Curry Village

Puur natuur

Wil je de overweldigende natuur van Yosemite op zijn best beleven? Dan móet je naar Curry Village. Luxe tenten worden omringd door natuur, natuur en nog meer natuur. Kamperen 2.0, want de tenten zijn voorzien van een houten vloer en een echt bed. Maar desalniettemin ben je absoluut 'back to basic' en beleef je het National Park op en top. Het tentenkamp staat op een idyllische plek onderaan de steile kliffen van de Half Dome.

Idyllische houten huisjes 

Curry Village beschikt over een restaurant, een snackcorner waar je een hapje en drankje kan halen en een grote cabin waar je plaats kan nemen in één van de schommelstoelen. Alles ziet er even idyllisch uit; de gebouwtjes zijn allemaal van houten en hebben prachtige veranda's. Drink onder het schommelen op de veranda een biertje en zie de zon zakken achter de enorme bergen. 

CurryVIllage

Van alle gemakken voorzien

De tenten zijn, zoals gezegd, voorzien van een bed, een kast en een houten vloer. Genoeg comfort dus. Natuurlijk moet je in Yosemite rekening houden met beren en ander wildlife. Daarom is elke tent voorzien van een 'bear safe', een kluisje buiten de tent waar je alles met geur en alle etenswaren in moet doen. Hoewel de kans dat je beren tegenkomt vrij gering is, is het toch een spannende onderneming om 's nachts naar het toilet te gaan (zeg ik, held op sokken). De douches waren keurig netjes en altijd op loopafstand van de tent. 

Ook handig is dat je een lakensetje en dekens bij krijgt. Veel mensen zijn op 'roadtrip' en beschikken niet over allerlei campingspullen, dus dan is het fijn dat Curry Village daaraan heeft gedacht! 

P1020449 002

Schommel op de veranda

In het restaurant wordt ontbijt en diner geserveerd. Super handig want dan kan je je lichaam even goed vol energie stoppen voor een dagje wandelen door Yosemite. De rest van de dag kom je namelijk geen eettentjes meer tegen (duh) dus zorg goed voor jezelf en neem wat mee. Wel is Yosemite voorzien van verschillende waterpunten waar je je flesje water kan bijvullen.

Activiteiten

Curry Village organiseert van allerlei activiteiten waaronder wandelingen en zwemmen, maar wat dacht je van een avondexcursie met een sterrenwacht? In Yosemite is nauwelijks licht- en luchtvervuiling waardoor de sterren sprankelen als nooit tevoren. Hoe gaaf is het om 's nachts met een gids het park te verkennen én de hemel te bestuderen?!

Pendelbussen en trails

Bij de ingang van Curry Village vertrekken de pendelbussen die je door het National Park brengen. Echt een super goed initiatief van de Amerikanen, want dankzij de shuttlebussen zijn er geen auto's meer in grote delen van het park. En dat is natuurlijk alleen maar goed. Ook vanaf de ingang van het park vertrekken verschillende 'trails', voor beginnelingen en gevorderden. 

Lees mijn blog over Yosemite voor meer inspiratie!

P1020151 001

P1020408 001

P1020196 002

contentmap_plugin
Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in