Golden Tulip Leiden Centre

Dinodag in Leiden

Met een centrale ligging in Leiden, is het Golden Tulip Leiden Centre en het naast gelegen Tulip Inn een perfecte uitvalsbasis voor een tripje naar Leiden. Het Golden Tulip heeft voor ieder wat wils; er zijn comfortabele tweepersoonskamers, er zijn familiekamers voor vier personen, super de luxe suites voor een romantisch uitje voor twee én de coole T-Rex kamers voor dinoliefhebbers! Ga overdag op ontdekking tussen de echte dino's in Naturalis en combineer dit met een overnachting in de Dino-kamer. Roarrrrr.  Gegarandeerd het coolste uitje van het jaar voor jou en je kleine dino-fan! 

IMG 20220220 160518 2

Naturalis Leiden kindvriendelijk museum 5

Naturalis Leiden kindvriendelijk museum 9

Op Dino-trip in Leiden! 

Dino-liefhebbers (of liever gezegd, mama's van dino-liefhebbers) opgelet! Is jouw kroost ook zo'n fan van de T-Rex? Dan is dit hét uitje voor jullie. Overdag breng je een bezoek aan Naturalis waar je Trixie de T-Rex kan bewonderen. Naturalis is één van de meest bijzondere musea die wij ooit bezocht hebben. Zeker met kinderen! Er is veel te zien en te doen. Kinderen worden uitgedaagd mee te denken en mogen proberen, voelen en doen. De afdeling van de dinosaurussen is slechts één van de coole afdelingen. Onze kleine dino-fan vond het fantastisch om oog in oog te staan met échte dinobotten. Met open mond liep hij onder het skelet van de Brontosaurus door. Ook de Triceratops en de Mosasaurus vielen in de smaak. Maar waren nog niets in vergelijking met de Tyrannosaurus Rex! Jeetje wat een monster. We maken twee keer een ronde over de dino-afdeling voordat we écht naar het hotel gaan. En daar wacht vervolgens nóg een grote verrassing... 

Golden Tulip Leiden Centre Dino kamer 12

Golden Tulip Leiden Centre Dino kamer 5

De speciale T-Rex kamer

Na een dag rondslenteren in Naturalis checken we in bij het Golden Tulip Leiden Centre. Wat Morris nog niet weet, is dat we de speciale T-Rex kamer hebben geboekt. We nemen de lift naar de 5de waar hij met zijn dinoknuffels onder zijn arm naar de deur loopt. "Mam, pap, er staat een T-Rex op de deur!". Niet alleen op deur... De T-Rex lijkt wel door het behang te scheuren! Een angstaanjagende kop met vlijmscherpe tanden komt door het behang naar buiten. Springend op het bed proberen we die grijpgrage bek van de T-Rex te ontwijken. Wie durft er vannacht onder hem te slapen? Beide mannen wijzen mij aan; 'jij mama". Lekker dan. Ik ben bang dat ik geen oog dicht doe vannacht ;)

Golden Tulip Leiden Centre Dino kamer 7

Kidsproof uiteten

Voordat we gaan proberen te slapen, eerst nog even lekker uiteten. Ik heb voorafgaand aan deze trip een aantal kidsproof hotspots gezocht waaronder City Hall, Het Pakhuis en Blossom Leiden (voor ontbijt of lunch). Onze tip: Lot & De Walvis! Wat een fijn plekje is dit. Een gezellig restaurant met verschillende hoekjes, uitzicht op de haven en (als je met de kids op pad bent) heel fijn kindvriendelijk. Er is speelgoed en spelletjes en een speciaal kindermenu. Terwijl het buiten stormt en giet, genieten we binnen van een fijne maaltijd, goede wijn en grote glazen ranja. 

Rond en gezond waaien we terug naar het hotel. We schuiven alle drie de bedden tegen elkaar aan en maken er zo één groot familiebed. Dat moet toch bescherming bieden, zou je denken? Ik ben reuze benieuwd waar Morris over droomt vannacht...Het is de perfect afsluiting van onze 'dino-dag'.

Lot de Walvis Leiden 2

Lot de Walvis Leiden 1

Een ontbijt voor hongerige roofdieren

In de vroege ochtend ontwaken we weer allemaal. Pfieuw. We hebben het allemaal overleefd. Tijd voor het ontbijt. En dat ontbijt is er ook speciaal voor hongerige roofdieren, want jeetje, wat is het uitgebreid. Verse broodjes, wel zes verschillende stapjes, warme gerechtjes, koude gerechtjes, kwark en yoghurt en gelukkig ook hagelslag. Want het ideale ontbijt van een hongerige dino-fan is toch wel echt een broodje hagelslag. "Gaan we vandaag weer naar het dino-museum", vraagt Morris. We hadden er zó weer een hele dag kunnen vullen, maar vandaag zijn er andere plannen. 

Tijdens onze trip heeft het non-stop geregend en raasde er een storm over het land. Wij hebben ons dus fijn ín het museum vermaakt. Maar mocht jij op een ander moment naar Leiden gaan, ga dan zeker het centrum in! Het centrum van Leiden is echt wonderschoon, met prachtige grachten en historische straatjes. Ook is er veel voor kinderen te doen en te beleven. 

Golden Tulip Leiden Centre Dino kamer 8b

Golden Tulip Leiden Centre Dino kamer 11b

Familiekamers en Luxe Suites

Behalve de speciale T-Rex kamers heeft Golden Tulip Leiden Centre ook familiekamers voor 4 personen. Deze ruimere kamers beschikken over 4 eenpersoonsbedden en hebben een badkamer met een bad en douche. Net een tikkeltje groter dan de T-Rex kamers. Niet alleen fijn voor families, maar ook geschikt voor een uitje met vriendinnen naar Leiden. De nieuwste suites van Golden Tulip Leiden Centre zijn echt heel gaaf en stijlvol! Met een eigen woonkamer met zitbank en televisie én een apart slaapgedeelte en een badkamer met een groot bubbelbad. Voor als je een beetje extra verwennerij wil. 

Beschikbaarheid & boekenBeschikbaarheid & boekenBeschikbaarheid & boekenBeschikbaarheid & boeken

Golden Tulip Leiden Centre Dino kamer 17b

Golden Tulip Leiden Centre Dino kamer 27b

Golden Tulip Leiden Centre Dino kamer 6b

Ideale ligging

Het Centraal Station van Leiden ligt tegenover het hotel. Aan de achterkant van het station, op zo'n 15 minuutjes lopen, ligt het indrukwekkende museum Naturalis (dat móet je een keer bezocht hebben!). Vanuit het hotel wandel je zo het centrum van Leiden in. Wat een leuke stad is dat!

Lees mijn blog over Leiden! 

IMG 20220220 162002

Golden Tulip Leiden Centre Dino kamer 19b

contentmap_plugin
Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in