Op avontuur met Mr. Orange

Ouderwets op avontuur met een oldtimer!

Een klein avontuur in eigen land. Op pad met een retro Volkswagenbusje in eigen land! Altijd al eens willen doen. Wij worden gekoppeld aan de prachtig, glimmende Mr. Orange! Een oldtimer Volkswagenbusje in het oranje en wit, met retro gordijntjes en een uitschuifbaar bed op het dak. We laden Mr. Orange in met onze dekbedden, eten en drinken en gaan er vandoor…

Meet Mr. Orange

Mr. Orange neemt ons mee op avontuur in eigen land. Op mini-roadtrip door de polder. Onderweg trekken we heel wat bekijks. En dat snap ik wel. Wat Mr. Orange is een knapperd (en ook de bestuurder mag er wezen, dames en heren). Mijn broer bestuurt Mr. Orange en rijdt hem naar onze slaapplaats voor die avond: camping De Lievelinge. Nog zo’n pareltje in eigen land. Want deze camping is helemaal festivalstijl. Mr. Orange voelt zich hier zeker op zijn plek. Daar mag Mr. Orange staan shinen naast de prachtige blauwe camper van mijn broer en schoonzus. Ze kleuren goed bij elkaar, die twee. We maken er een klein familiefeestje van.

De Volkswagenbus Mr. Orange4

Camping de Lievelinge De Volkswagenbus Mr. Orange

Camping de Lievelinge 5

Camping de Lievelinge 3

Nacht weg met de camper

Slapen in een Volkswagenbusje, het is toch een soort van bucketlist-ding. Nou ben ik geen diehard-kampeerder, integendeel. Maar dit leek met toch wel de moeite waard. En ik kan je zeggen. Dat klopt. Het is echt de moeite waard. Het voelde als een vakantie in eigen land. Er even helemaal tussenuit, buiten mijn comfortzone, anders dan anders en super speciaal. Dat ook mijn broer en schoonzusje er waren met hun eigen camper maakte het feestje compleet. Niet alleen voor mij, maar in het bijzonder voor mijn kleine zoontje. Voor hem was dit een groots avontuur. Hij is gek van auto’s en alles met wielen. Hij heeft de pimp-werkzaamheden van de blauwe camper op de voet gevolgd (door letterlijk steeds in de camper, achter het stuur, plaats te nemen). Als ware opzichter zag hij hoe deze camper werd opgeknapt tot een hip, retro huisje op wieltjes. Dat hij nu zelf in een camper mocht blijven slapen, was natuurlijk te gek!

We toveren Mr. Orange om tot een klein huisje. De koelkast wordt gevuld. Het bed wordt uitgeklapt en de bedden worden opgemaakt. We steken het kampvuur aan en genieten van de laatste zonnestraaltjes. Dat het even later met bakken uit de hemel valt, mag de pret niet drukken. Mr. Orange heeft nu al gezorgd voor een paar flinke glimlachen. En als ik zie hoeveel onze kleine man aan het genieten is, van Mr. Orange, de campers bij elkaar op het veldje en natuurlijk het stoeien met zijn oom en tante, dan is het feestje eigenlijk al geslaagd.

vw 15 01

De Volkswagenbus Mr. Orange9

Té leuk om te slapen

Dat is misschien een minpuntje van de camper; een mooie retro camper en op tijd gaan slapen gaan niet samen ;) Het is gewoonweg té leuk om je ogen dicht te doen. Want er is zoveel te zien en te beleven. Terwijl het kampvuur buiten brandt lukt het de kleine man maar niet om in slaap te komen. Te hyper. Het avontuur lonkt, dus dan ga je toch niet slapen. Hij kijkt steeds door de gordijntjes naar buiten. Hoewel zijn oogjes steeds slaperiger worden, wil hij er niet aan toe geven. Pas als ik uren later naast hem kom liggen, lukt het hem om weg te dromen. Vast over een camper. Kan niet anders.

Camping de Lievelinge 11

De Volkswagenbus Mr. Orange6

Op mini-roadtrip met Mr. Orange

Op pad met Mr. Orange was voor ons een unieke belevenis. En zo’n avontuur is eigenlijk makkelijker dan ik dacht . Want je huurt Mr. Orange bij DeVolkswagenbus, voor een dagje, één nachtje of een hele week en je gaat gewoon. Mr. Orange heeft 4 (kleine) slaapplekken en een klein kookplaatje met koelkastje. De potten, pannen, bestek en benodigdheden vind je in het busje. Er zijn vier campingstoelen aanwezig en je kan de luifel uitklappen om gezellig voor de bus te zitten. Het enige wat je moet meenemen is je eigen beddengoed en het goede weer. Tip; neem bij koud weer genoeg dikke dekbedden mee, want het kan wel koud worden ’s nachts. Het rijden in Mr. Orange is even wennen, maar als mij het lukt, lukt iedereen het ☺ Bedenk ook dat Mr. Orange weliswaar een knapperd is, maar geen snelle jongen. En dat is nou juist de bedoeling. Even een versnelling terug en onthaasten.

Mr. Orange smaakt naar meer. Stiekem wil je hem gewoon niet meer inleveren, maar lekker houden. Mijn advies; maak er op zijn minst een nachtje weg van. Want het is gewoon zo’n leuke belevenis om er ook in te overnachten. Of doe net als ons; huur twee of meer Volkswagencampers met je vrienden en familie en maak er een heel bijzonder uitje van. Mr. Orange maakt een diepe indruk. Zeker op onze kleine man die het nog tijdenlang heeft over dit grote avontuur in het kleine, oranje busje.

Camping de Lievelinge 8

Camping de Lievelinge 1

De Volkswagenbus Mr. Orange7

vw 12 01

vw 7

De Volkswagenbus Mr. Orange3

Origineel fotohokje 

Een dagje toeren of zelfs op vakantie met een oldtimer Volkswagenbusje, het kan. Maar wist je dat je een oldtimerbusje ook als fotohokje kan huren? Het is dat ik niet ga trouwen, maar anders had ik deze Volkswagen Photobooth zeker op mijn bruiloft willen hebben! Hoe leuk is het om zo de gasten en jezelf een geweldige herinnering te geven! 

IMG 20190509 105601

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met de Volkswagenbus. Maar samenwerking of niet, je kan altijd rekenen op een eerlijk artikel. 

contentmap_plugin
Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in