Düsseldorf

Stad voor shop-a-holics

Winkels, winkels en nog eens winkels. Düsseldorf is een waar paradijs voor de verwende shopper. Van dure merken tot de Primark, je vindt het allemaal in deze Duitse stad. Niet voor niets steken vele Nederlanders de Duitse grens over om een dagje te winkelen. Düsseldorf heeft echter nog veel meer in huis dan alleen winkels... 

Panorama Dusseldorf

Kerstmarkt in Düsseldorf

Is het niet voor de winkels, dan wordt Düsseldorf geroemd om zijn kerstmarkten. De weken voor kerstmis verandert Düsseldorf in een waar sprookjesparadijs vol lichtjes en kerstkraampjes. Verspreidt over de stad staan er maar liefst zes kerstmarkten. Elke kerstmarkt heeft zijn eigen gezicht. Zo is er een markt vol met verlichte engeltjes, een kerstmarkt met houten kraampjes en een ijsbaan. De kraampjes van de Düsseldorfse 'weihnachtsmarkt' staan vol met zelfgemaakte kerstballen, handgesneden kerststalletjes en natuurlijk eten, veel eten. Wat dacht je van de uber Duitse kuchen, eierpunch en gebakken kastanjes. Van ver af komt de geur van wafels en van curryworsten al op je af. Dat alles drink je natuurlijk weg met een kruidige glühwein. Jammie. 

Doorgaans is de kerstmarkt open tot 20.00 uur 's avonds en tot het laatste weekend voor kerst. Bedenk wel dat op zondag (met uitzondering van koopzondag) de winkels in Düsseldorf gewoon gesloten zijn, kerstmarkt of niet. 

Altstadt Düsseldorf

Het oude gedeelte van Düsseldorf kent hobbelige straatjes en steegjes. Aan weerszijden van de straat staan historische, gekleurde gebouwen. Het is weliswaar een kleine wijk, maar heeft veel uitstraling. In de Tweede Wereldoorlog is vrijwel alles plat gebombardeerd, maar zo'n beetje alle gebouwen zijn in de originele staat opgebouwd. De meeste musea van Düsseldorf zijn in hier gevestigd. 

Alhoewel het buiten koud en guur is, staan de meeste mensen gezellig buiten een biertje te drinken. Het is 's avonds buiten op straat minstens zo druk als binnen in de kroeg. Onder de warmtelampen en met de jas aan wordt er volop gefeest. Tijdens de adventsweken bruist Düsseldorf als nooit te voren. Maar ook de rest van het jaar heeft Düsseldorf een geweldig uitgaansleven. Er is altijd wat te doen in Altstadt. De restaurants en kroegen staan er zij aan zij. Het Altbier, of kortweg Alt, vloeit hier rijkelijk. Het wordt ook wel 'de langste bar van de wereld genoemd'.

P1140373 001

Gruss aus Dusseldorf

P1140432 001

Bierbrouwerijen in Düsseldorf

Duitsland, dus zeker ook Düsseldorf kent een echte biercultuur. In de stad zijn dan ook diverse (huis)brouwerijen, ofterwijl 'Brauhausen' te vinden waar je heerlijk biertjes kan drinken. Brouwerij 'Zum Schlüssel' is hiervan een goed voorbeeld. Bij de meeste brouwerijen kan je overigens ook een goede Duitse maaltijd eten. 

Dusseldorfbynight

Aan de Rijn 

Düsseldorf ligt aan het stromende water van de Rijn, zo'n 30 kilometer stroomafwaarts van Keulen. Dat betekent dat de stad, net als Arnhem, een Rijnkade heeft. Drie moderne bruggen verbinden de oevers van Düsseldorf. Langs de kade vind je diverse eet- en drinktentjes. In de zomer kan je hier genieten van een koel drankje op het terras met uitzicht op de langsvarende boten. In de winter zijn de terrassen overdekt en verwarmd en nip je van een glühwein. Het is mogelijk om een rondvaart te maken op de Rijn. Op die manier zie je eens een andere kant van Düsseldorf. 

Rheinturm rijntoren Dusseldorf

Hoge toren 

De Rheinturm torent hoog boven de stad uit en bepaalt het stadsbeeld van Düsseldorf. De toren is niet alleen een zendmast maar ook een toeristische attractie. De toren is 240,5 meter hoog en daarmee het hoogste gebouw van de stad. Op 164,5 en 168 meter hoogte is er een panoramisch terras met een fenomenaal uitzicht. Het kost €6 om met de lift omhoog te gaan. Op een hoogte van 172,5 meter vind je restaurant Günnewig, dat is nog eens dineren op topniveau. 

Mediahafen 

Mega hip en super modern is de wijk Mediahafen. Deze nieuwe wijk lag vroeger in de oude haven van Düsseldorf en is compleet gerenoveerd. Het is een uitgaansgebied geworden met chique nachtclubs en restaurants. Als je houdt van moderne architectuur dan moet je zeker een bezoekje brengen aan Mediahafen. Het leuke van Düsseldorf is dat je enerzijds de historische gebouwen in Altstadt kan bekijken, anderzijds kan rondlopen door het über hippe Mediahafen. 

P1140398 001

Wat te doen in Düsseldorf

 • Het is misschien een inkoppertje, maar bezoek Düsseldorf eens in de weken voor kerst. De stad is dan gehuld in romantische lichtjes, de geur van wafels en glühwein verleid je om lekker te smikkelen en de straten zijn ook 's avonds gevuld met gezellige mensen. 
 • Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Düsseldorf. Veel culturele attracties van de stad liggen in de zogenoemde 'kunstas'. Zo vind je er de 'Kunstsammlung Nordrhein Westfalen', een collectie 20ste eeuwse kunst uit Duitsland en Europa. Maar ook Schloss Jägerhof en het Museum Kunst Palast dat in 2001 werd geopend zijn in de buurt te vinden. 
 • Net iets buiten het centrum van Düsseldorf ligt Schloss Benrath. Dit oude slot is gebouwd als jachtpaleis en werd tussen 1756 en 1771 gebouwd. Vanwege zijn roze uiterlijk een romantische verschijning. Je kan het kasteel dagelijks bezoeken. 
 • Bezoek een concert in de Tonhalle. De Tonhalle is de meest prominente concertzaal van Düsseldorf vanwege zijn bolvormige dakconstructie. Het gehele jaar door zijn er verschillende concerten te beluisteren. 
 • Maak een wandeling door de oude stad met een gids en ontdek de mooiste en beste plekjes van Düsseldorf. Een wandeling met gids duurt zo'n 90 minuten. 
 • Laat je heerlijk rondrijden met de HopOn HopOff bus en zie alle highlights van Düsseldorf. Met goed weer is de kap open, in de winter zit je heerlijk warm met het dak erop. 
 • Ready, set, action! Bezoek het Filmmuseum in Düsseldorf. Dit interactieve museum geeft je een inkijkje in de wereld van films.

Win een Düsseldorf pakket! 

Dusseldorfpakket

Ga je binnenkort een weekendje naar het Duitse Düsseldorf of ga je dit jaar een dagje shoppen in deze stad, dan heb ik een leuk pakketje voor je! 

In samenwerking met het Düsseldorf Tourist Board heb ik een pakketje voor je die je uitje nog completer maakt. Stap op de hop-on-hop-of bussen en ontdek hoe veelzijdig de stad is. Daarnaast zit er een Düsseldorf Card in het pakket. Daarmee heb je gratis entree in de belangrijkste musea en mag je gratis met het openbaar vervoer reizen. Omdat het een groepskaart is, kunnen er twee volwassenen en twee kinderen met de kaart reizen. Ook krijg je korting op bepaalde tours en excursies en bij restaurants!

Snel naar de winactie!

Hotels in Düsseldorf

P1140558-001

P1140566

Praktische info 

 • In Düsseldorf verplaats je je makkelijk en snel met de metro. Een enkeltje kost ongeveer €1,50, maar je kan ook een dagkaart of meerdaagse kaart kopen. 
 • Met de DüsseldorfCard mag je niet alleen gratis met het openbaar vervoer reizen, maar ook gratis entree tot vele musea, culturele bezienswaardigheden en kortingen bij winkels en souvenirshops. Een 24 uurs kaart kost €9. 
 • Naast het hotel Indigo zit een parkeergarage Q-park Kaiserpark. Het hotel beschikt niet over eigen parkeerplekken, dus hier kan je dichtbij je auto kwijt. Een dagkaart kost €18. 
 • Wanneer je met de auto naar Düsseldorf komt, vergeet dan niet de milieusticker. Deze sticker is verplicht en de boete is €80 als je hem niet op je auto hebt geplakt. Alhoewel je de milieusticker in Nederland kan kopen, is het vele malen goedkoper om hem in Duitsland te halen. 
 • Düsseldorf is goed bereikbaar met de auto, maar ook goed bereikbaar met de trein! Check NS Internationaal voor een reisplan. 
 
contentmap_plugin
Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Deel deze pagina

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in