Skip to main content

  Geef mij maar Amsterdam

  Amsterdam, dé stad van Nederland. Een stad vol verhalen, vol geschiedenis en vol gezelligheid. Er is geen stad zoveel bezongen als ons eigen Amsterdam. Ja, het is super toeristisch, maar ik snap ook wel waarom. Deze stad heeft geleefd en leeft nog! Amsterdam heeft zóveel gezichten dat je er niet uitgekeken raakt. Daarom vind ik het elke keer weer een feestje om naar de stad te gaan. Elke keer weer ontdek ik nieuwe dingen en nieuwe wijken. Want weet dat Amsterdam zoveel meer in petto heeft dan alleen het toeristische centrum. 

  Er is zoveel te vertellen over Amsterdam dat ik alle toffe activiteiten, de leukste musea, de lekkerste hotspots en de beste hotels ben gaan indelen per wijk. Zo kan je per wijk bekijken wat je echt niet mag missen! Ben je op zoek naar een hotel in Amsterdam? Dan is het zeker de moeite waard om eens te kijken naar de hotels buiten het centrum (de grachtengordel) want met de tram en de metro (en ja, ook de benenwagen) verplaats je je makkelijk in Amsterdam. 

  Centrum Amsterdam grachtengordel 9

  Centrum Amsterdam grachtengordel 4

  IAmsterdam City Card

  Wil je álles uit je tripje Amsterdam halen? Dan is de IAmsterdam City Card echt een aanrader. Wij waren er twee dagen en hebben in die tijd echt zóveel moois gezien. Met de Card krijg je gratis entree tot bijna alle musea van Amsterdam (Anne Frank Huis uitgezonderd). Dat gaf ons de vrijheid om ook 'eventjes' ergens binnen te wippen. Iets wat ik normaal niet doe, omdat een ticket toch snel zo'n €20 per stuk kost. En dus gingen we kijken bij het MOCO Museum, namen we het pondje naar Noord om naar ADAM Lookout te gaan én hebben we het Van Gogh Museum bezocht. Ook een rondvaart door de grachten zit bij de prijs inbegrepen (hebben we ook nog gedaan! Even heerlijk relaxen en door de grachten varen is en blijft leuk). Ow ja, en het openbaar vervoer is ook inbegrepen. Als je gaat voor een dagje (of meerdere dagen) sightseeing, is de City Card een gouden tip. 

  IAmsterdam Card

  De Damrak2 Amsterdam

  De allerleukste Amsterdamse wijken 

  1. 1Centrum met de grachtengordel
  2. Jordaan en 9 straatjes
  3. Noord en de NDSM werf
  4. Oud West
  5. Westerpark
  6. Oud Zuid 
  7. Zuid
  8. Oost

  1. Centrum Amsterdam | Grachtengordel 

  Centrum Amsterdam grachtengordel 8

  Elk mens moet toch op zijn minst één keer in hartje Amsterdam zijn geweest (zo niet vaker!). Ja het is er overladen met toeristen, maar dat is ook wel begrijpelijk, want het hart van de stad is echt uniek. Zelfs zo uniek dat het in 2010 een plaatsje kreeg op de Werelderfgoedlijst. De aaneengeschakelde grachtenpanden doen denken aan de glorieuze VOC tijd. Schots en scheef staan de panden te pronken aan het water en vertellen de gebouwen een rijke geschiedenis. De eeuwenoude en scheve grachtenpanden vind ik het mooiste van de stad! 

  Rondvaart over de Grachten 

  Zeg je Amsterdam, dan zeg je grachten. En hoe kan je deze beter verkennen dan met een bootje? Een beetje dobberen over het water, hapje en drankje erbij en ondertussen genieten van het uitzicht. Zeker als je ook al flink gewandeld hebt in een stad, is het een fijne manier om even je benen te strekken. Amsterdam leent zich met al haar grachten uitstekend voor een rondvaart! En toerist spelen in eigen land is zo gek nog niet. Lekker even chillen, achteruit leunen en de stad aan je voorbij zien drijven. 

  Tijdens een rondvaart aanschouw je Amsterdam zoals het hoort; vanaf het water. Je vaart langs de mooiste grachtenpanden aan de Herengracht en Keizersgracht en vaart over het kolkende water van het IJ. Tegelijkertijd wordt je bijgepraat over de stad, haar geschiedenis en de bezienswaardigheden. Wist je dat veel van de bruggetjes in Amsterdam romantisch zijn verlicht? Wanneer je over straat loopt, valt dat ook nauwelijks op. Maar wanneer je door de grachten vaart wel! Maak een avondvaart en zie Amsterdam van zijn meest romantische kant. 

  De Dam Amsterdam 2

  Alle duiven op de Dam

  Sjalalalie, sjalalala... Wie kent het liedje niet? De Dam is waarschijnlijk één van de meest gefotografeerde plekjes van Amsterdam. Het is het historische hart van Amsterdam. Aan het plein staan een aantal belangrijke gebouwen, zoals het Paleis op de Dam. Eigenlijk was dit een stadhuis, maar in 1808 werd het in gebruik genomen als Koninklijk Paleis. Ook de Nieuwe Kerk en het wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds vind je aan de Dam. En die duiven, tja, die zitten er inderdaad echt heel veel. 

  De Wallen 

  De meeste toeristen hebben al van 'the Red Light District' gehoord voordat ze er ooit een bezoekje aan hebben gebracht. De Wallen is de bekendste hoerenbuurt van Europa. De Wallen liggen in het oudste deel van Amsterdam en staat volledig in het teken van seks en prostitutie. Al sinds de 15de eeuw zijn er in deze buurt bordelen en andere prostitutiegelegenheden. Prostitutie en het gedogen daarvan hoort dus al eeuwenlang bij Amsterdam. Alhoewel het een bijzonder gezicht is en een unieke ervaring, krijg ik er toch altijd een beetje een vervelend gevoel bij. Ook al is het idee achter raamprostitutie dat het meer in openheid en gecontroleerd gebeurd, is niet uit te sluiten dat vele vrouwen er niet vrijwillig staan. Toch kan je Amsterdam niet bezocht hebben met een rondje Wallen. Er zijn verschillende rondleidingen over de Wallen die je een interessant inkijkje geven in het verhaal achter de rosse buurt.  

  Centrum Amsterdam grachtengordel 1

  Leukste musea & bezienswaardigheden in Amsterdam Centrum 

  Hotel_V_Nesplein_Amsterdam_34.jpg

  Leuke hotspots in Amsterdam Centrum 

  • The Avocado Show 
  • Café AMOI 
  • The Lobby van hotel V 
  • Lolo Amsterdam

  Hotel V Nesplein Amsterdam betaalbaar chique

  Hotel V Nesplein Amsterdam 5

  Hotels in Amsterdam Centrum

  Hotel V Nesplein is een vintage chique designhotel in hartje Amsterdam die ook nog betaalbaar is! Yes. Het kan hoor! Hotel V Nesplein is je eigen thuis in Amsterdam. The Lobby is de uitnodigende woonkamer, waar je stijlvol en gezellig kan borrelen bij de haard. En de giga hotelkamer is dé plek om je terug te trekken na een dagje drukte in de stad. Plof neer op het comfortabele bed, bestel je 'lekker bag' en geniet van de warme vintage-chique sfeer van hotel V. 

  Lees mijn blog over Hotel V Nesplein

  Nog meer leuke hotels in Amsterdam Centrum

  2. Jordaan en 9 straatjes

  9 straatjes Amsterdam 2

  Dit is het échte Amsterdam. De Jordaan is misschien wel de meest bezongen wijk van Amsterdam. Ooit werd deze wijk aangelegd voor de minder bedeelden in Amsterdam. Het was de wijk voor de arbeider én de kunstenaar, wat ook Rembrandt van Rijn woonde hier. Toen de gloriedagen van Amsterdam verwaterden, sloeg de armoede hier toe. Inmiddels is het een bruisende en geliefde wijk. Het is in elk geval een wijk vol charme met natuurlijk de pittoreske grachten, maar ook met verborgen hofjes. Bezoek zeker ook eens een van de typisch Jordanese kroegjes zoals Lowietje (je weet wel, van de serie Baantjer). Andere bezienswaardigheden zijn de Westertoren, de Noorderkerk en de Noordermarkt. Op het Johnny Jordaan Plein vind je de beelden van alle Jordaanse grootheden! Herken je ze? Ga ze zeker eens opzoeken tijdens je stedentrip naar Amsterdam.

  Anne Frank Huis

  Een naam die onlosmakelijk verbonden is met Amsterdam en de Tweede Wereldoorlog. Haar dagboek is het meest vertaalde Nederlandse boek ooit. Over de hele wereld kent iedereen het verhaal van Anne. Het dagboek van Anne is maar liefst in meer dan 70 talen vertaald. Het huis waar Anne met haar familie en de familie Van Pels onderdook, is nu een museum. Het museum is weliswaar niet groot, maar enorm indrukwekkend. Omdat er vaak lange rijen staan voor het Anne Frank Huis, doe je er goed aan je kaartje van tevoren online te kopen. Ook kan je een "Anne Frank wandeling met gids" boeken, zodat je het verhaal al lopende door de straten van Amsterdam echt beleeft.

  Centrum Amsterdam grachtengordel 13

  9 straatjes 

  Eén van de leukste winkelbuurten van Amsterdam (misschien wel dé) vind ik 'de 9 Straatjes'. Kronkelend door deze smalle straatjes staan de hipste en leukste boetiekjes. De 9 Straatjes staan vol met schilderachtige monumentale panden met daarin unieke boetiekjes. Tussen de winkeltjes zijn er kleine eetcafeetjes waar je een smakelijke maaltijd kan eten. Ga je een dagje shoppen naar Amsterdam, dan mag je de 9 Straatjes niet missen. 

  Leukste musea & bezienswaardigheden in Jordaan 

  Centrum Amsterdam grachtengordel 7

  Leuke hotspots in de Jordaan & 9 straatjes  

  • Le Coeur Franse restaurant
  • Café de Klepel
  • Madre 
  • Café Nol (het beroemdste café van Amsterdam) 
  • Café Bolle Jan (café van de Frogers)

  Hotels in Amsterdam in de Jordaan & 9 Straatjes

  3. Noord Amsterdam | NDSM werf

  ADAM Lookout Amsterdam 2

  Amsterdam Noord is upcoming. Of niet eens 'coming', het is gewoon al hartstikke hip. Met de dag komen er meer hippe tentjes bij. Pak het pondje bij centraal en maak de oversteek naar de overkant. “Het is stil aan de overkant” geldt hier in elk geval niet, want het bruist en borrelt hier. Wat een leuke wijk is Amsterdam Noord! Ik was aangenaam verrast en ben er inmiddels al een paar keer geweest. Plan je stedentrip Amsterdam eens vanaf deze kant van het water! 

  Eén van de meest favoriete plekjes van lokaal Amsterdam is de NDSM werf, op ongeveer 25 minuten wandelen (of 5 minuutjes met een UBER). Hier vindt je trendy hotspots zoals Pllek en Noorderlicht. Aan het strand, met uitzicht op Centraal Amsterdam. Wij strijken neer bij Noorderlicht. Een heerlijke vibe, lekker eten en een prachtig uitzicht. Maar ook het EYE Film Museum, This Is Holland en A'dam Lookout zijn op loopafstand. Hier gaat ook het gratis pondje van en naar de stad. Je zal je hier geen moment vervelen. Bekijk Amsterdam eens van een andere kant. 

  NDSM_werf_Amsterdam_Noord.jpg

  Adam Lookout by night

   Leuke hotspots in Amsterdam Noord 

  • Café Ceuvel 
  • Restaurant COBA Amsterdam 
  • The Buther Social Club
  • NDSM Werf
  • Noorderlicht
  • Pllek 

  Pllek Amsterdam Noord2

  Noorderlicht Amsterdam Noord

   Leukste musea & bezienswaardigheden in Amsterdam Noord 

  ADAM Lookout Amsterdam 11

  ADAM Lookout Amsterdam 7

  SWEETS_hotel_Amsterdam_Meeuwenbrugplein.jpg

  Hotels in Amsterdam Noord 

  Het SWEETS hotel is een verhaal apart. Oude Amsterdamse brugwachtershuisjes omgetoverd tot hippe hotelkamers! Hoe uniek is dat?! Amsterdam, wereldwijd bekend om zijn prachtige grachten en talloze bruggetjes. De ophaalbruggen van Amsterdam met daarop de brugwachtershuisjes zijn historische hoogstandjes. En van dat prachtige erfgoed kan jij onderdeel uitmaken! SWEETS hotel heeft het weten te realiseren. Zij knapten de oer-Hollandse brughuisjes op tot pareltjes om in te overnachten. Verspreid door de stad vind je de 'hotel suites'. Stuk voor stuk allemaal uniek ingericht. Dat is nog eens bijzonder. 

  Lees mijn blog over SWEETS Hotel

  Nog meer toffe hotels in Amsterdam Noord

  4. Oud West Amsterdam

  Amsterdam_Oud_West_1.jpg

  De wijk Oud West is het echte Amsterdam maar dan zonder hordes toeristen. De wijk ondergaat momenteel een enorme metamorfose en wordt hiermee één van de hipste wijken van de stad. Op elke hoek van de straat vind je een trendy eetcafé of een gezellige lunchroom. Hier kan je nog een goede maaltijd eten voor een goede prijs. Een leuke buurt die het wat mij betreft helemaal gaat maken. Vanuit hier sta je ook zo in het stadscentrum. Via de 9 straatjes kom je vervolgens in het centrum van Amsterdam terecht.

  De Hallen Amsterdam West 4

  Hippe place to see 'De Hallen' 

  Oude gebouwen zoals deze oude tramremise krijgen een nieuwe bestemming. Met het behoud van de authentieke uitstraling is De Hallen een moderne 'place to be' geworden. Hier is van alles te beleven, zoals een bibliotheek, filmzalen, restaurants en artistieke werkplek- en ontmoetingsplek. Er is een kapper en een kindcentrum. In De Hallen is er regelmatig een versmarkt met lokale producten. 

  Amsterdam Oud West 2

  Markt Ten Katestraat 

  In de Ten Katestraat is er dagelijks een markt, behalve op zondag. Hier vind je allerlei soorten kraampjes, groente, fruit, kleding en natuurlijk kaas en diverse eettentjes. Vergelijkbaar met de Albert Cuijpmarkt maar dan wat kleiner en minder toeristisch (en dus minder druk).

  Het Vondelpark 

  Het grootste park van Amsterdam is het Vondelpark. Het park ligt in Amsterdam Zuid en is sinds 1996 een rijksmonument. Het is het drukst bezochte park van Amsterdam. Jaarlijks komen er zo'n 10 miljoen locals en toeristen naar het park. In de zomermaanden is er in het park een openluchtheater waar er elk weekend iets te beleven is!

  HappyHappyJoyJoy Amsterda West 2

  Hotspots in Amsterdam Oud West 

  • De Foodhallen 
  • Bar Baarsch (voor de lekkerste burgers)
  • Bar Spek (gezelligheid in de Baarsjes) 
  • HappyHappyJoyJoy (Asian Streetfood en een dikke aanrader!)
  • De Spaghetteria (de lekkerste pasta van West)
  • Druis Amsterdam West
  • Kevin Bacon (het restaurant van Hotel Not Hotel, cocktail bar en Thai food)

  De Hallen Amsterdam West 3

  Leukste attracties en musea in Amsterdam Oud West

  • De Hallen (een lekkere bite én ook voor een leuke film!) 
  • Kinderkookcafé (waar kinderen koken en bedienen)
  • Museum Het Schip (leer alles over de historie van het 20e-eeuwse sociale huisvestingsproject)
  • De Overtoom (een levendige Amsterdamse winkelstraa met een bonte verzamenling winkeltjes en conceptstores zoals Friday Next, Wildernis of Sourced and Sold). 
  • LAB111 (cultfilmhuis)
  • Ten Katemarkt 

  Hotel Not Hotel Amsterdam 22

  Hotel Not Hotel Amsterdam 42

  Hotels in Amsterdam Oud West 

  Hotel Not Hotel is niet zomaar een hotel. Hier heb je geen hotelkamers, maar verborgen slaapplekjes. Verstopt achter de boekenkast, achter een spiegel of in de wolkenkrabber vind je de meest unieke kamers. Met recht een verborgen parel in Oud West. 

  Lees mijn blog over Hotel Not Hotel

  Wil je slapen in een oude tramremise? Dan moet je bij Hotel de Hallen zijn! Deze oude tramremise in Amsterdam Oud West is omgetoverd tot een hippe plek vol creativiteit. In de Hallen zit het super leuk Hotel de Hallen, met een eigen restaurant en bar. De inrichting van hotel de Hallen is erg bijzonder en uniek. De oude kenmerken van de tramremise zijn meegenomen in het nieuwe ontwerp. Daarnaast vind je in de Hallen verschillende een bibliotheek, restaurant Remise47 een bioscoop en nog veel meer.

  Lees mijn blog over Hotel De Hallen

  Kortom, de tofste hotels in Oud West

  5. Westerpark Amsterdam

  Westerpark Amsterdam3

  Weg van het massatoerisme in de binnenstad van Amsterdam vind je een groene oase vol hotspots; het Westerpark. De groene achtertuin van Amsterdam. In het Westerpark vind je de Westergasfabriek en deze plek is 'hip and happening'. Een bruisende plek waar altijd wel wat te beleven is. Het is een sprankelende wijk vol trendy cafés, swingende clubs, een bioscoop, galeries en lekkere restaurant. Zeker in de zomermaanden, wanneer het zonnetje over het park schijnt, is dit de ideale plek om te vertoeven. 

  Het moderne stadspark 'Westerpark' is 14 hectare groot en vooral erg lang. Het park is ontworpen door Kathryn Gustafson. In het park kan je wandelen, fietsen, voetballen en joggen, maar het park is vooral een podium geworden voor cultuur en uitgaan! Het is trouwens ook het eerste park van Nederland waar je gebruik mag maken van de gratis WiFi. 

  Het Westerpark is makkelijk bereikbaar en ligt tegen de wijk de Jordaan aan. Een leuke wandeling van het Centraal Station is via de Haarlemmerstraat. Dit is een straat vol originele boetiekjes en hippe zaakjes. De wandeling duurt ongeveer 30 minuten. Je kan natuurlijk ook de bus pakken vanaf het Centraal Station en uitstappen bij de halte Haarlemmerplein (Bus 18, 21 of 22). Een stuk sneller. 

  Wester Wijnfabriek 1

  Westergasfabriek

  Vroeger de plek waar een gasfabriek stond te pruttelen, nu het bruisende decor van kunst, cultuur en gezelligheid! Een culturele ontmoetingsplek waar je kan eten, borrelen en dansen. De oude gebouwen van de gasfabriek zijn omgetoverd tot hippe tentjes. Ik ben altijd dol op industriële gebouwen die op een hippe nieuwe bestemming krijgen. Zo is het ook bij de oude gebouwen van de gasfabriek. De inrichting is helemaal van deze tijd, stoer en industrieel, top! De Westergasfabriek telt wel 23 cafés, bars en winkeltjes! Ik som hieronder een aantal van deze toffe plekjes op, maar bekijk vooral eens de hele plattegrond met alle hotspots. 

  Brouwerij Troost Amsterdam

  Leukste hotspots Amsterdam West 

  • Westergasterras 
  • Wester Wijnfabriek
  • De Bakkerswinkel
  • Brouwerij Troost 
  • Het Ketelhuis
  • North Sea Jazz Club
  • Pacific Park
  • Ton Ton Club Amsterdam West 
  • Ping Pong Bar (en ja, hier wordt écht gepingpongd!)

  Westerpark Amsterdam2

  Leukste activiteiten & bezienswaardigheden in Amsterdam Westerpark

  Een hele ander dynamiek dan in het toeristische centrum van Amsterdam. In het westen vind je veel trendy hotspots. Natuurlijk mag tijdens een tripje Amsterdam de grachten niet ontbreken. De grachten geven me altijd het gevoel dat ik in Amsterdam ben, ze horen erbij. Daarom begin je de dag 'Het Beste van het Westen' met een rondvaart door de grachten. Daarna wandel je, vanaf het westen van het Station, via de Haarlemmerstraat (leuk!) naar de Westergasfabriek. Zo doe je een dagje 'Anders Amsterdam'; 

  • Stap ten westen van het station op de boot 
  • Maak een rondvaart door de grachten
  • Wandel via Haarlemmerstraat, via de leuke boetiekjes, naar het Westerpark 
  • Lekker lunchen bij de Bakkerswinkel
  • Proef van de beste wijntjes in de Wester Wijnfabriek
  • Maak een wandeling door het park
  • Ga lekker eten bij het Westergasterras
  • Neem nog een afzakkertje, of twee, of drie bij Brouwerij Troost (erg gezellig!) 
  • Filmpje kijken bij het Ketelhuis of voetjes van de vloer bij de North Sea Jazz Club.
  • Amaze Amsterdam; The only way out is in!  

  Westergasterras

  Wester Wijnfabriek

  Hotels in en nabij Amsterdam Westerpark 

  6. Zuid Amsterdam

  Centrum Amsterdam grachtengordel 11

  Het zuiden van Amsterdam omvat de wijken Oud Zuid, De Pijp en Zuidoost. Ga je een dagje naar Amsterdam dan zal je al snel in de gezellige Pijp of Oud Zuid belanden, de meest bruisende wijken van Zuid. 

  Oud Zuid 

  Oud Zuid bruist van cultuur en culinaire lekkernijen. Cultuur snuiven kan je natuurlijk op het Museumplein met de beste musea van de stad. Hier vind je ook chique, culinaire hoogstandjes zoals RIJKS (het restaurant van het Rijksmuseum) of de brasserie van het Conservatorium (dat ook een super de luxe hotel huisvest genaamd ‘The Set’). 

  Maar Oud Zuid is ook van de echte Amsterdammer. Waar je nog naar de Albert Cuypmarkt gaat of in de zon chillen in het Vondelpark. Locals komen hier graag en zie je er veel. Ook shoppen kan je hier naar hartenlust in bijvoorbeeld de Van Baerlestraat en de Jacob Obrechtstraat. 

  Museumplein Amsterdam 1

  Museumplein Amsterdam 5

  Museumplein

  In Amsterdam hoef je je nooit te vervelen. Als het goed weer is, neem je plaats op één van de vele terrassen of maak je rondvaart door de Grachten. Als het minder mooi weer is, ga je naar één van de vele musea. Op het Museumplein, de naam zegt het al, vind je een aantal grote namen. Natuurlijk het Rijksmuseum, wat je must-visit is hoor. In het indrukwekkende gebouw hangen wereldberoemde doeken zoals de Nachtwacht en het Melkmeisje. Ook al ben je geen grote kunstliefhebber, het museum weet je zeker te boeien. Zo zijn er kaarten en tekeningen die je helpen een schilderij 'te lezen'. Erg leuk en leerzaam. Aan het uitgestrekte groene park vind je ook het Stedelijk Museum, het Van Gogh Museum en het MOCO Museum

  TIP! 

  Kijk eens op Tripper.nl of Tiqets.com waar je kaartjes voor verschillende attracties en musea met korting kan scoren! 

  Centrum Amsterdam grachtengordel 3

  De Pijp 

  Een buurt vol gezelligheid is de Pijp in Amsterdam. Deze wijk trekt vooral veel bezoekers vanwege de Albert Cuypmarkt. Dagelijks komen vele honderden bezoekers naar de markt voor leuke koopjes. Van een bosje bloemen, een oer-Hollands kaasje tot een nieuwe jas. De Albert Cuypmarkt bestaat al 100 jaar!

  Maar er is veel meer te beleven in de Pijp. Er zijn vele hippe hotspots en veel verschillende soorten restaurantjes. Van een Japans sushi restaurant tot de Franse keuken. Je kan hier voortreffelijk borrelen. Op de verwarmde terrassen is het heerlijk wijntjes drinken tot in de late uurtjes. Zo zijn er een aantal gezellige café's op het Gerard Douplein. Bij de Taart van m'n Tante eet je een protserig versierd gebakje, je kent het vast wel van het programma 'Taarten van Abel'. BLOND Amsterdam, van de versierde kopjes en schoteltjes, heeft ook zijn thuisbasis in de Pijp. 

  Hotel Not Hotel Amsterdam 46

  Leukste hotspots in Amsterdam Oud Zuid 

  • Sjefietshe
  • HappyHappyJoyJoy Zuid 
  • Spaghetteria 
  • Restaurant Oeuf 
  • Coffee & Coconuts 
  • Five Brothers Fat
  • Brouwerij Troost

  Van Gogh Museum Amsterdam 6

  Van Gogh Museum Amsterdam 4

  MOCO Museum Amsterdam 5

  Leukste musea en bezienswaardigheden in Amsterdam Oud Zuid

  Hotel V Nesplein Amsterdam 36

   Leukste hotels in Amsterdam Oud Zuid

  7. Oost Amsterdam

  Volkshotel Amsterdam wandelroute Oost Eva de Pleeva 10

  Amsterdam Oost is één van de groenste delen van de stad. Met brede straten en hoge bomen en 19de eeuwse gebouwen. Ook zijn er veel culturele bezienswaardigheden en kan je hier naar harenlust shoppen, eten en drinken. Het is een creatieve broedplaats en ontmoetingsplaats van vele culturen. Van Surinaamse supermarkten tot Turkse bakkerijen.

  Amsterdam Oost bestrijkt een groot gebied; van het oostelijk havengebied tot Oud Oost maar het Oosterpark. Het Oosterpak is absoluut een groene parel in de stad. En ons favoriete museum in Oost; Het Tropenmuseum! 

  Volkshotel Amsterdam wandelroute Oost Eva de Pleeva 2

  Volkshotel Amsterdam wandelroute Oost Eva de Pleeva 9

  Wandel door Amsterdam met Eva de Pleeva

  Echt een hele leuke manier om de stad te leren kennen is met Eva de Pleeva, de meest bekende toiletjuf van Amsterdam. Haal deze digitale wandeling op bij het Volkshotel, het startpunt van de tour. 

  Eva de Pleeva heeft heel wat te vertellen en deze zomer laat ze je proeven, ruiken, voelen én plassen in stadsdeel Oost. Eva de Pleeva staat ook wel bekend als Mademoisselle Pipi. Zij neemt je mee tijdens een audiotour door haar Amsterdam-Oost. Alleen al door haar naam waren we verkocht. Voor Eva de Pleeva verkrijgen we het over ons hart om het hotel toch maar te verlaten. Gewapend met oordopjes, een rugzak gevuld met lekkernijen (waaronder wijn en bier!) en een paraplu (want Nederlandse zomers zijn vaak niet zonder drup) gaan we op pad. We luisteren naar de stem van Mademoisselle Pipi en laten ons door haar al kronkelend door de stad leiden. Een deel van Amsterdam die wij nog helemaal niet kenden. Maar aangenaam kennis te maken hoor! Met name het Oosterpark is echt een prachtig, groen plekje zeg. Met genoeg picknickplekken en speelplekken een oase van rust in de grote stad. Met de stem van Eva in onze oren wandelen we door naar de levendige Javastraat. Hier is het een gezellige drukte én (niet onbelangrijk) barst het van de lekkere eettentjes. Eva tipt je waar je vooral even moet stoppen voor een lekkere snack. De Javastraat is het hart van de Indische buurt van Amsterdam. Al smikkelend en smullend bereiken we het Flevorpark, nog zo'n groene oase! Hier mag je in de zomermaanden BBQ'en of neem (zoals Eva je adviseert) een biertje bij 't Nieuwe Diep. Loop terug via het beruchte 'Ruk & Pluk' voor een koude rakker en een bitterbal. Je kan met gemak (als je overal lekker even gaat zitten en eten en drinken en picknicken) een dag uittrekken voor deze wandeling. Wij hielden de vaart erin en wandelden uiteindelijk in zo'n 4 uur de hele route. Je kan het zelf zo gek maken als je wil. 

  Volkshotel Amsterdam wandelroute Oost Eva de Pleeva 15

  Leukste musea & bezienswaardigheden in Amsterdam Oost

  • Tropenmuseum
  • Hortus Botanicus
  • Oosterpark 
  • Youseum (interactief museum)

  Volkshotel Amsterdam wandelroute Oost Eva de Pleeva 11

  Hotel V the Lobby Fizeaustraat Amsterdam

  Leukste hotspots in Amsterdam Oost 

  • Javastraat (is een hotspot op zich :) 
  • Bar Bukowski 
  • The Lobby Fizeaustraat (van Hotel V)
  • Brouwerij Poesiat & Kater (biertjes proeven én lekker eten) 
  • Local Dealer (Mexicaans!)

  Lloyd hotel Amsterdam groene badkamer

  Volkshotel Amsterdam Soetkees 2

  Hotels in Amsterdam Oost

  Het Volkshotel is een dikke aanrader. Trendy en toegankelijk, een plek voor het volk, voor Jan en Alleman. Middenin het hippe Amsterdam Oost, in het oude gebouw van de Volkskrant vind je het unieke Volkshotel. Elke kamer is anders ingericht, van groot tot klein, van rustgevend tot creatieve uitspattingen. Alles kan hier en niks is gek. Check in, trek je badslippers aan, neem de lift naar 'Badplaats' en plons in de warme hot tub. Of trek je glitterpak aan, hang aan de bar en bestel een funky cocktail. It's all up to you! Het Volkshotel is meer dan alleen een hotel, het is de plek waar locals, creatievelingen, harde werkers, vakantievierders, backpackers en stedentrippers samenkomen. 

  Lees mijn blog over Het Volkshotel

  Andere dikke aanrader is Lloyd Amsterdam waar elke kamer uniek is! Er is hier zelfs een kamer met een 7-persoonsbed! Dat is toch fantastisch. Lloyd Amsterdam is het eerst 1- tot 5- sterren hotel ter wereld. Dit 'one of a kind' hotel in het bruisende Amsterdam Oost is er zo eentje waar je lang naar uitkijkt en nog langer over napraat. Het hotel is het eerste 1- tot 5-sterren hotel ter wereld! 

  Lees mijn blog over Lloyd Amsterdam

  Andere toffe hotels in Amsterdam Oost:

  ADAM Lookout Amsterdam 8

  ADAM Lookout Amsterdam 4

  Lloyd hotel Amsterdam zevenpersoonsbed

  Dit is ook iets voor jou

  Auteur: Daisy Wubbels

  Geschreven door Daisy

  Eigenaar Soetkees, blogger en fotograaf
  Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspots | Super trotse moeder