Münster

Het geheim over de grens

Münster wordt steeds populairder onder de Nederlandse toeristen, en dat is niet voor niets. Münster is een schitterende stad vol met geschiedenis. Het historisch stadscentrum met de St.Paulus domkerk, de beroemde Ratskeller en de prachtig gerestaureerde huizen brengen je zomaar terug naar de 17e eeuw. 

Vrede van Münster

De stad is bij de meeste Nederlanders bekend omdat hier de Vrede van Münster is getekend maar de stad heeft nog veel meer te bieden dan alleen maar dit. Ondanks het feit dat grote delen van de stad tijdens de Tweede Wereldoorlog werden verwoest is er nog veel van de oude schoonheid van de stad zichtbaar. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in één van de musea van Münster. 

Trendy wijk

Behalve veel oudheid en geschiedenis heeft Münster ook een trendy wijk; Kreativkai. Deze wijk is de laatste jaren uitgegroeid tot het hippe deel van Münster. In de wijk zijn naast enkele hippe design bedrijven meerdere galerieën en uitgaansgelegenheden te vinden. Een écht Westfaals gerecht eten doe je in de wijk Kuhviertel. Deze wijk is van oudsher de uitgaanswijk van Münster. Er zijn vele gezellige cafe's waar je typische Duitse gerechtjes kan eten zoals Töttchen en Pfeper-Potthast. In het restaurant Pinkus Müller is de oudste brouwerij van Münster te vinden. 

Omgeving/ vooral doen

 • Bekijk met eigen ogen het verdrag van de Vrede van Münster in de Friedenssaal. De Friedenssaal bevind zich in het gotische stadhuis van Münster en is zonder twijfel de belangrijkste historische ruimte in Münster. In deze ruimte werd namelijk op 15 mei 1648 de Spaans-Nederlandse vrede getekend.
 • Maak een leuke stadswandeling! Bekijk hier een leuke route door het centrum van Münster.
 • Steek een kaarsje op in de Dom van Münster. De Dom van Münster staat ook wel bekend als de Sint Paulus-dom. De dom is gebouwd in de dertiende eeuw wat het één van de oudste gebouwen in Münster maakt. Na een lange renovatieperiode heft de kerk in 2013 weer voor het eerst zijn deuren voor het publiek geopend. Op het plein voor de dom is er elke woensdag en elke zaterdag een leuke markt. 
 • Ga wat eten of drinken in een van de gezellige restaurantjes rondom de Prinzipalmarkt. De Prinzipalmarkt is het kloppende hart van Münster. Rondom het plein zijn er veel leuke winkeltjes en lekkere restaurantjes. Deze markt staat in de top tien van de mooiste pleinen van Duitsland. 
 • Leer meer over de geschiedenis van Münster in het Stadtmuseum, hier stap je terug in de tijd en leer je Münster langzaam beter kennen. 
 • Bezoek de Sint-Lambertuskerk is één van de mooiste gebouwen in de stad die in de typische Westfaalse Laatgotiek is gebouwd. Het gebouw speelde een belangrijke rol in de geschiedenis van Münster. Leuk detail; iedere avond, elk half uur, wordt er vanaf de toren door een torenwachter op de hoorn geblazen. 
 • Wat is een echte historische stad zonder kasteel? Münster heeft er uiteraard ook een, het stadskasteel van Münster. Deze voormalige Prins bisschoppelijke residentie in gebouwd aan het einde van de achttiende eeuw.Voor het kasteel ligt de Schlossplatz die voorheen bekend stond als de Hindenburgplatz. Op dit terrein worden ieder jaar meerdere grote evenementen gehouden waaronder een grote drukbezochte kermis.
 • Bezoek Münster in de donkere dagen voor kerst en slenter rond op de grote kerstmarkt. Er staan meer dan 280 kraampjes. De stad is sierlijk verlicht en geeft je een warm kerstgevoel. De kerstmarkt in Münster is er vanaf eind november tot eind december.  

factoryhotel Munster oude fabriek hip modern

The Factory Hotel 

Net iets buiten het centrum van Münster ligt het design hotel The Factory. Dit hotel is één van de weinige hippe hotels in Münster. Ooit stond hier de Germania Brewery. De oude brouwerij is succesvol omgetoverd tot een mooi hotel met een mix van oud en nieuw. Het hotel biedt twee restaurants waarvan er één Duitse en internationale gerechte serveert en het andere Spaanse gerechter serveert. De kamers zijn modern ingericht en beschikken over een flatscreen televisie en uiteraard een eigen badkamer met gratis toiletartikelen. Een goede uitvalsbasis dus om na een dag slenteren heerlijk te borrelen en uit te rusten. Een kamer in the Factory hotel boek je vanaf 79 euro per nacht. 

Beoordeling 

The Factory Hotel scoort een 8,3 op booking. 

Hotel bekijkenTreinticket prijzen

Praktische info 

 • Münster ligt op 60 kilometer van Enscheden (Nederlandse grens). 
 • The Factory Hotel ligt op 5 minuten lopen van het Kreuzviertel en op 2 km van het oude stadscentrum van Munster. 
 • Adres hotel: An der Germania Brauerei 5, 48159 Münster.
 • Met NSHispeed reis je in 2 uur en 54 minuten vanaf Amsterdam naar Münster. Een enkeltje is te koop vanaf 19 euro. 

{mosmap address='An der Germania Brauerei 5, 48159 Münster'} 

contentmap_plugin
Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Deel deze pagina

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in