Hotel Heuvelrijk

Kleinschalig maar groots!

Een gloednieuw hotel in Groesbeek, vlakbij Nijmegen. Een kleinschalig hotel, gerund door een familie. Een hotel waar je met z'n tweetje terecht kan maar ook met een hele familie of grote groep. Een hotel met kamers waar je een radslag in kan maken en een ontbijt waar je voor opstaat. Oordeel zelf! 

Hotel Heuvelrijk Nijmegen

Hotel Heuvelrijk Groesbeek3

Alles is familie

Wat gebeurt er als je opgroeit in een ondernemersfamilie? En waar je, vanaf dat je een ukkepuk bent, al rond struint over de camping van je vader (extra opa’s en oma’s included)? Dan kan je twee kanten op gaan… Iets totaal anders gaan doen, want dit wil je voor jezelf absoluut niet. Of de genen zijn toch sterker dan gedacht en je duikt zelf ook de toeristische sector in. Bij Rosanne en Tom Belgers is overduidelijk het laatste het geval. Tegenover de camping die vroeger van hun vader was, prijkt nu Hotel Heuvelrijk. Aan de bekende Zevenheuvelenweg in de gemeente Berg en Dal. Het hotel is gloedje nieuw en dat zie je. Een ruim, licht pand met daaromheen een vers aangelegde tuin. In totaal zijn er 18 kamers / studio’s. Dus als je van kleinschalig houdt, dan ben je hier aan het goede adres! Ik word heel vriendelijk ontvangen door het schoonzusje van Rosanne in een hippe lobby. De woontrends van nu zijn meegenomen, dat maakt mij meteen nieuwsgierig naar de rest! Al kletsend kom ik er achter dat zij ook geen onbekende is in de toeristenbranche. Bijzonder! Deze familie trekt het gewoon aan! Terwijl zij mij naar mijn kamer brengt, komt de geur van nieuwheid je tegemoet. Hier is de afgelopen tijd hard gewerkt. Ik ben benieuwd naar het resultaat!

Hotel Heuvelrijk Berg en Dal2

Hotel Heuvelrijk Berg en Dal3

Groots en stijlvol

‘Hallo balzaal’ is mijn eerste gedachte als ik de kamer binnenloop. Wat een ruimte en wat een licht. Er is plek voor drie personen om te slapen. Door de aanwezigheid van een keukenblokje is het mogelijk zelf te kokkerellen. Om vervolgens aan te schuiven, want er is een eettafel met stoelen aanwezig. En tevens is er een klein zithoekje met twee comfi stoelen en een TV om goed uit te buiken. Ondanks al dit gemak, zou ik nog steeds drie radslagen kunnen maken. Kortom, de kamer is erg ruim!

Ik slaap hier vannacht gezellig met een vriendin. De twee mama’s slapen eens een nachtje door (de zachte bedden maakten dat absoluut mogelijk)! Maar wat een fijne kamer is dit als je als gezin op pad gaat!

De badkamer is basic, maar ruim en voorzien van alles wat je nodig hebt.

Hotel Heuvelrijk Groesbeek6

Hotel Heuvelrijk Berg en Dal6

Hotel Heuvelrijk Berg en Dal5

Ontbijt volgens de Wendy maatstaven

Het ontbijt wordt geserveerd in de souterrain. Wauw, wat een mooie plek! Een lekker plekje om de dag te beginnen. Vanuit hier loop je ook het terras op! Maar wat meteen opvalt, is het fotobehang aan de muur. Liefde voor de omgeving. Zeer terecht. Mijn gouden maatstaven betreft het ontbijt: vers fruit en cappuccino! Nou, ik kan er een vinkje achter zetten hoor. Er worden eitjes en spek vers gebakken op de plaat. Er is keuze uit diverse broodjes en aan soorten beleg. Wat meteen opvalt, zijn de kleine weckpotjes met yoghurt, kersen en cruesli. Naast dat het er leuk uit ziet, smaken ze ook erg goed. Tijdens het ontbijt komen we weer diverse familieleden tegen. Er wordt gewerkt en gekletst met de gasten. Er heerst een gemoedelijke sfeer.

Attachment 14

Hotel Heuvelrijk Groesbeek5

Groepsaccommodatie

Een familie- of een vriendenweekend? Stop maar met verder zoeken, hier moet je zijn! Je kunt namelijk de hele locatie huren! Ontzettend handig, want je hebt dan de privacy (inclusief goede nachtrust!) van een privékamer, maar ook een mooie plek om samen te zijn (in de souterrain). En maak je je tijdens het familieweekend zorgen of opa en oma er een beetje uit de voeten kunnen? Ook hier hebben ze over nagedacht. Er is een lift en er zijn kamers met voorzieningen die het comfortabeler maken voor minder valide gasten.

IMG 20160720 170435 001

Berg en Dal

Omgeving

Het hotel bevindt zich in Groesbeek, in de gemeente Berg en Dal. Qua veelzijdigheid kan het eigenlijk niet beter. Groesbeek ligt tussen Nijmegen en de Duitse grens. Met de oudste stad van Nederland op slechts 5 kilometer afstand, is Nijmegen de perfecte stad voor een dagje toeven of om ‘s avonds een drankje te doen.

Lees het artikel Nijmegen voor alle tips!

Maar laten we zeker de gemeente Berg en Dal zelf niet vergeten. Wandelaars en fietsers halen hier hun hart op. Maar de hoeveelheid musea in de omgeving is ook ruim. Zo vind je naast het hotel het Nationaal Bevrijdingsmuseum. En tot slot de Duivelsberg, als kind heb ik veel in dit fijne bos vertoefd. Kortom, voor ieder wat wils!

Hotel Heuvelrijk Groesbeek4

Top start

Hotel Heuvelrijk zit op het moment dat ik er ben nog in hun proefslaap weken. Het schoonzusje van Rosanne zei het mooi: ‘we zijn zo trots op wat we hebben neergezet dat er blinde vlekken kunnen ontstaan. En die willen we tijdens deze weken tackelen’. Die wil om te verbeteren merk je aan alles! Ze staan open voor feedback. En ze doen echt ontzettend hun best de gast het naar de zin te maken. De liefde voor hun hotel proef je in alles. En dat is het recept voor succes als je het mij vraagt. Want uiteindelijk… All you need is love!

Hotel Heuvelrijk Nijmegen2

Hotel Heuvelrijk Berg en Dal11

IMG 6677

* Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Hotel Heuvelrijk. Maar samenwerking of niet, je kan altijd rekenen op een eerlijk artikel.

contentmap_plugin
Wendy 2

Geschreven door Wendy

Grote passie voor reizen | Leert ongetemde reislust te combineren met moederschap | Van wereldstad tot jungle | Kampeert alleen op festivals | Grote liefde voor New York en haar zoontjes | Ontdekt de kneuterigheid van bungalowpar...

Meer over Wendy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in