Tintagel

De legende van Koning Arthur

Tintagel is de plaats waar de legende van Koning Arthur nog steeds leeft. De indrukwekkende ruïnes van Tintagel Castle staan hier, op de rand van de kliffen, met een adembenemend uitzicht op zee. Er doen enorm veel verhalen de ronde over koning Arthur, maar ze zijn allemaal geschreven na de dood van deze koning in het jaar 542. Volgens de oude legenden zou Tintagel de geboorteplaats zijn van King Arthur, toen het plaatsje nog Camelot heette. Tintagel Castle werd gebouwd op het schiereiland Tintagel, dat door een smalle strook land met het vasteland verbonden is. Maar vanwege de enorme kloof kun je niet zondermeer even van het vasteland naar het schiereiland wandelen. In de 16de eeuw zou hier een ophaalbrug hebben gestaan die het kasteel op veilige afstand van het vasteland hield. Nu is er een voetgangersbrug zodat je als toerist de oversteek naar het schiereiland kan maken. Tintagel bezichtigen vergt de nodige inspanningen, want er moet erg veel worden geklommen, de hoogteverschillen zijn groot, maar de inspanningen lonen wel, want er is nog steeds het een en ander te zien van de gebouwen, die vroeger op het schiereiland hebben gestaan. 

DSC02379 001

Ruige natuur

Niet alleen het Tintagel Castle, maar zeker ook de natuur zijn indrukwekkend op te zien. Het is een schitterend stukje Engeland, met steile kliffen, enorme kloven en bewandelbare grotten. De zee is er blauw en wild. In de zomer kan je onderaan het de klif een mooi duik nemen in het heldere water.

Belangstellenden komen van heinde en verre naar Tintagel kijken, aangestoken door de nog immer verschijnende stroom aan publicaties over koning Arthur, de tovenaar Merlijn, de ridders van de Tafelronde en de heilige graal. 

Tintage & Clovelly in 41 seconden 

Omgeving/ vooral doen 

  • Bewonder niet alleen de kasteelruïne op het schiereiland van Tintagel (waar je al een aantal uren zoet mee kan zijn) maar maar ook een wandeling door het natuurgebied wat eromheen ligt. Er zijn weliswaar paden, maar het is een stevige wandeling. 
  • In Tintagel zelf (het dorp) is niet veel te beleven, maar in de direct omgeving zeker wel. Ben je uitgekeken op Tintagel en zijn mooie natuur? Rijdt dan naar bijvoorbeeld Padstow (leuk kustdorpje) of Clovelly (oud dorpje gebouwd op de steile kliffen). 
  • Wil je graag overnachten nabij Tintagel? Dan heeft Soetkees een goede tip voor je;

geo ekopod bijzonder overnachten natuur Tintagel Engeland

The Geo 

Een bijzondere manier om te overnachten nabij Tintagel is The Geo. Dit is glamorous camping, ofterwel glamping, op zijn best. In het midden van het groene, glooiende landschap aan de rand van het ruige Bodmin Moor, staat een witte, gladde zeepbel te pronken in de natuur. Het ontwerp is cool en modern en de perfecte tegenhanger van het hectische stadsleven. De koepel is van alle gemakken voorzien en beschikt over een eigen keuken en badkamer. Het uitzicht is fenomenaal. Vanaf de koepel kijk je uit over de heuvels. Je kan simpelweg de hele dag relaxen en genieten van de rust op de ligstoelen op het terras, opgerold op de gigantische 'bean-bags' of lekker in het tweepersoonbed blijven liggen. Voor de actievelingen is er ook genoeg te doen; je kan er wandelen op de heide, Cornwall's twee hoogste bergtoppen beklimmen of surfen op Woudemouth Bay. 

Er zijn gastronomische klaargemaakte maaltijden te koop voor lunch of diner, die je vervolgens zelf kan warm maken op de houtkachel. Er zijn twee boerderijwinkels op twintig minuten afstand. Liever naar een restaurant? Een mooie wandeling door het dal over een beek en een brug van 45 minuten (of 10 minuten met de auto) brengt je bij restaurant 'The Rising Sun'. Hier worden lokale bieren geschonken en heerst een traditionele pubsfeer. 

Een verblijf in The Geo Ekopod boek je vanaf 110 euro per nacht. 

Beoordeling 

Behalve de positieve reviews op de website zelf, zijn er geen beoordelingen van The Geo bekend.

The Geo bekijken

Praktische info

  • The Geo is een ideale overnachtingsmogelijkheid in de buurt van Tintagel. Tintagel is te kort om in enkele uurtjes gezien te hebben. 
  • Vanaf Newquay rijdt je in een klein uurtje naar Tintagel. Vervolg je reis richting het Noorden, vergeet niet te stoppen in Clovelly, en stop daarna in Ilfracombe
  • The Geo is niet geschikt voor huisdieren of voor kinderen. 
  • Adres: The Old Vicarage, St. Clether, Cornwall, PL158QJ.

DSC02390 001

DSC02385 001

DSC02449 001

contentmap_plugin
Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Deel deze pagina

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in