Venetië

Betoverende stad in het water

Venetië is magisch, sprookjesachtig en uniek. Deze stad met zijn grachten en gondels is bij uitstek de stad om met je geliefde te bezoeken. Zo'n beetje alles gaat in Venetië per boot, veruit de snelste manier om je te vervoeren in de stad. Behalve de schitterende grachten en bruggetjes zijn ook de smalle, pittoreske straatjes en pleintjes oogstrelend om te zien.

Bruggen en pleinen

De stad is gebouwd op 117 eilandjes en er zijn 400 bruggen. Elke wijk van Venetië heeft zijn eigen charme en karakter. Het San Marco plein is het meest bekende plein van Venetië. Er wordt gezegd dat Napoleon dit plein 'de salon van Europa' noemde. Regelmatig (met name in de winter) loopt dit plein onder water vanwege het stijgende water. De Rialtobrug is de oudste brug van de Stad en loopt over de Canal Grande, de grootste waterweg van Venetië. De Ponte die Sospiri ofterwijl 'de Brug der Zuchten' is de meest beschreven brug. Deze verbindt het Dogenpaleis met de oude gevangenis. Op deze brug zagen de gevangenen voor het laatste keer het daglicht. Verder staat Venetië bol van de goede musea, mooie kerken, goede restaurants en gezellige trattorias. 

Zinkende stad

Wacht niet te lang met het bezoeken van deze magische stad, want Venetië zinkt. Alhoewel er al dure en drastische maatregelen zijn genomen om dit tegen te gaan, is uit onderzoek gebleken dat de stad blijft zinken. 

Venetië in 49 seconden

Omgeving/ vooral doen 

 • Het kost wat, maar dan heb je ook wat. Laat je in een gondel rondvaren door de schitterende grachten van Venetië. Het is een unieke ervaring. 
 • Beklim de klokkentoren Campanile en geniet van een prachtig uitzicht over de stad en het water. 
 • Bewonder de Basalica di San Marco en de Basalica di Santa Maria della Salute. Twee indrukwekkende Venetiaanse bouwwerken.
 • Bezoek de vier paleizen van de stad; Palazzo Grassi, Palazzo Ca' de'Oro, Palazzo Contarini del Bovolo en Palazzo Ducale (Dogenpaleis). Aan de hoeveelheid paleizen is wel te merken hoe rijk de geschiedenis van Venetië is. 
 • Eet in een koosjer restaurant of bezoek de synagoge. Dat kan in de Joodse wijk van Venetië 'Ghetto Ebraico'. 
 • Probeer een echt Venetiaans masker en neem deze mee als souvenier. 
 • Maak een boottrip naar een van de omliggende eilanden. Deze eilanden hebben niet alleen mooie strandjes, maar met name Murano geniet bekendheid van de glasindustrie. 
 • Loop over de Rialtobrug en vervolgens verder naar de Campo della Pescheria (vismarkt). 's Ochtends wordt er nog altijd verse vis verhandeld, maar er zijn ook kraampjes met fruit, bloemen en souvenirs. De straat tussen de brug en de markt is waarschijnlijk de drukste van heel Venetië. Sla ook eens een zijstraat in en ontdek pittoreske pleintjes en stille kerkjes.
 • Bezoek Venetië in februari tijdens Carnaval. Een masker is dan verplicht. Naast het grote gemaskerde bal, zijn er theatervoorstellingen, muziekoptredens en speciale tentoonstellingen.

arcadiahotel

Hotel Arcadia 

De meeste hotels in Venetië zijn weelderig versierd vol Venetiaanse kunst en kitsch. Wat op zich heel romantisch is en je echt het gevoel geeft op vakantie te zijn, maar wat ook je smaak moet zijn. Hotel Arcadia is het gelukt de juiste balans te vinden tussen de Venetiaanse en moderne stijl. Het hotel ziet er daardoor elegant en toch echt Venetiaans uit. Het is een van de weinige betaalbare designhotels in Venetië. Het hotel ligt in de wijk Cannaregio, welke op loopafstand van de belangrijke bezienswaardigheden ligt. Een superior tweepersoonskamer bij Hotel Arcadia boek je vanaf 120 euro per kamer per nacht, dat is inclusief ontbijt. 

Beoordeling 

97% van de reizigers beveelt Hotel Arcadia aan op tripadvisor.  

Hotel bekijkenVliegtickets

Praktische info 

 • Dichtbijzijnde luchthaven is Venetië Treviso. Hier landen ook de goedkope luchtvaartmaatschappijen zoals Ryanair. Een ticket naar Venetië kun je soms al boeken vanaf 19 euro. 
 • Met de auto kom je niet ver in Venetië. Voor de stad zijn er daarom een aantal grote parkeergarages waar je je auto voor korte en langere termijn kan stallen om van daaruit de waterbus te pakken. Ook de bussen vanaf de luchthaven stoppen op dit punt. 
 • In de hete zomermaanden wordt er over Venetië nogal eens gezegd dat het er stinkt en afgeladen vol is. Een bezoek in het voor- of najaar is dan ook zeker de moeite waard. Ook rond de kerst is de sfeer in Venetië alles behalve koud. 
 • Adres: Cannaregio 1333, Cannaregio, 30121 Venetië.
 
contentmap_plugin
Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Deel deze pagina

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in