Exeter & Kingswear

Cultuur, historie en erfgoed 

Exeter is een gezellige Engelse stad, ouderwets maar eigentijds, waar veel te beleven is. In de Tweede Wereldoorlog heeft de stad veel geleden onder de Luftwaffe en helaas is er bij de wederopbouw weinig moeite gedaan oude gebouwen te behouden. Toch staan er in het centrum van Exeter een aantal historische gebouwen die een bezoekje waard zijn; Exeter Cathedral, Rougemont castle en st. Nicolas Priory. Leuk aan Exeter is dat zijn 2000 jaar oude historie en de moderne architectuur prima hand in hand gaan. Daarnaast is Exeter de ideale uitvalsbasis om de mooie omgeving te ontdekken, zoals de Jurassic Coast of het National Park Dartmoor. 

DSC01922 001

Kingswear

Neem de trein vanuit Paignton naar Kingswear en verbaas je over de mooie natuur en pittoreske dorpjes onderweg. De bootjes dobberen in de haven van Kingswear. De gekleurde huisjes kijken uit over het water en in de verte is de zee. Kingswear ligt aan het einde van de rivier Dart, de plek waar hij in zee mondt. Het kleine stadje ligt tegenover het meer bekende Dartmouth, ook een bezoekje waard. Wandel rond in de smalle straatjes, drink een pintje bij café The Ship Inn en eet verse vis uit zee. 

DSC02025 001

Dartmoor National Park 

Maak je op voor de ruige natuur van Dartmoor National Park. Granieten heuveltoppen, uitgestrekte heide met bloemetjes en loslopende pony's kenmerken het landschap van dit natuurgebied. Je kan er zelf met de auto doorheen toeren. Wel uitkijken voor het loslopende wild natuurlijk! Vanaf Exeter ben je in no-time in dit mooie stukje natuur. 

Exeter & Kingswear in 36 seconden

Omgeving/ vooral doen 

  • Dé bezienswaardigheden in Exeter zijn the Exeter Cathedral, Rougemont Castle en st. Nicolas Priory. 
  • Exeter ligt aan de rivier Exe, er zijn dan ook water, havens en bootjes in de directe omgeving. Maak een boottocht of pik een terrasje in het gezellige Quayside. 
  • Neem de oude stroomtrein van Paignton naar Kingswear, een vissersdorp met gekleurde huisje gebouwd op een heuvel. 
  • Vergeet niet om rond te rijden door het ruige Dartmoor National Park. Pas op voor de loslopende pony's.
  • Maak een wandeling door Exeter met de Red Coat Tour die je niet alleen historische verhalen vertellen maar ook spooktochten organiseren.

magdalen chapter hotel Exeter Engeland vakantie

Hotel the Magdalen Chapter

Dit gloednieuwe, moderne en hippe hotel ligt in het centrum van Exeter. Je zou denken dat het nieuwe hotel opvalt tussen de schitterende oude gebouwen in de stad, maar niets is minder waar. Het hotel is gevestigd in het voormalig 'The West of England Eye Hospital'. En dat deze verbouwing goed gelukt is, blijkt uit de originele inrichting welke een combinatie is van strak en retro, van oud en nieuw. Het hotel heeft een buitenzwembad dat het gehele jaar geopend is. Ook is er een bibliotheek waar je kan ontspannen met één van de ruim 750 boeken. Een spa mag natuurlijk ook niet ontbreken. Dit hotel zal je zeker niet teleurstellen. 

Een kamer bij the Magdalen Chapter boek je vanaf 120 euro per kamer per nacht.

Beoordeling 

80% van de reizigers beveelt hotel The Magdalen Chapter aan op tripadvisor. 

Hotel bekijken

Praktische info 

  • Exeter is een ideale stop voor je autorondreis door Zuid West Engeland. Vanaf de Jurassic Coast is het slechts 50 minuten rijden naar Exeter. Rijdt vanaf hier, via Dartmoor National Park, door naar het kustplaatsje Falmouth (een rit van ruim twee uur). 
  • Dartmoor National Park ligt op slechts 15 minuten rijden. 
  • Adres: Magdalen Street, Exeter, EX2 4HY.

DSC01885 001

DSC01870 001

DSC01880 001

DSC02057 001

DSC01962 001

DSC01883 001

DSC01952 001

DSC01889 001

DSC01953 001

DSC02050 001

DSC02073 001

contentmap_plugin
Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Deel deze pagina

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in