Badhotel Rockanje

Kidsproof aan de kust

Verscholen tussen naaldbomen en zanderige duinen, ligt een stukje Noord-Amerika! Badhotel Rockanje is een uniek hotel. Een beetje buitenland in Nederland. Met een buitenzwembad omringd door dennenbomen en een inrichting á la Noord-Amerikaanse Lodge. Hier vind je geen standaardhotelkamers, maar warme, gezellige appartementen voor het hele gezin mét de service van een hotel! Het verse ontbijtbuffet staat dagelijks voor je klaar en in Brasserie Lodgers kan je heerlijk borrelen en dineren. En zet je tien stappen verder dan sta je al aan de kust! De zeebries, wapperende dennenbomen, het gekwetter van de meeuwen, je bent er echt even tussenuit. 

Badhotel Rockanje aan zee 5

Badhotel Rockanje buitenzwembad drone1

Badhotel Rockanje aan zee 6

Badhotel Rockanje aan zee 7

Sfeervolle appartementjes 

Alle kamers in Badhotel Rockanje zijn, net als de rest van het hotel, in Noord-Amerikaanse Lodgestijl ingericht. Dat betekent warme, gezellige kleuren; veel hout, bruin en rood. Boomstammen, dierenhuiden en hertengeweien. De appartementen hebben twee slaapkamers, een kleine maar fijne woonkamer, een keukentje en een badkamer. Onze kleine man kiest meteen 'zijn' slaapkamer. Alle knuffels worden één voor één uitgestald op bed. En wanneer die klus is geklaard, moet de sierhaard aan. Gewoon, voor de gezelligheid. Het appartement is klein maar fijn. Een kidsproof plek waar de kinderen na een dagje strand nog even heerlijk om de bank kunnen ploffen voor een filmpje. Je verblijft in een appartementje met de service van een hotelkamer! Want elke dag komt hier de schoonmaak langs en worden de handdoeken verwisseld (als het nodig is). Zo kunnen de kids met een gerust hart die zanderige voetjes binnen afspoelen, de volgende dag is het weer schoon. En als klap op de vuurpijl kan je ook elke ochtend aanschuiven voor het uitgebreide ontbijtbuffet! 

Goed om te weten dat Badhotel Rockanje naast de appartementen heeft Badhotel Rockanje ook 1- en 2-persoonskamers, een standaard Lodge kamer met balkon, een duinkamer met bad naast je bed (!) en een studio met klein keukentje. 

Badhotel Rockanje aan zee 12

Badhotel Rockanje aan zee 15

Badhotel Rockanje aan zee 16

Badhotel Rockanje aan zee 13

Badhotel Rockanje aan zee 19

Buitenzwembad

Het is toch wel de eyecatcher van het hotel; het prachtige zwembad omringd door naaldbomen en aangekleed met gezellige lampjes, een pool bar en comfortabele ligstoelen. Het zwembad is het hart van Badhotel Rockanje. Hier kom je samen voor een duik, een gezellig kopje thee of een borreltje in de buitenlucht. Het is ook de eerste plek waar wij neerstrijken na de check-in. Even een cappuccino en goed glas limonade in het zonnetje. De kleurtjes worden al op tafel gezet en onze kleine kunstenaar gaat druk aan de slag. Maar niet lang. Want dan ontdekt hij de boomhut! Superfijn dat het speeltuintje volledig omheind is. Zo kunnen wij ook rustig zitten zonder angst dat hij in het zwembad valt. Want als er iets is dat nóg interessanter is dan het speeltuintje is het natuurlijk water! "Even voelen of het water warm genoeg is". Het zwembad wordt verwarmd door de zon. Dat betekent dat je er in de warme zomermaanden een heerlijk verkoelende duik kan nemen. De rest van het jaar kan je er natuurlijk ook zwemmen, maar dan moet je wel een beetje bikkel zijn (wij niet!). Hoewel we ons hadden voorgenomen gewoon stoer te zijn en erin te springen, dachten mijn tenen daar al anders over. Het zwembad van Badhotel Rockanje is trouwens ooit door Vogue uitgeroepen tot mooiste buitenzwembad van Nederland! 

Badhotel Rockanje buitenzwembad drone5

Badhotel Rockanje aan zee 5

Badhotel Rockanje aan zee 8

Badhotel Rockanje aan zee 17

Badhotel Rockanje aan zee 11

Brasserie Lodgers

Robuuste meubels, houten vloeren en warme kleuren vormen ook het decor voor Brasserie Lodgers. Het gezellige haardvuur brandt hier dag en nacht. Op het grote bankstel plof je gezellig bij de haard neer. De Brasserie is niet alleen de plek waar je 's ochtends komt ontbijten, maar waar je de hele dag door naar binnen wandelt. Het is de grote, gezellige huiskamer van het hotel. Terwijl wij een lekkere lunch bestellen, gaat Morris aan de slag met de treinbaan in de speelkamer. Aan de kleine gasten is ook goed gedacht! Voor kinderen is er een apart kindermenu met allemaal lekkere hapjes voor kleine maag. Ook deze is weer helemaal in Noord-Amerikaanse stijl. Zo bestel je er een Bordje Bizonburger, Rudy's Rendieren Pasta, Indianensoep of een Boomstam en als afsluiter natuurlijk een Oerlekker ijsje. En heb je de kleurplaat helemaal af, dan kan je er een hoekje afscheuren waarmee je mag grabbelen in de grabbelboom. 

Terwijl het buiten regent dat het giet, vermaken wij ons binnen goed. Het is er warm en gezellig. We doen nog een spelletje, bestellen nog een rondje drankjes en wachten tot de bui weer over trekt. Want tja, in Nederland kan het alle kanten uit met het weer. Als de bui besluit te blijven hangen (ook dat kan natuurlijk), reserveren wij een plekje op de bowlingbaan in de buurt! 

's Avonds schuiven we met plezier wéér aan in de Brasserie. De lunch smaakte naar meer. We delen samen een Proeverij van Voorgerechten en daar hebben we geen spijt van. Verse zalm, smakelijke carpaccio en Vega Steak Tartaar liggen op een plankje voor ons klaar. Omdat er zoveel keuze is op het kindermenu kunnen we ook voor onze kleine man weer iets anders bestellen. 

Brasserie Lodgers Badhotel Rockanje11

Badhotel Rockanje aan zee 1

Brasserie Lodgers Badhotel Rockanje

Badhotel Rockanje aan zee 10

Brasserie Lodgers Badhotel Rockanje2

De zee! 

Op schelpworpafstand van Badhotel Rockanje vind je de zee! De Noordzeekust ligt op ongeveer 10 minuutjes wandelen van het hotel. Voor de kids kan je eventueel een bolderkar lenen van het hotel. Schepje, emmertje, visnetje erin en gaan. Meerdere keren per dag zijn we eventjes heen en weer gewandeld. De stranden van Rockanje zijn breed genoeg, maar je hoeft niet eindeloos te wandelen naar zee. De zeebodem loopt heel geleidelijk af, dat betekent met kleine kinderen dat ze heerlijk kunnen spelen in het ondiepe zeewater. En water + zand = eindeloos speelplezier! Wij ploffen neer op één van de bedjes van Strandpaviljoen Egbert aan Zee en bestellen een Aperol Spritz. Het zonnetje schijnt, het is een warme herfstdag en dus kan een Aperol Sprits nog prima (vind ik zelf haha). Onze kleine man vermaakt zich uuuuren met de bulldozers, kuilen graven en schelpen zoeken. En natuurlijk kunnen zijn kleren niet lang droog blijven. Want zeg je strand, dan zeg je ook 'nat pak'. Het water in de branding is heerlijk opgewarmd door de zon. We spetteren, springen over de golven en onze surfboy eindigt al rollend door het water. Kletsnat. Zoals het hoort als je aan zee bent. Gelukkig hebben we een bad in ons appartementje, want het halve strand wordt meegesjouwd naar huis. Daar spoelen we ons af en laten het zand door het putje spoelen. Morgen nóg een dagje strand! 
Weer of geen weer, zomer of winter, het strand vinden wij áltijd een goed idee. Het is het ultieme vakantiegevoel. 

Rockanje aan zee drone2

Egbert aan Zee strandpaviljoen Rockanje 1

Rockanje aan zee VoornePutten 4

Rockanje aan zee VoornePutten 3

Egbert aan Zee strandpaviljoen Rockanje 2

Rockanje zandkasteel

Salsa Beachclub Rockanje aan zee 2

Rockanje aan zee VoornePutten 12

Rockanje aan zee VoornePutten 15

Rockanje aan zee VoornePutten 2

Wat te doen in de buurt van Badhotel Rockanje

  • Dikste tip is natuurlijk: het strand van Rockanje! Neem je handdoekje, schepje en emmertje mee en eigenlijk heb je niet meer nodig. Klaar. 
  • Wanneer je vanuit Badhotel Rockanje naar de zee wandelt, kom je langs een leuke buitenspeeltuin in de duinen
  • Aan het strand van Rockanje (Tweede afslag) heb je drie hele leuke strandtentjes zitten. De keuze is reuze. Bij Egbert aan Zee kan je plaatsnemen op één van de houten bedden. Wij nemen voor het avondeten plaats bij Salsa Beach Club die in het hoogseizoen elke dag geopend is. Hier bestellen we de fish and chips en zien hoe de zon langzaam zakt in de zee. Een kleine strandwandeling verder ligt het hippe Beachclub 8, met heerlijke zachte strandbedden en een interieur om 'door een ringetje te halen'. Aan de DJ-booth te zien, worden hier ook te gekke feestjes gevierd. 
  • In de directe omgeving van Rockanje kom je veel zeehondjes tegen. Je kan zeehondjes spotten bij de zandplaten van Slikken van Voorne maar met een beetje geluk kan je ze zelfs voorbij zien zwemmen als je op het strand van Rockanje zit! Deze zeehondjes hebben soms een helpende hand nodig. A Seal in Stellendam is een zeehondenopvang waar je ook een bezoekje kan brengen en meer kan leren over de zeehond. 
  • Vestingstadjes Brielle en Hellevoetsluis zijn zeker een bezoekje waard! Brielle is als een openlucht museum, kleine pleintjes, historische panden en een gezellige haven. "De stad aan het Brielse Meer ademt herinneringen aan een ver verleden uit.". 
  • Alleen al zijn vorm is zo uniek dat je deze gezien moet hebben. Verscholen in het riet ligt één van de meest fotogenieke vogelobservatoria ter wereld. Vogelobservatorium Tij ligt aan de rand van het Haringvliet. Het is een 'reuze ei' vanwaar je naar vogels kan spotten. Het kunstwerk is 8 meter hoog en 11 meter lang! Vanuit hier heb je een prachtig uitzicht op de omringende natuur. Een bezoekje aan het Vogelobservatorium is een avontuur op zich want het wandelpad kan onder water staan, laarzen aan dus! 
  • De mooiste bloemen van Voorne-Putten vind je bij Pluktuin Oostvoorne. In een mooie omgeving ligt een veld vol met meer dan 100 soorten bloemen. Deze staan klaar om geplukt worden! Ook is er een maïsdoolhof en een 'poldersafari' waarbij je allerlei leuke en leerzame opdrachten kan doen! 
  • Ben je met kids op pad, dan is uiteten bij Pannenkoeken Restaurant Klokshuys nog een aanrader. Hier is ook een buitenspeeltuin en een blotevoetenpad! 
  • Tijdens één van onze vakantiedagen was het weer slecht, heel slecht; veel regen en een gure wind. Na even uitwaaien op het strand en 'rode wangen' halen, waren we er wel even klaar mee. Het was op een maandag, buiten de schoolvakanties, en dan is er heel veel gesloten. In dat geval kan je altijd uitwijken naar CenterParcs Port Zelande. Ga zwemmen bij het Subtropische Zwembad Aqua Mundo (reserveer op tijd!), spelen in de overdekte Adventure Factory, een balletje slaan bij Indoor Mini Golf of gezellig bowlen. 

Salsa Beachclub Rockanje aan zee 7

Salsa Beachclub Rockanje aan zee 3

Salsa Beachclub Rockanje aan zee 5

Salsa Beachclub Rockanje aan zee 4

Salsa Beachclub Rockanje aan zee 1

Rockanje aan zee VoornePutten 13

Rockanje aan zee VoornePutten 14

Rockanje aan zee VoornePutten 1

Rockanje aan zee drone15

Rockanje aan zee drone11

Beachclub 8 Rockanje 1

Beachclub 8 Rockanje 2

Badhotel Rockanje aan zee 9

Badhotel Rockanje buitenzwembad drone1

Badhotel Rockanje Voorneputten2

Badhotel Rockanje buitenzwembad10

Badhotel Rockanje aan zee 3

Egbert aan Zee strandpaviljoen Rockanje 4

Badhotel Rockanje aan zee 4

Rockanje aan zee VoornePutten 11

IMG 20210928 103830 2

Brasserie Lodgers Badhotel Rockanje10

Brasserie Lodgers Badhotel Rockanje9

Badhotel Rockanje appartement

Badhotel Rockanje buitenzwembad drone3

Badhotel Rockanje buitenzwembad16

Rockanje aan zee drone13

Rockanje lol aan zee

 

contentmap_plugin
Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in