Hotel Modez

Uniek modehotel 

Hotel Modez is een bijzonder hip hotel in het hart van het modekwartier van Arnhem. Elke kamer van dit mode en design hotel is uniek ingericht door een modeontwerper. Daardoor heeft elke kamer een eigen karakter en eigen uitstraling. Je mag bij hotel Modez je eigen kamer uitkiezen, dus kijk vooral welk ontwerp je het meeste aanspreekt. 

Gerenommeerde ontwerpstudio Piet Paris bedacht dit unieke hotelconcept. Hij ontwerp het logo en zocht de modeontwerpers. Alle ontwerpers hebben iets met de stad Arnhem. Ze hebben gestudeerd aan de Arnhemse kunstacademie Artez of ze hebben een atelier in de stad. 

Kleinste museum in de lift 

Een bijzonder en grappig detail van Hotel Modez is de lift. Het is een traktatie om een kamer op de bovenste verdieping te hebben, want dan mag je elke keer met de lift op en neer. De lift is een ouderwetse takellift die je zelf handmatig bedient. Aan de binnenkant van de lift vind je Nederlands kleinste museum met allerlei bijzondere foto's. Ga op en neer en bekijk ze allemaal. 

Ligging in het Modekwartier

Hotel Modez ligt in het modekwartier. Er liggen ongeveer 35 modewinkels in het modekwartier, verspreid over zo'n 1,5 kilometer. Naast de modewinkels zijn er originele bars, restaurants en natuurlijk modehotel Modez. Schattige boetiekjes met bijzondere kledingstukken wachten op je. Je koopt alles rechtstreeks bij de ontwerper en dat is uniek! 

Kies je kamer

Ik heb mijn ogen uitgekeken in hotel Modez, de ene kamer is nog mooier dan de andere. Er zijn een paar kamers die mij erg aanspreken. Deze deel ik graag even met je. Maar er zijn er nog veel meer! 

HotelModezkamers

Kamer 32: Monique van Heist

Een frisse en fleurige kamer vanwege het plantenbehang. Dit thema komt in de hele kamer terug. Het behang is ontwerpen door middel van foto's van echte planten. Er hangt zelfs een planten pyjama die je mag gebruiken tijdens je verblijf. Ga tegen het behang aan staan en je bent verdwenen! Verder is de enorme lamp een echte 'eyecatcher'. Hierdoor wordt de hoogte van de kamer extra benadrukt. 

Kamer 28: Sjaak Hullekes 

Een stijlvolle, chique kamer met als thema reissouvenirs. Leuk voor de reisliefhebbers onder ons. Het vintage koffertje komt op verschillende manieren terug in het interieur. Zelfs de nachtkastjes zijn van oude koffertjes gemaakt. Aan de glimmende, donderblauwe wand van de kamer hangen echte reissouvenirs van Sjaak Hullekes. Tot in de nok van deze loftkamer is er wat te zien. In deze kamer is het mogelijk een extra eenpersoonbed bij te laten plaatsen. 

Kamer 25: Humanoid 

Deze kamer heeft veel aardtinten en benadrukt het gevoel van vrijheid en natuur. De natuurlijke materialen en kleuren, zoals bruin en betonlook, maken van de kamer een rustig geheel. Toch gebeurt er veel in de kamer en kijk je je ogen uit. Zo hangt er een uitklaptafel met stoeltjes aan de wand die je kan gebruiken. Maar ook een fiets en nog veel meer. De kamer nodigt je uit om te kamperen, maar dan met de luxe van een hotelkamer. Ook hier is de hoogte weer optimaal benut. Ook in deze kamer is het mogelijk om een extra tweepersoonbed bij te plaatsen. 

Kamer 3: Bas Kosters 

Een kamer die allesbehalve rustig en saai is. De felle kleuren en het drukke behang maken van de kamer een vrolijk geheel. Bas Kosters is niet graag alleen. Daarom creëerde hij zijn eigen gezelschap door middel van levensgrote poppen. Deze poppen komen ook in het behang weer terug. Een beetje vreemd, maar wel lekker. 

Kamer 6: Patchwork door Antoine Peters 

In deze kamer kan je je de hele avond vermaken. De kamer is namelijk gevuld met QR codes, het dekbed, het behang, de kussens en de gordijnen, alles. En achter deze QR codes zitten verschillende pikante plaatjes en filmpjes verscholen. Een spannende kamer dus. Vergeet niet je telefoon mee te nemen! 

Kamer 34: Mimi Berlin 

Eén van mijn favorieten: de Mimi Berlin kamer! Op en top romantiek en heerlijk huiselijk. De schattige kussentjes, het liefdevol behang en de leuke schilderijtjes geven deze kamer haar unieke uitstraling. Aan het hoge plafond hangen verschillende sfeervolle lampjes. Een klassieke kamer waar je heerlijk tegen elkaar aan wil kruipen. Het kleine bed maakt het extra romantisch, het bed is 1.40 bij 2.00 meter. 

Lees mijn blog over Arnhem

contentmap_plugin
Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in