Jurassic Coast

Oeroude Kliffen

De adembenemende, oeroude kustlijn in het Zuiden mag je absoluut niet missen als je in Engeland bent. The Jurassic Coast bestaat grotendeels uit steile kliffen met als hoogste punt de Golden Cap die 191 meter boven het water uittorent. De rotsen en het gesteente is ruim 180 miljoen jaar oud. Langs deze eeuwenoude kustlijn zijn nog steeds fossielen te vinden. Daarnaast zijn er aan the Jurassic Coast bijzondere landvormen te aanschouwen die typisch zijn voor kusterosie zoals de natuurlijke brug Durdle Door en de cala Lulworth Cove. 

DSC01784 1 001

Stranden

Bij Westbay en Weymouth zijn grote stranden waar je heerlijk kan vertoeven en een duik kan nemen in de zee. Deze stranden zijn zeer geliefd bij toeristen, maar ook bij de Engelsen zelf.  

De natuur laat zich hier van zijn mooiste kant zien. In 2001 werd deze kust dan ook benoemd tot het tweede natuurwonder van Engeland en kwam het hele gebied op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. 

Jurassic Coast in 33 seconden

Omgeving/ vooral doen 

  • Huur een auto en neem de tijd om deze bijzondere kustlijn te ontdekken. Eigenlijk is één dag te kort om de hoogtepunten van dit gebied te zien. 
  • Wandel helemaal naar beneden en aanschouw het wonder dat Durdle Door heet. Eén van de meest gefotografeerde landmarks van the Jurassic Coast. 
  • Bezoek het Corfe Castle. Deze kasteelruïne staat op de National Trust lijst. De wandeling ernaar toe is al reuze leuk, evenals het dorpje bij het kasteel. Je wordt teruggeworpen in de middeleeuwen. Het kasteel is 1000 jaar oud. 
  • Langs de kust zijn verschillende 'visitor centres' en musea waar je informatie kan vinden over de omliggende natuur en zijn geschiedenis. Kijk daarvoor op de website van Jurassic Coast Visitor Centres. 
  • In Weymouth heb je the Sealife Tower. Stap omhoog in de toren en heb een 360 graden uitzicht op de schitterende kust. 
  • Er zijn een aantal plaatsjes aan de Jurassic Coast waar je goed kan stoppen om wat te eten, te drinken of om te overnachten. Bijvoorbeeld Lyme Regis, Wareham, Sidmouth of Beer. 

summerhouse zomerhuisje Durdle Door Jurassic Coast Engeland

The Summerhouse

Een unieke belevenis verdient een unieke plek om te overnachten. The Summerhouse in Lyme Regis is absoluut een pareltje. Het huisje is gebouwd op een adembenemend plekje omringd door boomgaarden en bloemen; tegen een helling, op het zuiden, met uitzicht op zee. Dat niet alleen, als je bij de kliffen naar beneden wandelt, is er zelfs een privéstrandje. Het huisje is eenvoudig en prachtig ingericht en beschikt of een lief klein keukentje, een fornuis welke met hout verwarmd wordt en natuurlijk een eigen badkamer. In de avond ontsteek je de gaslampjes (want er is geen elektriciteit) en luister je naar het kabbelen van de zee terwijl je bij het kampvuur marshmallows roostert. Het klinkt te idyllische voor woorden, maar het is echt waar.  Er is een minimum verblijf van twee nachten verplicht. Het huisje is geschikt voor twee personen. The Summerhouse is te boeken vanaf 170 euro per nacht.

Beoordeling 

 Behalve de positieve reviews op de website zelf, zijn er geen beoordelingen bekend van The Summerhouse. 

The Summerhouse bekijken

Praktische info 

  • Adres van the Summerhouse: Avenue Rd, Lyme Regis, Dorset, DT7 3AE. 
  • Ontbijt is inbegrepen en wordt gemaakt door de eigenaren van The Summerhouse Gill en Alice. Gill is een chefkok bij het nabijgelegen River Cottage HQ. Ook kan er een zondagslunch worden besteld. 
  • Lyme Regis is een goede tussenstop voor je rondreis door Zuid-West Engeland. Begin je rondreis in Bath en ga via Stonehenge naar de Jurassic Coast (een rit van ongeveer 2 uur en 20 minuten). Vervolg je reis richting het westen naar Exeter. Exeter ligt op 50 minuten rijden vanaf the Summerhouse. 

DSC01779 002

DSC01800 001

DSC01785 001

DSC01776 001

contentmap_plugin
Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Deel deze pagina