Efteling Bosrijk

Waar sprookjes écht bestaan

Dé plek waar sprookjes uitkomen! Ik was al fan van de Efteling, maar sinds onze vakantie bij Efteling Bosrijk nóg meer. Vroeger, als kind al, kwam ik graag bij de Efteling. De magie, de verhalen, de sprookjes, de Efteling is het mooiste attractiepark dat ik ken. Het was dan ook een langgekoesterde wens om er ook te blijven slapen. En dat we nu met onze kleine man kunnen gaan, is een goed excuus om een verblijf bij Efteling Bosrijk te boeken. Wanneer je maar wil naar de Efteling, alle tijd van de wereld, een half uur eerde het park in en zo zijn er nog veel meer voordelen van een verblijf in Bosrijk Efteling. 

Efteling Bosrijk Dorpshuys 10

Efteling Bosrijk hoofdfoto2

Efteling Bosrijk vakantiepark 12

Het land van Klaas Vaak

Alles in de Efteling is tot in de detail uitgedacht en uitgewerkt. Een verhaal wordt tot in de puntjes vertaald, van details in de attracties tot het muziekje in de wachtrij. Bij Efteling Bosrijk is dat precies zo. Daar maak je kennis met Klaas Vaak en de boskabouters. Het zandkasteel van Klaas Vaak staat namelijk in Bosrijk, te midden van een grote plas water. Er komt zo nu en dan rook uit het zandkasteel, zodat je weet dat hij thuis is. En ook het muziekje hoor je wanneer je langs het meer loopt. Elke avond komt Klaas Vaak een verhaaltje vertellen voor het slapen gaan. Tijdens de coronaperikelen kon dat even niet, super jammer, maar de boskabouters maakten een hoop goed. Met een beetje geluk (en goede timing) kom je ze 's avonds tegen in het bos. Vlakbij de receptie willen ze nog wel eens rondhangen. Daar verzamelen ze dennenappels en zand natuurlijk. Met grote ogen en open mond luisterde onze kleine man naar de verhalen van de boskabouter. Hij kreeg een dennenappel mee, voor op zijn nachtkastje, dan wist Klaas Vaak dat hij langs moet komen. Die dennenappel is zelfs mee naar huis gegaan. En ligt nu op zijn nachtkastje thuis. 

Efteling Bosrijk vakantiepark 17

Efteling Bosrijk vakantiepark 10

Efteling Bosrijk vakantiepark 6

Efteling Bosrijk Dorpshuys drone

Dorpshuys of Boshuys

Wij verbleven in een Dorpshuys. Een schattig huisje helemaal in stijl van Bosrijk. De Dorpshuysjes staan in een kringetje bij elkaar, als een echt dorpje. Het pleintje in het midden is weelderig begroeid met groen en er staat een wens-put. Elk Dorpshuys heeft een eigen tuintje. Die van ons grensde aan een speeltuin. Ideaal! Terwijl wij een drankje doen op het terras kan onze zoon lekker buiten spelen in de speeltuin. 

Het Dorpshuys is heel warm en sfeervol ingericht. De huisjes zijn inmiddels ruim tien jaar oud, maar zijn nog heel netjes en passe nog steeds perfect bij het hele Bosrijk-thema. Juist die warme kleuren; bruin, groen, geel, maken dat het huisje heel gezellig voelt. Bij binnenkomst valt één ding natuurlijk meteen op: de slaapmutsjes! Zoals de Efteling dat zo goed kan, hebben we van tevoren al een teaser gekregen. Een persoonlijk filmpje van Klaas Vaak waarin we zien hoe zijn boskabouters het huisje alvast schoonmaken én de mutsjes klaarleggen. Dit filmpje hebben we wel vijftig keer gezien voor we gingen. "Nog één keer mama". Het bijpassende Klaas Vaak-deuntje kennen we inmiddels ook uit onze hoofd. Dus bij binnenkomst is het een feestje dat de slaapmutsjes inderdaad voor ons klaar liggen. Met daarbij een voorleesboekje voor het slapen gaan. Deze slaapmutsjes en het voorleesboek mag je als souvenir meenemen naar huis. 

Efteling Bosrijk Dorpshuys 2

Efteling Bosrijk Dorpshuys 3

Efteling Bosrijk Dorpshuys 4

Na een dag slenteren in de Efteling is het heerlijk thuiskomen in het Dorpshuys. We gooien de voetjes omhoog en bestellen een maaltijd bij Eethuys. Op de koelkast in je huisje hangt een QR-code (over gemak gesproken). Deze scan je zodat je meteen een keuze kan maken uit het menu. Enkele minuten later komt er een medewerker al fietsend naar je huisje om je maaltijd te bezorgen. Super handig. 

En als de slaap het wint van zijn ogen, stoppen we onze kleine man in. In de speciale kinderkamer kruipt hij lekker onder het Klaas Vaak-dekbed. Misschien komt door de hele dag rennen van attractie naar attractie, van al die mooie indrukken of misschien wel door de dennenappel, maar hij valt in no-time in een diepe slaap. 

Een Boshuys is ietsje groter dan een Dorpshuys. Het zijn vrijstaande vakantiehuisjes met een eigen terras. De sfeer en indeling is verder vergelijkbaar. Zowel een Dorpshuys als een Boshuys zijn er voor 6 of 8 personen. Je kan verder kiezen uit standaard of de luxe variant. Met sauna of zonder sauna. Daarnaast zijn er nog de Boshoeves. Deze enorme vakantiehuizen zijn er voor grote gezinnen, een vriendengroep of de hele familie! Alle ballen verzamelen, want deze huisjes zijn geschikt van 12 tot en met 24 personen! Tot slot zijn er ook familiekamers te boeken in het Landhuys (achterin het vakantiepark) of het Poorthuys (de poort naar Bosrijk). Deze familiekamers zijn geschikt tot 4 personen.  

Efteling Bosrijk Dorpshuys 7

Efteling Bosrijk vakantiepark 5

Efteling Bosrijk vakantiepark 4

Efteling Bosrijk Dorpshuys 6

Bosrijk in het bos 

Vakantiepark Efteling Bosrijk is prachtig gelegen in de bossen van Kaatsheuvel. Je wordt er omgeven door groen en bomen. Er komen zelfs eekhoorntjes bij je langs. In het midden van het park ligt het grote meer met het zandkasteel van Klaas Vaak. Aan dit meer heb je extra luxe vakantiehuisjes met een terras aan het water. Bosrijk ligt op ongeveer een tien minuutjes lopen van de ingang van de Efteling. Verblijf je helemaal achterin Bosrijk dan wandel je binnen tien minuutjes naar het restaurant en de receptie. Er rijdt ook een pendelbusje heen en weer richting de Efteling en weer terug. Actuele vertrektijden vind je bij de receptie. 

Er is volop speelruimte in Efteling Bosrijk. Via bruggetjes en bospaadjes wandel je van het ene speeltuintje naar het andere speeltuintje. Er is altijd een speeltuintje in de buurt van jouw huisje. En (dik pluspunt vind ik) het park is autovrij! Dat vind ik altijd zo'n heerlijk idee met rondrennende kinderen. Plus het ziet er ook altijd beter uit dat al die auto's uit het zicht staan. Je mag en kan het vakantiepark wel oprijden met je auto, maar dit is alleen bedoeld voor in- en uitladen. Daarna parkeer je je auto weer op het parkeerterrein bij de receptie. En dat is ook prima, je hebt je auto hier verder toch niet nodig. 

Badhuys Efteling Bosrijk 2

Badhuys Efteling Bosrijk 1

Zwemmen in het Badhuys

Vakantiepark Bosrijk heeft een eigen zwembad waar je heerlijk een plons kan wagen. In coronatijden mag je maar één keer per verblijf komen zwemmen. Zo heeft elke gast de kans om een keertje te komen plonsen. Dat is natuurlijk begrijpelijk, maar wel een beetje jammer. Onze zoon is namelijk een echte waterrat en had elke dag welk een duik willen nemen. Het zwembad heeft een stroomversnelling, bubbelgedeelte en spannende emmertjes die onverwacht kunnen omvallen. Deze kunnen kinderen met handels besturen. Ook zijn er twee ondiepe peuterbadjes voor de allerkleinsten. 

Efteling Bosrijk Poorthuys

Restaurant Eethuys Efteling Bosrijk 3

Schuif aan in Eethuys 

Hoewel er natuurlijk in de Efteling zelf volop mogelijkheden zijn om te eten en te drinken, is het wel zo fijn om ook een eigen restaurant te hebben op het vakantiepark. Bij Restaurant Eethuys kan je aanschuiven voor ontbijt, lunch en diner. Je kan natuurlijk je eigen ontbijtje verzorgen in het huisje, maar ook hier aanschuiven aan een gedekte tafel. Optimaal vakantie vieren. Wij zijne r 's avonds tweemaal wezen eten en dat was heerlijk. Er is een speciaal kindermenu voor de allerkleinsten. En met mooi weer kan je heerlijk buiten zitten op het terras onder de bomen met uitzicht op het meer van Klaas Vaak. 

Wat sowieso ook dikke aanraders zijn voor diner, maar dan ín de Efteling, zijn Polles Keuken en Fabula Restaurant. Polles keuken is een pannenkoekenrestaurant waar je binnen je ogen uitkijkt. Reserveer dus vooral een tafeltje binnen. Hier zie je de magische soeplepels bewegen. Fabula Restaurant is op dit moment vanwege corona alleen een afhaal-locatie. Maar mocht het straks weer anders zijn (daar gaan we toch vanuit) dan is dit een geweldig restaurant met kids. Zij kunnen hier spelen op een ijsschots en klimmen door de jungle. 

Polles Keuken Efteling 1

De Efteling 10

Efteling Bosrijk vakantiepark 11

Voordelen van een verblijf in Efteling Bosrijk 

Zoals je al hebt gelezen, ben ik fan. Dat was ik al, maar nu nog meer. Wij gaan zeker nog een keer terugkomen. En nee, niks gesponsord aan dit verhaal hoor haha. Het heeft zoveel voordelen om te blijven overnachten bij de Efteling. 

  • Je mag een half uur eerder naar binnen! Zo kan je een aantal populaire attracties al gedaan hebben voordat het park officieel opent. I-de-aal! Ik weet toevallig dat je op deze manier precies drie keer in Max & Moritz kan ;)
  • Je hebt de tijd! Geen gehaast gevoel, lekker rustig aan doen. Je hebt alle tijd van de wereld. En dat voelt zo relaxed. Ook kan je even heen en weer lopen. In het huisje even lunchen of je benen strekken of de kleine tussen de middag op bed leggen. Daarna wandel je weer terug. 
  • Je kan alle parkshows langs. Omdat je alle tijd van de wereld hebt, is het super leuk om alle parkshows eens langs te gaan. Ravelijn, Jokie en Jet, Sprookjesboom-show en natuurlijk Aquanura!
  • Boek je één overnachting, dan mag je twee volle dagen bij de Efteling naar binnen (en tel zo maar door). 
  • Efteling Bosrijk ligt op slechts 10 minuutjes lopen van de entree van de Efteling. 
  • Het parkeren is inbegrepen. De dag van aankomst mag je al vroeg je auto parkeren bij Bosrijk en een half uur eerder de Efteling in. Uitladen doe je later op de dag wel, als je gaat inchecken. Hetzelfde geldt voor de dag van vertrek. Ook dan mag je je auto nog even laten staan en de hele dag het park in. 
  • Een mooie vakantiepark in de bossen mét zwembad en restaurant. Alles is tot in de puntjes verzorgd. En elke avond welterusten te worden gewenst door Klaas Vaak of de boskabouters is natuurlijk ook heel bijzonder. 
  • Enne, behalve Klaas Vaak, kan je ook zomaar Sprookjesfiguren tegenkomen! 
  • Als gast van Bosrijk mag je voor een tientje naar CARO, het Efteling theater. 
  • Ja duh, je kan naar De Efteling wanneer je maar wil! Wat wil je nog meer ;)

Bekijk beschikbaarheid & prijzen

De Efteling 21

De Efteling 7

De Efteling 6

Het Loonsche Land en Efteling Hotel

Behalve bij Efteling Bosrijk kan je ook overnachten bij vakantiepark het Loonsche Land of het Efteling Hotel. Het Loonsche Land ligt aan de rand van natuurgebied Loonsche Land en op 15 minuten lopen van het Efteling park. Hier kijk je uit over boomtoppen en vind je hutten die bedekt zijn met duinzand en heide. Vakantiepark Efteling Loonsche Land beschikt over eenvoudige, knusse vakantiewoningen en hotelkamers gemaakt van natuurlijke materialen. Allemaal inclusief onbeperkt toegang tot de Efteling. Het Efteling Hotel is recentelijk helemaal opgeknapt en opgepimpt. Het hotel ligt op slechts 5 minuutjes lopen van het Efteling Park en heeft alle luxe en comfort van een viersterrenhotel.

Dichtbij overnachten 

Wil je niet bij de Efteling zelf overnachten, maar wel lekker dichtbij? Dan heb ik nog twee aanraders voor je. Bij Landal Kaatsheuvel kan je in een vakantiehuisje verblijven op fietsafstand van de Efteling en aan het Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen. Op loopafstand van de Efteling vind je verder Guesthouse Hotel Kaatsheuvel met grote familiekamers! 

De Efteling 8

De Efteling 3

De Efteling 1

De Efteling 20

De Efteling 19

Efteling Bosrijk drone2

DJI 0864

contentmap_plugin
Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in