Anders Amsterdam

Westergasfabriek Amsterdam

Een keer wat anders dan de grachtengordel en alle duiven op de Dam. Hoe mooi ook, Amsterdam heeft zoveel meer in huis! Weg van het massatoerisme in de binnenstad van Amsterdam vind je een groene oase vol hotspots; het Westerpark. De groene achtertuin van menig Amsterdammer. In het Westerpark vind je de te gekke Westergasfabriek en deze plek is 'hip and happening'. Een bruisende plek waar altijd wel wat te beleven is. Het is een sprankelende wijk vol trendy cafés, swingende clubs, een bioscoop, galeries en lekkere restaurant. Zeker in de zomermaanden, wanneer het zonnetje over het park schijnt, is dit de ideale plek om te vertoeven.

P1110825 001

Een dagje in West Amsterdam

Het beste van het Westen! Een hele ander dynamiek dan in het toeristische centrum van Amsterdam. In het westen vind je veel trendy hotspots. Natuurlijk mag tijdens een tripje Amsterdam de grachten niet ontbreken. De grachten geven me altijd het gevoel dat ik in Amsterdam ben, ze horen erbij. Daarom begin je de dag 'Het Beste van het Westen' met een rondvaart door de grachten. Daarna wandel je, vanaf het westen van het Station, via de Haarlemmerstraat (leuk!) naar de Westergasfabriek. Zo doe je een dagje 'Anders Amsterdam'; 

 1. Stap ten westen van het station op de boot 
 2. Rondvaart door de grachten
 3. Wandel via Haarlemmerstraat, via de leuke boetiekjes, naar het Westerpark 
 4. Lekker lunchen bij de Bakkerswinkel
 5. Proef van de beste wijntjes in de Wester Wijnfabriek
 6. Maak een wandeling door het park
 7. Ga lekker eten bij het Westergasterras
 8. Neem nog een afzakkertje, of twee, of drie bij Brouwerij Troost (erg gezellig!) 
 9. Filmpje kijken bij het Ketelhuis of voetjes van de vloer bij de North Sea Jazz Club. 
 10. Overnachten in het IBIS Amsterdam City West

P1110827 001

Westerpark

Het moderne stadspark 'Westerpark' is 14 hectare groot en vooral erg lang. Het park is ontworpen door Kathryn Gustafson. In het park kan je wandelen, fietsen, voetballen en joggen, maar het park is vooral een podium geworden voor cultuur en uitgaan! Het is trouwens ook het eerste park van Nederland waar je gebruik mag maken van de gratis WiFi. 

Het Westerpark is makkelijk bereikbaar en ligt tegen de wijk de Jordaan aan. Een leuke wandeling van het Centraal Station is via de Haarlemmerstraat. Dit is een straat vol originele boetiekjes en hippe zaakjes. De wandeling duurt ongeveer 30 minuten. Je kan natuurlijk ook de bus pakken vanaf het Centraal Station en uitstappen bij de halte Haarlemmerplein (Bus 18, 21 of 22). Een stuk sneller. 

IMG 20160228 153320 001

Westergasfabriek

Vroeger de plek waar een gasfabriek stond te pruttelen, nu het bruisende decor van kunst, cultuur en gezelligheid! Een culturele ontmoetingsplek waar je kan eten, borrelen en dansen. De oude gebouwen van de gasfabriek zijn omgetoverd tot hippe tentjes. Ik ben altijd dol op industriële gebouwen die op een hippe nieuwe bestemming krijgen. Zo is het ook bij de oude gebouwen van de gasfabriek. De inrichting is helemaal van deze tijd, stoer en industrieel, top! De Westergasfabriek telt wel 23 cafés, bars en winkeltjes! Ik som hieronder een aantal van deze toffe plekjes op, maar bekijk vooral eens de hele plattegrond met alle hotspots. 

 • Westergasterras 
 • Wester Wijnfabriek
 • De Bakkerswinkel
 • Brouwerij Troost 
 • Het Ketelhuis
 • North Sea Jazz Club
 • Pacific Park

screenshot www.westergasfabriek.nl 2016 03 06 13 46 02

Westergasterras 

Lekker borrelen op het gezelligste terras van het Westerpark! Op het groene terrein van de historische Westergasfabriek is het goed vertoeven. Met uitzicht op de Westergasfabriek (je weet wel, van die hippe feestjes) en op het water geniet je hier van een goede maaltijd of een gezellige borrel. Is het niet zo'n mooi weer, geen probleem, ook binnen is het gezellig borrelen. Er is altijd wel wat te beleven in het Westergasterras; een BBQ, live muziek tijdens een huiskamersessie, vrijdagmiddagborrels of een dansavond met DJ's. 

Het haardvuur knispert en het vuur wakkert in het restaurant van het Westergasterras. Plof neer in de comfortabele sofa's bij het haardvuur of neem plaats aan één van de vele tafeltjes. Het restaurant is ruig ingericht, groots en met veel licht. Bakstenen, industrieel ijzerwerk en enorme ramen kenmerken het Westergasterras. De menukaart staat vol biologische gerechten en gerechten van het seizoen. Met een wisselende kaart weet je zeker dat je het beste van het seizoen eet. 

Lees meer over het Westergasterras!

P1240916 001

P1240901 001

P1240912 002

Wester Wijnfabriek 

Wijn, wijn en nog meer wijn! Elk moment is een goed moment voor een glaasje wijn. De Wester Wijnfabriek serveert maar liefst zeventig verschillende wijnen. Wijnen van goede kwaliteit, soepel en frisse wijnen die gemakkelijk wegglijden in je mond. Het is moeilijk kiezen met zo'n fijne wijnkaart en daar is gelukkig een oplossing voor. Ga voor een wijnproeverij! Er worden drie of zes glaasjes gevuld met de lekkerste wijnen van de kaart. Vergeet daar niet een lekker borrelplankje bij te bestellen en je borreluitje is compleet.

Lees meer over de Wester Wijnfabriek!

IMG 20160228 153704 001

IMG 20160228 154603 001

Brouwerij Troost 

Uit de luidsprekers komt muziek waar je wel op móet bewegen. Gouden oude tunes van the Beatles tot Otis Redding. In de hippe ingerichte brouwerij staan biertafels waar mensen gezellig aan zitten te borrelen. In het oog springen de enorme ketels waar het bier in wordt gebrouwd. Deze zelf gebrouwen biertjes staan natuurlijk allemaal op de menukaart. Brouwerij Troost is een brouwerij, brewpub en winkel ineen! Het bier van Troost wordt er gebrouwen én gebotteld. Je kan je biertje rechtstreeks uit de koelkast drinken. Brouwerij Troost reserveert daarnaast hun ketels voor andere brouwers die te zelf te weinig ketels hebben. Daardoor worden er nog meer smaken uitgeprobeerd en dat lijdt tot verrassende biertjes. Op dit moment maakt Brouwerij Troost, Troost lager, Weizen, Amber Ale, Honingblond, Tripel, Bok, Smoked Porter, Session I.P.A, Black I.P.A. en I.P.A. En ben je geen bierdrinker, probeer dan eens de Troost Gin. Deze ging wordt door de brouwerij zelf gedistilleerd en ik kan je verzekeren, hij smaakt!

Lees meer over Brouwerij Troost!

P1240896 001

P1240981 001

P1240992 001

Het Ketelhuis 

Filmpje pakken? Het Ketelhuis is de vertoningsplek voor internationale Arthouse films en de betere Nederlandse films. Het Ketelhuis beschikt over drie bioscoopzalen en over een gezellig café. Je weet nooit wie je hier tegen komt, want dit café schijnt een bekende hangout te zijn voor Nederlandse acteurs. Het Ketelhuis doet daarnaast mee aan de bekende filmfestivals zoals Cinekid. 

Pacific Parc 

Eten, drinken en voetjes van de vloer! Pacific Parc is swingend en rock and roll. Zoals ze zelf aangeven 'train je hip bone' en kom dansen. Er is regelmatig live muziek met leuke bandjes maar ook dj's laten je heupen wiegen. Vanaf 's ochtends 11.00 uur is het Pacific Parc al geopend, voor een kopje koffie of een stukje taart. Ook kan je er lekker lunchen en borrelen. Leuk is de samenwerking met het Ketelhuis. Kies een film bij het Ketelhuis en reserveer bij Pacific Parc een filmdiner, dan krijg je een voor- en hoofdgerecht én een film voor €25. Wanneer het zonnetje schijnt, kan je neerstrijken op het terras van Pacific Parc. Een groot terras met uitzicht op de waterkant en op het weidse plein. Het fijne van dit terras is dat het allemaal verkeersvrij is. Laat je kinderen lekker ravotten terwijl je zelf van een drankje geniet. 

IMG 20160228 174803 001

North Sea Jazz Club

Het idee achter de North Sea Jazz Club is 'grote namen in een intieme setting'. Net als het bekende North Sea Jazz Festival voeren de muziekstijlen jazz, funk, soul en blues hier de boventoon. Tijdens de live concerten zie je de grote namen voorbijkomen én ontdek je nieuwe artiesten. In tegenstelling tot het festival kan je hier het hele jaar door genieten van de beste muziek. Geniet van een driegangendiner voor een concert of ga in het weekend tot diep in de nacht feesten tijdens 'Late Night Live' (gratis). 

Overnachten in Amsterdam West

Wil je logeren in de buurt van het Westerpark? Dan is IBIS Amsterdam City West een goed uitgangspunt. Een comfortabel en betaalbaar hotel die recentelijk in een nieuw jasje gestoken is. Binnen tien minuutjes lopen wandel je de westkant van het park binnen. Naar de Westergasfabriek is het een klein half uurtje wandelen. Natuurlijk kan je ook de bus pakken. Lijn 22 gaat elke tien minuten en brengt je in tien minuutjes naar het Haarlemmerplein waar je zo het park in wandelt. 

Lees meer over het IBIS Amsterdam City West

P1240837 001

IMG 20160228 131058 001

contentmap_plugin
Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Deel deze pagina

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in