't Stee fan Anne P.

Thuiskomen in Fryslan

Thuiskomen op vakantie. In het schattige, authentieke arbeidershuisje van Anne P. voel je je gelijk thuis. Het is er knus en gezellig en van alle gemakken voorzien. Je eigen stekkie in het kleine dorpje Rottevalle. Rottevalle is een pittoresk Fries dorpje en een perfecte uitvalsbasis voor een tripje Friesland. Het ligt aan het water, middenin de Noardlike Fryske Wâlden en op steenworp afstand van Drachten. 

Zuidoost Friesland vakantiehuisje t Stee fan Anne P

Zuidoost Friesland vakantiehuisje t Stee fan Anne P6

Authentiek arbeidershuisje

Dat dit huisje authentiek is, merk je al snel. De woning is met het dempen van de vaart behoorlijk verzakt (maar liefst 35 cm!). Kijk maar eens naar de kozijnen! En vergeet niet te bukken, want de kozijnen zijn ook nog lekker ouderwets laag. En laat dat authentieke nou juist de mooiste troef zijn van dit vakantiehuis. Alsof je even terug stapt in de tijd, maar dan wel met alle gemakken van déze tijd. In de woonkamer vind je nog een echte bedstee! Als je wil kan je hier een nachtje in slapen. Een leuk avontuur voor kinderen! 

Zuidoost Friesland vakantiehuisje t Stee fan Anne P8

Anne P. 

Stee is een ander woord voor plaatsje/plekje. Anne Veenstra-Posthumus, ook wel bekend als Anne P., bezat dit huisje tot haar overlijden in 2013. In 2014 hebben Yvette en Gertjan de woning gekocht en helemaal opgeknapt tot het vakantiehuis van nu. Het huisje is nog steeds een Gemeentelijk monument! Hoewel dit huis bekend stond als 'het huis van Anne P.' en dit ook in haar bezit was, heeft ze er nooit gewoond. Anne P. gebruikte dit huis als haar atelier. Ze hield van 'fröbelen', van het drogen van strobloemen tot macramé. 

Zuidoost Friesland vakantiehuisje t Stee fan Anne P2

Zuidoost Friesland vakantiehuisje t Stee fan Anne P10

Omheinde tuin

We krijgen een warm welkom van Yvette. Ze heeft zelfs gedacht aan onze kleine man en vanwege het warme weer een zwembadje voor hem klaargezet, zo lief! In de enorme tuin is het heerlijk spelen voor kinderen. De tuin is omheind en er staat ook nog een kleine zandbak. Ook voor ons is de tuin een pareltje! Onder de grote overkapping is het heerlijk vertoeven. Lekker in de schaduw een glaasje wijn drinken, onderuit gezakt op de loungebank. Dat is nog eens een goed begin van onze mini-trip Friesland. 

Zuidoost Friesland vakantiehuisje t Stee fan Anne P7

Alle gemakken 

In het huisje zijn er (exclusief de bedstee) vijf slaapplekken. Dit knusse huisje biedt ruimte genoeg voor een gezin tot vier of vijf personen. In de keuken staat, heel luxe, de Nespresso al voor je klaar. Er is een ruime inloopdouche en dankzij de waterontharder stroomt er zacht water uit de kranen. Natuurlijk is er ook Wifi, een schattige 'ruil bieb' en in de schuur staan twee vouwfietsen op je te wachten. Alles om je verblijf zo fijn mogelijk te maken. 

Zuidoost Friesland vakantiehuisje t Stee fan Anne P3

t Stee Fan Anne P vakantiehuisje Rottevalle2

Het Andere Friesland 

Zuidoost Friesland heeft zóveel voor je in petto! In de directe omgeving van Rottevalle alleen al is veel te beleven. Vanuit het vakantiehuisje ben je in no-time op het meer De Leyen (ongeveer 10 minuutjes fietsen) en nog sneller met de auto in Drachten. 

Lees mijn blog over Zuidoost Friesland

Zuidoost Friesland vakantiehuisje t Stee fan Anne P9

Zuidoost Friesland vakantiehuisje t Stee fan Anne P5

Zuidoost Friesland vakantiehuisje t Stee fan Anne P4

contentmap_plugin
Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in