Land's End

"Het einde van Engeland"

Land's End is het meest Zuid-Westelijke puntje van het vasteland van Groot-Brittanië. Het land eindigt hier op de gigantische, steile kliffen die recht de zee in lopen. Het landschap is er ruig en het waait er eigenlijk altijd. De Romeinen herkenden die specifieke eigenschap ook al en noemde deze plek 'Bolerium' - Zetel van de Storm. Je hebt er, staande op de hoge kliffen, een schitterend uitzicht op zee. In de geschiedenis zijn vele schepen tegen 'the Longships' gevaren en gezonken. The Longships is een rotsengroep vlak voor de kust van Engeland. Land's End wordt vaak in één adem genoemd met John O'Groats - de noordoost punt van Schotland, 873 mijl (1405 km) daar vandaan. Land's End to John O' Groats, ook wel End to End genoemd, is dé rit om te maken voor Britse motorrijders. 

DSC02253 001

Vermaak 

De wegwijzer is hier het meest bekende en meeste gefotografeerde object. Maar er is nog veel meer te beleven dan enkel het majestueuze landschap en uitzicht. Er zijn verschillende hikes uitgestippeld, voor korte maar ook meer uitdagende wandelingen. Arthur's Quest neemt je mee terug in de tijd van King Arthur. Deze nieuwe attractie gebruikt de meest moderne technologie en special effects om er een spannende beleving van te maken. Daarnaast is er een 4-D bioscoop en kun je er de heldhaftige kunsten van het Air Rescue Team aanschouwen. 

DSC02224 001

Minack Theatre

Het meest bijzondere theater dat je ooit zal zien! Gebouwd op de kliffen, uitgehakken uit de rotsen met uitzicht op zee zijn hier nog steeds voorstellingen te zien! Terwijl de zon zak in de zee kijk je naar een wervelende show en natuurlijk naar de kliffen en de zee. Het is moeilijk je niet te laten afleiden door de mooie omgeving. In het hoogseizoen zijn er speciale voorstellingen voor kinderen. Klik hier voor meer informatie over het Minack Theatre.

Land's End in 25 seconden

Omgeving/ vooral doen 

  • Neem de tijd om rond te wandelen en de attracties te bezoeken van Land's End. Zeker met een flinke wandeling erbij, kun je je hier een dag vermaken. 
  • In het dorpje Sennen, waar Saddle & Stablerooms zijn, is er niet veel te beleven. In de directe omgeving echter des te meer. Behalve Land's End is het de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan het Minack Theatre of St. Ives. 
  • Vooral het Minack Theatre mag je niet overslaan, het is Engelands meest bekende openlucht theater. 

Saddle en Stable rooms appartementen Land's End

Saddle & Stablerooms 

Luxe appartementen op slechts 5 minuten rijden van Land's End. Er is keuze uit vier appartementen. The Saddle Room biedt ruimte aan zes gasten, de drie Stablerooms bieden ruimte aan twee gasten per appartement. De originele architectuur van het gebouw is bewaard gebleven en omgetoverd tot moderne studio's. De inrichting is smaakvol en de studio's zijn van alle gemakken voorzien. Bovendien beschikt elke kamer over een patio.

Een appartement voor twee personen bij Saddle & Stablerooms kun je boeken vanaf 290 euro voor een hele week. Korte vakanties zijn mogelijk in overleg met de eigenaar.

Beoordeling 

Er is geen beoordeling bekend van Saddle & Stablerooms. 

Hotel bekijken

Praktische info 

  • Land's End beschikt over één hotel. Omdat dit het enige hotel is, is dat te merken in de prijs. Kies daarom beter voor een leuk hotel of appartement in de buurt, zoals Saddle & Stablerooms. 
  • Land's End ligt op de route van Falmouth naar Newquay, dus is een goede en leuke stop voor je rondreis door Zuid-West Engeland. Vanaf Land's End is het slecht een uurtje rijden naar Newquay. 
  • Wil je een samengestelde rondreis door Zuid-West Engeland? Neem dan contact met me op, ik heb een leuke route voor je. 

DSC02209 001

DSC02239 001

DSC02231 001

DSC02216 001

contentmap_plugin
Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Deel deze pagina