VIC

Boutique hotel Leiden

"Step into a magical world" en laat je verleiden door het nieuwe, speelse hotel VIC in hartje Leiden. In hartje Leiden op loopafstand van het bruisende centrum, fonkelt VIC. Donkerpaars en felroze kleuren lokken ons naar binnen. Daar worden we onthaald met blinkende neonletters 'step into a magical world'. Inchecken doen we lekker zelf. Makkelijk en snel, in de relaxte lounge met playroom en mini market. Wanneer we de badeendjes voor de lift hebben getrotseerd, laten we ons vervoeren naar 'het volgende level'. 

Hotel The VIC Leiden 26

Hotel The VIC Leiden 9

Designkamers

Al even fonkelend als de rest van het hotel, is ook onze ruime hotelkamer. De donkerpaarse muren geven de kamer rust en sfeer. VIC is niet bang om kleur te bekennen, dus ook op de kamer vind je genoeg felroze en bling bling gouden details. I love it! Niet doorsnee, maar net even anders dan anders. Elke kamer heeft een eigen badkamer. Die van ons heeft een inloopdouche met rookglas met regendouche. Middenin de kamer, als verdeler tussen het slaapgedeelte en de badkamer, een vrijstaande wasbak. Kan ik onder het tandenpoetsen gezellig 'kletsen' met mijn kamergenoot. 

Het zijn altijd de kleine dingen die het soms helemaal afmaken. En dat is bij VIC niet anders. Fijne kussens, check. Strak opgemaakt bed, check. Grote badhanddoeken, check. Heerlijk geurende shampoo en conditioner, check. Donkere gordijnen die écht geen licht doorlaten, check. Voor ons lagen er ook nog een oogmaskertjes en oordopjes klaar! Afhankelijk van je bedpartner, kunnen deze natuurlijk een lifesaver zijn ;) Wij hebben (uit)geslapen als roosjes. 

Hotel The VIC Leiden 14

Hotel The VIC Leiden 1

Hotel The VIC Leiden 19

Digitale inchecken

Denk je aan jong en dynamisch, dan denk je natuurlijk ook aan digitaal. VIC is helemaal van deze tijd en dol op digitaal. Dat betekent dat we zelf van tevoren al kunnen inchecken en anders bij de incheckdesks in the lounge. Ook het kaartje van de hotelkamer, hop, maken we zelf. Kind kan de was doen. Appeltje Eitje. Voor we het weten, liggen we al met onze voetjes omhoog op bed. Nou ja, niet te lang natuurlijk. Want Leiden wacht op ons... 

Hotel The VIC Leiden 8

Hotel the VIC Leiden2 2

Grab & Go

Natuurlijk is het heerlijk om 's ochtends aan te schuiven voor een uitgebreid ontbijtbuffet, maar met een stad als Leiden om de hoek, wil je natuurlijk gewoon de stad in! Leiden stikt van de hippe hotspots waar je heerlijk kan ontbijten of brunchen. Bovendien is het bijboeken van ontbijt vaak geen goedkope aangelegenheid. VIC snapt dat. Je wil gewoon op een top plek logeren, maar ook nog lief zijn voor je portemonnee. Hoewel er een uitgebreide Grab & Go in the lounge is (met elke ochtend verse broodjes!) nemen wij een ontbijtje in de stad. Ontbijttips: CIAO Paco (om de hoek!) of ROOS Taste & Smile. 

Hotel The VIC Leiden 5

Hotel The VIC Leiden 25

Bereikbaarheid VIC

VIC houdt van bereikbaar zijn. Zowel op de WIFI als in het echt. Hotel VIC vind je tegenover het Centraal Station van Leiden. Vanaf hier rol je met je koffertje zo het hotel in. Om de hoek van VIC begint meteen ook de hoofdstraat naar het bruisende centrum van Leiden. Enne, tip van de chef, eindig je dagje Leiden bij PACO Ciao en je kan letterlijk rollend weer naar je hotelkamer. Kom je, net als wij, met de auto dan heb je de mogelijkheid om bij VIC te parkeren (tegen betaling). Lekker makkelijk ook. Voor de deur uitstappen, ik ben daar altijd wel fan van. 

Beschikbaarheid & boeken hotel VIC Leiden

Hotel The VIC Leiden 19

Hotel The VIC Leiden 33

Hotel The VIC Leiden 27

Hotel The VIC Leiden 2

Tripje Leiden

Leiden heeft alles in huis voor een heerlijke citytrip met het hele gezin, romantisch met zijn twee of met je vriendin. Wij hebben tijdens deze trip de Rembrandt-route gewandeld (aanrader!) en een aantal musea bezocht (waaronder het Museum Boerhaave en Volkenkunde Museum), plus heerlijk gegeten en gedronken (dat kan volop in Leiden). Maar ik ben al eerder in Leiden geweest, ook met man- en zoonlief. We bezochten toen Naturalis (jongengs jongens wat een waanzinnig museum) en gingen lekker eten bij Lot & De Walvis (kidsproof hotspots zijn er genoeg in de stad!). Met andere woorden; met wie je ook gaat, wat je ook wil gaan doen, Leiden is echt een aanrader. 

Lees mijn blog over Leiden

Hotel The VIC Leiden 12

Hotel The VIC Leiden 13

Hotel The VIC Leiden 10

Hotel The VIC Leiden 23

Hotel The VIC Leiden 6

Hotel The VIC Leiden 34

Hotel The VIC Leiden 24

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in