan er het snelste verbanden leggen, zien welke kleur of object op het kaartje niet klopt (of juist wel!) en grijpt één van de voorwerpen. Er is ook een Vlotte Geesten 2.0, ook super. De reisedities van Vlotte Geesten vind ik zelf een stuk minder aantrekkelijk. De houten figuurtjes zijn erg klein en zoveel ruimte met de 'grote' Vlotte Geesten scheelt uit nou ook weer niet. 

1200x1136

8. Happy Salmon 

Dit spel is vooral leuk als je met een (grotere) groep op vakantie gaat. Het is een spel waarbij je niet stil kan blijven. Super voor op het strand of de camping (maar wel ff rekening houden met je buren). Happy Salmon is een eenvoudig en grappig partyspel voor alle leeftijden. Je moet zo snel mogelijk 'je partner' zien te vinden om een actie uit te voeren. 

1200x984

9. Yathzee of Rollo 

Natuurlijk mag 'good old' Yathzee niet ontbreken, want niet voor niets blijft dit spel door de vele jaren heen altijd nog een succes. Het is spannend, simpel en een potje duurt geen uren. Voor de kleintjes kan je Rollo kopen, een variant van Yathzee gericht op de allerjongste spelers. 

1200x1200

10. Make 'n' Break 

Een compact behendigheidsspelletje voor op reis! Ook deze kan je gemakkelijk meenemen in een klein zakje. Make 'n' Break is een spannend spelletje waarbij je zo snel mogelijk de torentjes moet nabouwen van de kaartjes. Wie kan er de meeste bouwen? 

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in