Mother Goose

Beste boutique hotel

Onder de vleugels van 'Mother Goose' ben je in goede handen. Dit kleinschalige boutique hotel is zo smaakvol dat je je kamer niet wil verlaten. Aan alles is gedacht, tot in de puntjes is alles verzorgd en op elkaar afgestemd. Elke kamer is uniek ingericht, met oog voor detail, en krijgt daardoor een enorme dosis persoonlijkheid en sfeer. Eigentijds, trendy maar met inachtneming van de oude details van het gebouw. 

Mother Goose Utrecht

Unieke kamers in thema

Elke verdieping in het Mother Goose hotel heeft een eigen thema. Zo is er 'the white floor', 'the brown floor', 'the grey floor' en 'the black floor'. Geheel in stijl met alles zoveel mogelijk in één kleur. Wij hebben het genoegen te logeren in een bruine kamer. Een bruine kamer met het beste uitzicht van de stad; de Dom! 

Kamer 303

Kamer 303, onze kamer. Als de deur openslaat, weten we niet wat we zien. Deze kamer is zo stijlvol ingericht dat het niet eens lijkt op een hotelkamer. Trendy, smaakvol en luxueus. De bakstenen muren zijn nog origineel en geven de kamer extra karakter. Net als de houten balken! Van de open badkamer valt ook mijn mond open. Vanuit het bad kijk je zo op de Dom! Een beter uitzicht kan ik me in Utrecht niet voorstellen. Alle meubels en accessoires in deze kamer vullen elkaar aan en zijn perfect afgestemd. De houten spiegel op de bakstenen muur, het witte bad op de giet vloer, het leren bed met de verschillende kussens, de rieten zitjes inclusief dierenvel, alles klopt, alles. 

Mother Goose hotel Utrecht

Een oase van rust

We hebben één nachtje om te genieten van de luxe van Mother Goose en ik weet meteen al dat dat veel te kort zal zijn. Want deze kamer wil je helemaal niet verlaten. Je wil minstens één keer in dat bad, of twee keer. Daarna die heerlijke badjassen om je heen slaan en genieten van het uitzicht. Gewoon naar buiten turen, naar de wandelende mensen op de Ganzenmarkt en naar de Dom. In elk geval is het een heerlijk plek om naar terug te komen na een dagje in de stad. Een oase van rust en ontspanning. 

Mother Goose boutique hotel Utrecht

Ontbijten bij Daen's

Op de tafel ligt een lijstje voor ons klaar met daarop de verschillende keuzes in ontbijt. Het ontbijt wordt verzorgd door café Daen's, tegenover het hotel. Een goede deal want Daen's is een hippe eetbar met een prettige sfeer. Echte aanrader is de yoghurt met huisgemaakte muesli en fruit. Dat de muesli huisgemaakt is, kan je goed proeven. De smaak van geroosterde noten is overheerlijk! Daarbij krijg je een heerlijk fruitsapje en een kopje koffie of thee. Je kan ook voor een traditioneel ontbijtje gaan met croissants, jam, kaas en verse boterhammen. 

Mother Goose hotel breakfast

Historisch pand 

Mother Goose is erin geslaagd om een oud gebouw op te pimpen tot een hip hotel. Hoewel het interieur helemaal van deze tijd is, zijn ook veel oude elementen bewaard gebleven. Dat geeft het gebouw meteen ook zoveel uitstraling en karakter. Het monumentale pand van Mother Gosse is al eeuwenoud en gebouwd in 1302. De panden zijn in Utrecht ook wel bekend als de 'Ubica panden'. Op deze plek zat van 1931 tot 1990 de gelijknamige matrassenfabriek. In de jaren daarna was het gebouw een kraakpand, tot Mother Goose het grondig ging renoveren. 

Duurzame service 

Wat heb je nou echt nodig als je naar een hotel gaat? Daar heeft Mother Goose goed over nagedacht. Geen overbodige tierelantijntjes en toch kom je niets te kort. Integendeel, de service van Mother Goose is uitstekend. Er staat altijd iemand voor je klaar, in het gehele hotel kan je gebruik maken van gratis WIFI en je kamer is van alle luxe voorzien. Mother Goose vindt het belangrijk duurzaam te zijn. Daarom werd er geïnvesteerd in duurzame oplossingen voor bijvoorbeeld de airco, het water en de isolatie.

Mother Goose hotel best boutique

Aan de Ganzenmarkt

Mother Goose is neergestreken in het hart van Utrecht. Het hotel heeft haar naam te danken aan haar ligging; aan de Ganzenmarkt. Maar Mother Goose dankt haar naam ook aan haar persoonlijke zorg. 'Onder haar vleugels' ben je verzekerd van een heerlijk verblijf. Het hotel is de perfecte uitvalsbasis voor een tripje Utrecht. De Dom, maar ook de leuke winkelstraten liggen allemaal op steenworp afstand. De unieke grachten met de werfkelders en restaurant vind je om de hoek. Onder het hotel en tegenover het hotel bevinden zich trendy eetcafé's en gezellige bars. Het Mother Goose hotel bereik je het makkelijkst met het openbaar vervoer. Vanaf het Centraal Station is het slechts 10 minuutjes wandelen en parkeren in de stad is moeilijk en bovendien duur. Kom je toch liever met de auto, dan kan je bij Mother Goose een parkeerplekje reserveren in een parkeergarage dichtbij. 

Meer Utrecht inspiratie

Wil je graag alles weten of de leukste hotspots van Utrecht? Of graag meer inspiratie voor je stedentrip Utrecht?

Lees dan mijn blog over de Domstad

Mother Goose hoteltip Utrecht

Mother Goose trendy hotel

Mother Goose Brown Floor

Mother Goose Utrecht hotel city centre

Mother Goose hotel Utrecht uitzicht Ganzenmarkt

contentmap_plugin
Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in