Keulen

Oude Duitse Stad

Keulen staat vooral bekend om zijn kerstmarkten, busladingen vol toeristen komen in de decembermaanden naar Keulen om deze unieke kerstsfeer te proeven en te beleven. De kerstmarkt 'Am Dom' is de bekendste en de beste van Duitsland. Maar de vierde grote stad van Duitsland heeft nog veel meer te bieden. Een oud centrum met pittoreske gebouwen, bruine kroegen met pullen Duits bier en charmante winkeltjes.

De Dom

Je kan er niet omheen als je naar Keulen gaat. De Dom torent boven alles en iedereen uit en is gigantisch. De Dom is wellicht het grootste, hoogste en bekendste gebouw van de stad. Vanaf de 157 meter hoge torens heb je een schitterend uitzicht over de stad. Verder is Keulen bekend om zijn Eau de Cologne 4711, wie heeft deze niet op grootmoeders nachtkastje zien staan? 

Oude Altstadt 

In de Altstadt ligt de oorsprong van de rijke Keulse geschiedenis verborgen. Er zijn nog veel overblijfselen te vinden van de Romeinse tijd. Veel pracht is tot op de dag van vandaag bewaard gebleven en laat zich goed verkennen met een mooie wandeling door de oude stad. 

Trendy wijk

Keulen is daarnaast bekend om De wijk Belgisches Viertel. Dit is een nieuwe, urban wijk die helemaal 'upcoming' is met interessante architectuur, designwinkeltjes en hippe café's. Strijk hier neer op één van de terrasjes en bestel een heerlijk Duits wijntje of pul bier. 

Omgeving/ vooral doen 

 • Zoals gezegd is Keulen een bezoekje waard in de wintermaanden wanneer de stad is omgetoverd in een ware kerststad, vol lichtjes, marktjes en kerstbomen. 
 • Beklim de Domtorens en aanschouw de stad van 157 meter hoogte. 
 • Maak een stadswandeling door de Altstadt en leer meer over de rijke geschiedenis van de stad, niet alleen vanwege zijn roerige tijden tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar ook vanwege zijn Romeinse verleden. 
 • Bezoek het El-De-Haus, een oude gevangenis van de Gestapo, de geheime politie van nazi-Duitsland (1931 tot 1945). Hier vonden de ondervragingen plaats en werden er mensen gemarteld. 
 • Neem de kabelbaan over de Rijn, een bijzondere manier om de Rijn over te steken. Tijdens het ritje heb je mooi uitzicht over de stad. Het is zeker de moeite waard om dit 's avonds te doen. 
 • Bezoek het Farina-huis, waar het reukwatertje 4711 geboren is en waar nu niet alleen een parfumerie maar ook een museum zit. 
 • Slenter rond in de hippe wijk Belgisches Viertel. Vooral het gezellige plein Brüsseler Platz is de ideale plek om even neer te strijken en een Duits biertje te drinken. 
 • Gek op chocolade? Bezoek dan het chocolademuseum van Keulen, welke tijdens de opening in 1993 het allereerste chocolademuseum was. Je maakt een rondleiding door 3000 jaar chocolade historie en natuurlijk mag je er ook chocolade proeven. 
 • Als voetballiefhebber is het leuk om het Rhein Energie Stadion van FC Köln te bezoeken. Er kunnen 51.000 mensen in dit historische stadion, welke in 1919 al werd gebouwd. Je leert er meer over de bewogen geschiedenis van het stadion. 
 • Bezoek Keulen rond de feestdagen in december. Keulen is niet voor niets beroemd om zijn magische kerstmarkten

hotel Adagio appartement centrum Keulen

Aparthotel Adagio Köln City

Comfortabele, hippe studio's en appartementen in het centrum van de stad. Dit nieuwe aparthotel ligt op loopafstand van alle belangrijke bezienswaadigheden in Altstadt, de Dom en de vele restaurants en bars. De appartementen zijn modern ingericht met houten vloeren, stijvolle meubels en frisse kleuren. Elk appartement heeft een volledig ingerichte keuken en beschikt over gratis Wifi. Een studio voor twee personen bij Aparthotel Adagio Keulen City boek je vanaf 84 euro per nacht. Een appartement voor maximaal vier personen boek je vanaf 105 euro per nacht.

Beoordeling

Hotel Adagio Keulen City scoort een 8,7 op booking. 

Hotel bekijkenTreinticket info 

Praktische info 

 • Keulen is goed bereikbaar per auto en ligt net over de grens van Nederland. Het is zo'n twee uur rijden vanaf Utrecht (230 km). 
 • Behalve met de auto is Keulen ook goed bereikbaar met de trein. Naar Keulen reizen per trein is vanuit Nederland goed geregeld. Vanaf station Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal en Arnhem vertrekt maar liefst 7 keer per dag de ICE International naar het centrum van Keulen. Check NS Internationaal voor een reisplan. 
 • Adres: Blaubach 3, Altstadt, 50676 Keulen.

Milieuzone Keulen

Ga je met de auto naar Keulen, dan moet je rekening houden met de milieuzones in Keulen. Sinds 1 januari 2008 is het verplicht over een milieusticker te beschikken wanneer je met je auto de binnenstad van Keulen in wilt. En sinds 1 juli 2014 mag je Keulen alleen nog maar in wanneer je een groene milieusticker hebt! 

Sinds 1 juli 2014 mag je enkel nog maar Keulen in wanneer je over een groene milieusticker beschikt. Komt je auto daar niet voor in aanmerking, dan raad ik aan buiten de Umweltzone te parkeren of vanuit Nederland de trein naar Keulen te nemen.

Verkrijgbaarheid milieusticker in Keulen

Er zijn een aantal manieren om een milieusticker voor Keulen te kopen. Ik leg ze hieronder verder toe. Overigens voor de duidelijkheid: als je eenmaal een Duitse milieusticker hebt kun je deze in heel Duitsland gebruiken. Heb je dus al een sticker gekocht, dan kun je deze zonder problemen in Keulen gebruiken. Een milieusticker kan je langs de kant van de Duitse autobahn kopen bij de meeste grote autogarages. Dat is vrij omslachtig, maar goed te doen als je last-minute een milieusticker nodig hebt. Ook kan je een milieusticker online bestellen. Hieronder zie je het kaartje van de Umweltzone, ontworpen door Duitsemilieusticker.nl.

contentmap_plugin
Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Deel deze pagina

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in