Pier 7 Zandpaviljoen

Slapen óp het strand 

Rol vanuit je bed zo het strand op (als je wil dan)! Ga slapen met het geluid van de golven en ontwaak met zeezicht. In de moderne beachrooms van Pier 7 Zandpaviljoen is de grootste zandbank van Nederland jouw voortuin. Het houten terras grenst direct aan het strand. Het voelt een beetje als je eigen stukje strand.En met de grootste zandbak van Nederland in je tuin is Pier 7 ook super kidsproof. Want geef de kids een emmer en een schep en je hebt er geen kind meer aan! Slapen op het strand in je eigen slaapstrandhuisje! 

Rol vanuit je bed het strand op

Weer of geen weer, het is altijd strandweer! Misschien vind ik het strand nog wel een tikkeltje leuker in het voor- en naseizoen dan in de warme zomer. De wind in je haren, muts op, uitwaaien aan zee. Struinen over het strand, spatten in de golven, voetjes in het koude water, zand in je haren en achter je oren, en waar eigenlijk ook niet?  De ultieme manier om even op te laden en de frisse zeewind in te ademen. Logeer je bij Pier 7 dan wandel je zo naar je eigen beachroom. Neem een duik in de koude zee en dan lekker opwarmen in je eigen douche. Waarom ook niet, gewoon omdat het dan kan! Of ’s avonds nog even een avondwandeling voordat je onder de wol kruipt. 

Pier 7 Zandpaviljoen Vlissingen slapen op het strand12

Pier 7 Zandpaviljoen Vlissingen slapen op het strand3

Pier 7 Zandpaviljoen Vlissingen slapen op het strand2

Pier 7 Zandpaviljoen Vlissingen slapen op het strand6

Bijzonder mooie beachrooms

De beachrooms van Pier 7 zijn unieke exemplaren. Ze bevinden zich ónder de boulevard, onder de straat. Voorheen waren deze beachrooms ‘het badcaisson’ met donkere, openbare kleedruimtes en toiletten. En nu zijn ze opgeknapt tot bijzonder smaakvolle slaapstrandhuisjes met een eigen terras. Er zijn in totaal 7 beachrooms; waaronder 2-persoons beachrooms, extra luxe beachrooms, 4-persoons beachrooms en family beachrooms (waar je met 6 personen kan logeren). 

Wij verbleven in de family beachrooms, de meest ruime variant. In het oog springt meteen de grote houten wand met schuurdeuren op wielen. Achter deze deuren zitten twee slaapkamers, de douche en een apart toilet verstopt. Er is een gezellig zitje met twee banken (waaronder één slaapbank) met uitzicht op het strand. Aan de grote houten eettafel staan zes stoelen. De vloer is een prachtig, licht groene gietvloer waar je het zandstrand makkelijk even vanaf veegt. Er is ook een keukentje met een groot wit aanrecht. Hier vind je een koelkast en een magnetron in. Wanneer je in de keuken de glazen nog eens bijvult, kijk je weer uit op het prachtige strand. De slaapkamers hebben beiden twee-persoonsbedden. ‘No Stress’ hangt er in grote letters boven het bed en dat is precies wat we hier niet hebben. Stress. De drukte van alledag is hier ver weg. We horen de golven, zien het zand opstuiven in de wind, kijken naar de voorbijvarende boten, net zo lang tot het te donker wordt om nog iets te doen en kruipen dan in bed. Weg stress. 

In de vroege ochtend is het eerste wat onze kleine man doet, weer voor het raam zitten. Hij kan niet wachten tot de deur weer open gaat. Het strand op. Spelen. We trekken hem zijn regenjas en laarzen aan en laten hem gaan. Ideaal; want hij speelt voor de deur en wij kunnen nog even rustig onze koffie opdrinken. Wanneer in de middag het zonnetje toch nog doorbreekt, strijken we neer op ons eigen houten terras. We laten ons opwarmen door de zonnestralen en kijken naar onze kleine vent die nog steeds geniet van al dat zand. Het is één grote zandbak voor hem. We graven nog een kuil en bouwen nog een kasteel tot het tijd wordt om te eten. 

Pier 7 Vlissingen slapen op het strand beachroom5

Pier 7 Vlissingen slapen op het strand beachroom8

Pier 7 Vlissingen slapen op het strand beachroom14

Pier 7 Vlissingen slapen op het strand beachroom12

Smakelijk eten bij Pier 7 Zandpaviljoen

Voor een heerlijke maaltijd hoeven we niet ver te zoeken ;) We nemen plaats in het restaurant van Pier 7 Zandpaviljoen. Drie stappen vanuit onze beachroom en hoppa we zijn er al. We gaan vanwege het weer toch meer binnen zitten, wat geen straf is want het restaurant is al even smaakvol ingericht als de beachrooms. Het terras van Pier 7 is overigens opgenomen in de Terras Top 100 van Nederland! Dus met een beetje weer is dit een heerlijke plek om te vertoeven! 

Op de menukaart van Pier 7 staat voor ieder wat wils; van fish & chips, tot een maaltijdsalade, van vegetarische tot een lekker stukje vlees, iets voor de allerkleinste en een xxl schnitzelf voor de grote eters. Het smaakt allemaal voortreffelijk; lekker vers, met een groene salade en smakelijke frites. 

Heb je nou geen zin om uit je luie stoel te komen? Dan zoek je vanuit je huisje iets lekkers van de menukaart uit, bel je even en wordt het gerecht in de beachroom bezorgd! Kijk, dat is nog eens service. 

Pier 7 Zandpaviljoen restaurant

Pier 7 Zandpaviljoen restaurant4

Pier 7 Zandpaviljoen restaurant2

Ontbijt-tips

Pier 7 Zandpaviljoen is elke dag vanaf 10.00 uur geopend voor een kop koffie en vanaf 11.00 uur is de keuken open. Wil je ontbijten, dan kan je natuurlijk zelf wat meenemen (er is een koelkast en een keuken). De koffie en thee staan al klaar in je beachroom. Ook kan je eventueel een ontbijtbox bestellen die ’s ochtends voor je wordt bezorgd. Anders loop je het centrum in en ga je heerlijke ontbijten bij bijvoorbeeld Kust. Wij zijn er zelf niet meer aan toegekomen, anders waren we zeker hier eens binnengelopen. 

Pier 7 Zandpaviljoen Vlissingen slapen op het strand4

Met hart voor de natuur

Pier 7 Zandpaviljoen is in 2019 uitgeroepen tot “Meest duurzame Strandpaviljoen van Nederland”. Daarnaast heeft Pier 7 het officiële internationale keurmerk voor duurzaamheid ontvangen: ‘The Green Key” Goud! Het strandpaviljoen en de beachrooms zijn met oog voor duurzaamheid ingericht; zo wordt verlichting en verwarming op een duurzame manier gebruikt, zijn alle kranen waterbesparend, wordt er geen gas gebruikt maar groene stroom, is er een Made Blue Tapwaterkraan en is er bij de bouw gebruikt gemaakt van duurzame materialen. In het restaurant en de take-away wordt er gewerkt met 100% biologisch afbreekbaar plastic. Met deze prachtige initiatieven wordt de wereld beetje bij beetje schoner en duurzamer. Zo kunnen we deze mooie aardbol hopelijk ook weer mooi doorgeven aan onze kinderen. 

Pier 7 strandhuisjes Vlissingen 11

Pier 7 Zandpaviljoen Vlissingen slapen op het strand5

Pier 7 strandhuisjes Vlissingen 32

Stadsstrand Vlissingen 

Het strand van Vlissingen is een echt stadsstrand; genieten van het strand en de zee én een boulevard met eet- en drinktentjes. Het strand van Pier 7 wordt omlijst door bebouwing en gezelligheid. Wist je dat Vlissingen de langste zeeboulevard van Nederland heeft? Hier kan je de voorbijvarende schepen bijna aanraken! De duinen liggen echter niet ver weg, er is volop natuur in de omgeving en de streek leent zich perfect voor heerlijke wandelingen en fietstochten. Vanaf het strand kan je heerlijk ‘bootjes kijken’. Grote internationale schepen varen langs Vlissingen richting de haven van Antwerpen.  

Pier 7 strandhuisjes Vlissingen 43

Pier 7 Zandpaviljoen Vlissingen slapen op het strand9

Pier 7 Zandpaviljoen Vlissingen slapen op het strand8

Jong en dynamisch team

Het team achter Pier 7 is jong en dynamisch en dat merk je; nieuwe, frissen ideeën voor een oude plek, moderne inrichting, vlotte service. De gebroeders Niek, Valentijn en Jelle Damen zijn het grote brein achter Pier 7. Zij hebben het voortouw genomen voor dit nieuwe plan op het Badstrand. En dit plan is nu al meer dan geslaagd. Een gezellig strandpaviljoen die jaarrond open is en unieke beachrooms waar je kan slapen op het strand (ook jaarrond!). 

Pier 7 Beachrooms boeken! 

Pier 7 Zandpaviljoen Vlissingen slapen op het strand11

Pier 7 strandhuisjes Vlissingen 5

Pier 7 Zandpaviljoen Vlissingen slapen op het strand

Vlissingen en omgeving

Vlissingen is een maritieme stad, de geboortestad van Michiel de Ruyter, en dat zie je! De grote schepen varen hier vlak langs de kust, op weg naar de grote zeehaven van Antwerpen. Vlissingen is een stoere en robuuste stad met een enorme boulevard, veel vermaak, een bedrijvige scheepvaart en heerlijke (stads)stranden om uit te waaien of van de zon te genieten. 

 Wij zijn in de paar dagen dat we bij Pier 7 waren het strand niet af geweest. Onze kleine man heeft zich uren kostelijk vermaakt in het zand, met zijn schepje en zijn vrachtautootjes. Vliegeren, wandelen, pootje baden, het kan er allemaal. Maar wil je toch wat anders doen, dan volgen hier een paar tips: 

  • Neem de zonnetrein! Over duurzaamheid gesproken ;) In Vlissingen rijdt de zonnetrein je een rondje door de stad. Deze trein rijdt op zonne-energie en brengt je langs de hoogtepunten van de stad. De zonnetrein stopt letterlijk voor de dur van Pier 7. 
  • Ga op zeesafari! Vaar mee met de ‘Pirate II’ over één van de drukst bevaren scheepvaartroutes van de wereld. Ga met de verrekijker op zoek naar zeehonden en kijk een uniek inkijkje in de beloodsing van zeeschepen. 
  • Breng een bezoekje aan het Zeeuws maritiem muZEEum. In het muZEEum en de Kazematten kom je alles te weten van de indrukwekkende maritieme geschiedenis van Vlissingen. Van zeeheld Michiel de Ruyter tot de Franse bezetting en het drukke scheepvaartverkeer van nu.
  • Met kids? Ga dan op ontdekkingsreis in het Arsenaal. Al hoor ik wel wisselende verhalen over de prijs- kwaliteitverhouding van het Arsenaal, is het zeker een optie bij minder weer. Er is een zeeaquarium en de kinderen kunnen er op ‘piratenavontuur’. 
  • Bezoek Middelburg! Deze mooie Zeeuwse stad ligt op slechts 15 autominuutjes van Vlissingen af. Het is een historische stad vol leuke hotspots! Ook kan je er een rondvaart maken door de grachten. Leuke stad. 
  • Een ander mooi dorpje met veel karakter is Domburg. Ook Domburg ligt op ongeveer 15 minuten afstand van Vlissingen. Of wat dacht je van het historische Veere?! Alsof je in een openlucht museum terug in de tijd wandelt. 
  • Ietsje verder weg, maar zeker de moeite waard is Deltapark Neeltje Jans (ongeveer 30 minuten rijden vanaf Vlissingen). Hier leer je op speelse wijze meer over de Deltawerken, de watersnoodramp van 1953 en de zeedieren. Ook kan je spelen op het waterpark of genieten van een rondvaart over de Oosterschelde. 

Pier 7 Vlissingen slapen op het strand terras

Pier 7 Vlissingen slapen op het strand beachroom

Pier 7 Vlissingen slapen op het strand beachroom10

Pier 7 Vlissingen slapen op het strand beachroom15

Pier 7 Vlissingen slapen op het strand beachroom7

* Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Pier 7. Maar samenwerking of niet, je kan altijd rekenen op een eerlijk artikel

contentmap_plugin
Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in