Vakantiesfeer in je tuin

 

Op vakantie in je eigen tuin

Zo breng jij je tuin in vakantiesferen

Op vakantie komen veel mensen tot rust. Dit komt doordat zij alles even los kunnen laten en dat zorgt voor ontspanning. Toch hoef je niet op vakantie om dit gevoel te ervaren, want dit kan ook in je eigen tuin. Hiervoor moet jij je tuin alleen wel in vakantiesferen brengen. Je denkt misschien dat je hier je hele tuin voor overhoop moet halen, maar dat is niet nodig. Hoe je de vakantiesfeer dan wel in je tuin brengt? Je ontdekt het hier!

pexels karolina grabowska 4750270

Creëer een plek waar je kunt relaxen

Relaxen in eigen tuin kan alleen als je een geschikte plek hebt om tot rust te komen. Staat er nu alleen nog een houten of plastic tuinset? Dan nodigt dit niet bepaald uit om er te gaan zitten. Je kunt het zitcomfort wat verhogen door kussens in de stoelen te leggen, maar dan zit je er waarschijnlijk nog geen uren achtereen. Dit wordt een ander verhaal als er een fijne zitplek in je tuin is. Overweeg daarom te investeren in een loungeset. In zo’n set kun je heerlijk wegzakken, waardoor je veel meer ontspant dan in een simpele tuinset. 
Doordat loungesets er in allerlei soorten en maten zijn, is er voor de meeste tuinen wel een geschikte set te vinden. Koop alleen niet de eerste beste loungeset die je tegenkomt, maar zorg dat je weet hoe groot de set maximaal mag zijn. Bepaal hiervoor de plek waar hij komt te staan en meet deze vervolgens op. Je voorkomt zo dat je een (veel) te grote of te kleine loungeset koopt. 

pexels rachel claire 4993293

Koop nieuwe planten

Er is wel wat meer nodig dan een fijne loungeset om je tuin in vakantiesferen te brengen. Planten spelen hier bijvoorbeeld ook een belangrijke rol in. Groen in je tuin draagt namelijk bij aan de rust. Staan er nu maar weinig planten? Of ben je er gewoonweg op uitgekeken? Koop dan nieuwe planten.
Kies bijvoorbeeld voor lavendel, olijf en citrus. Deze planten komen veel voor in warme landen, waardoor de meeste mensen er zomerse associaties bij hebben.
Is je tuin praktisch helemaal bestraat? Dan denk je misschien dat er geen plek is voor planten. Dit is een misvatting, want er zijn genoeg tuinartikelen die het toch mogelijk maken om meer groen in je tuin te halen. Koop bijvoorbeeld terracotta bloempotten of rieten manden voor buiten. Zodra je hier een plant in zet, kun je de pot of mand op verschillende plekken in je tuin neerzetten.

pexels gary barnes 6231852

Besteed aandacht aan de aankleding

Wie zijn tuin in de vakantiesfeer wil brengen, moet niet vergeten om aandacht te besteden aan de aankleding. Met tuindecoratie maak jij je tuin namelijk helemaal af. Om je tuin gezellig aan te kleden, heb je vandaag de dag talloze mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld een wilgenhouten tuinscherm plaatsen, leuke beeldjes neerzetten, een insectenhotel ophangen of een terras of looppad realiseren met behulp van houten terrastegels. Heb je een loungeset? Leg hier dan kleurrijke buitenkussens op. Hiermee lukt het jou vast en zeker om je tuin in vakantiesferen te brengen.

(bron foto's: Rechtenvrije foto's van Pexels.com)

pexels rachel claire 4992953

* Dit artikel is een advertorial 

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in